LWfilip Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Panowie, po jazdach próbnych napiszcie kilka słów o wrarzeniach. Będą przydatne dla tych co by chcieli coś zakupić. Cytuj Grzeczni po śmierci idą do nieba. Niegrzeczni po śmierci idą tam gdzie chcą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modem Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) Tak na szybko,machnąłem tylko 100 km w C3 PRO i tak: kask super wykonany , materiały miłe, szczękę można otwierać i zamykać jedną ręką, blenda ładne działa. Bez pinlocka przy 13C szybka dawała radę i nie parowała. Co do hałasu to przy oryginalnej szybie w Multistradzie 1200 za cicho nie jest, jak stanę na podnóżkach jest dużo, dużo ciszej więc będę szukał innej szyby lub jakiegoś deflektorka. Ogólnie po 100 km mogę powiedzieć,że kask fajny, ale dupy nie urywamrymku testowałeś dzisiaj? Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez modem Cytuj Yamaha Virago '91 -> Suzuki Bandit 600 '01 -> Suzuki Bandit 1200 '04 -> Kawasaki 636 '03 -> Kawasaki ZX-10R '04 -> Triumph Daytona 675 '08 -> Kawasaki ZX10-R '04 ->Yamaha R1 '09 -> Yamaha R1 '10 -> BMW G450X '08 + Triumph Bonneville T-100 '12 ->Ducati Multistrada 1200S + Triumph Bonneville T-100->KTM SUPER DUKE GT + Triumph Bonneville T-100 + Aprilia Tuono Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrymek Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) Ja zrobiłem ok 250 km.W porównaniu do starego multiteca, c3 pro ma tak mało miejsca w środku-subiektywnie, głośność - rzeczywiście nie urywa, zamykanie - shoei łatwiej się zamykał jedną ręką, noszę okularu i na koniec jazdy uszy bolały mnie strasznie. Będę próbował innych okularów, bo tu porażka i wręcz chęć sprzedaży kasku.A zestaw dedykowany src gorzej się obsługuje niż zwykłą scalę .Ktoś powie, że same minusy, ale pozytywnie zaskoczyła blenda, wykonanie. Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez mrymek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LWfilip Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Jak ciśnie to odczekaj trochę. Musi sie dopasować. Zawsze można dognieść. Głośność kasków to już chyba jest legendarna. Ja mam LS2 FF370, biały ze szczęką. Mimo sporej szyba i tak hałas jest duży. Naj bardziej słyszę dźwignię od blendy. Jak przysłonię jest ciszej. Jak zapytałem przedstawiciela na targach to odpowiedział, że za tani (500pln). :banghead: I dlatego głośny. Cytuj Grzeczni po śmierci idą do nieba. Niegrzeczni po śmierci idą tam gdzie chcą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modem Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zapomniałem napisać , że zapięcie strasznie pije w grdykę, wnerwiało mnie to już po przejechaniu 100 km. Mam nadzieję , że jest jakaś regulacja.Mrymku zapięcie nie wkur..a ? Cytuj Yamaha Virago '91 -> Suzuki Bandit 600 '01 -> Suzuki Bandit 1200 '04 -> Kawasaki 636 '03 -> Kawasaki ZX-10R '04 -> Triumph Daytona 675 '08 -> Kawasaki ZX10-R '04 ->Yamaha R1 '09 -> Yamaha R1 '10 -> BMW G450X '08 + Triumph Bonneville T-100 '12 ->Ducati Multistrada 1200S + Triumph Bonneville T-100->KTM SUPER DUKE GT + Triumph Bonneville T-100 + Aprilia Tuono Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Dzisiaj przymierzałem HJC RPHA Max Evo i bardzo pozytywnie mnie zaskoczył ;)Jakość materiałów jak i wykonanie ok... sprawdzałem go w tunelu powietrznym (Louis :) ) i byłem pod wrażeniem jak dobrze jest uszczelniony i wytłumiony, bo prędkość wiatru ustawiona 130km/h i nic nie podwiewało, świszczało i ogólnie cisza :biggrin:Chyba już wybrałem nowego szczękowca, a mój HJC FG-14 może odejść na emeryturę ;) Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
