mrymek Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Ja ostatecznie kupiłem Shoei multiteca - jakość wykonania, wygoda, itd super - jedyny mankament, choć nie mam porównania do innych szczękowców, to głośność. Jak dla mnie duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joey69 Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 ja zakupiłęm Airoha mathesse RS i jetsem zadowolony :icon_mrgreen: duzo w nim nie przejezdziłęm ale poki co swietnie sie sprawuje:) moze troche paruje ale to jets chwilowe i zaraz pieknie odparowywuje no:) blenda sie swietnie sprawuje zapiecie super łatwo odpinalny pieknie ukryty przycisk otwierania szczeki noi ten amt mrrrr xD Cytuj "Jak każdy włoski sportowy sprzęt z dusza i mocnym charakterem..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carroll Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 ja zakupiłęm