titto Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Odświeżam temat :) Ja od prawie 10 lat jeżdżę w Caberg Rhyno. Kask pozostawia trochę życzenia, trochę ze mną przeszedł (kilka przygód, kontuzji i złamań) i nadal go lubie. Planuje kupić kask na kolejne 5-10 lat. Czy różnica między Cabergiem Rhyno 2006r a Cabergiem Duke (lub innym szczękowym modelem Caberga) jest duża różnica? W testach super extra wychodzi N104 ale wypowiedziach użytkowników można znaleźć również kiepskie informacje.Biorę pod uwagę również Numo. Pytanie czy warto inwestować w HJC RPHA (duża stabilność przy większych prędkościach i cisza)Neotec i C3 raczej poza zasięgiem cenowym... Pozdrawiam,titto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Duke dość głośny i średnia wentylacja to już lepiej wypada Justissimo , a najlepszy Shoei Neotec wart każdej złotówki . Cytuj "Gdy szykuję śniadanie, zwykle se o korkach słucham, jak tkwią te ch*je w tych jebanych autach." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrymek Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Mnie zapięcie nie denerwowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
titto Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 A jest ktoś kto ma doświadczenie z AGV Numo Evo? Byłem przymierzyć N104 i Neotec. Neotec - pierwsze wrażenie super, trochę uciskał policzkiN104 - zawija mi się jedno ucho podczas zakładania, strasznie to denerwujące. Chyba nie jest to kształt do mojej głowy. Pozdrawiam,titto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dardes Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Dzisiaj przymierzałem HJC RPHA Max Evo i bardzo pozytywnie mnie zaskoczył ;)Jakość materiałów jak i wykonanie ok... sprawdzałem go w tunelu powietrznym (Louis :) ) i byłem pod wrażeniem jak dobrze jest uszczelniony i wytłumiony, bo prędkość wiatru ustawiona 130km/h i nic nie podwiewało, świszczało i ogólnie cisza :biggrin:Chyba już wybrałem nowego szczękowca, a mój HJC FG-14 może odejść na emeryturę ;) Jakie tam jest zapięcie ??Też się do niego przymierzam ale podobno zapięcie jest tylko DD a to mi się średnio podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrymek Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Właśnie zapięcie jest micro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 (edytowane) Jakie tam jest zapięcie ??Też się do niego przymierzam ale podobno zapięcie jest tylko DD a to mi się średnio podoba.Zapięcie jest mikro i powiem, że bardzo wygodne. Kask zamówiony, teraz czekam na paczkę :) Zapięcie DD jest przy integralu RPHA ;) Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez Bart3z Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
titto Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 A czy jeździł już ktoś w HJC SY-MAX III ? Cena niższa niż RPHA, a jakoś wykonania na pierwszy rzut oka wewnątrz taka sama jak nie lepsza.Szybka bez dodatkowego zamknięcia, bez pinloka ale cena 800 PLN niższa. Pozdrawiam,titto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 1 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Wczoraj przyszedł mój HJC RPHA Max Evo i malowaniu ZOOMWALT i rozmiarze "M" :)Wcześniejszy HJC też miałem "M", więc i ten leży idealnie, sprawdzałem jeszcze dla pewności w sklepie przed zakupem... Jakoś wykonania bardzo dobra, wyściółka miękka i miła w dotyku, widoczność super, w zestawie jest pinlock, który trzeba tylko zamontować (łatwizna), nic nie trzeszczy, nic nie skrzypi, przyłbicę można podnieść jak i otworzyć jedną ręką, przy zamykaniu jest charakterystyczny "click"...Zamontowałem sobie dzisiaj intercom Cardo , który działa teraz dużo lepiej niż w poprzednim HJC FG-14 ;) Jutro prawdopodobnie pierwsze testy w trasie, bo dzisiaj nie ma pogody :angry: Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi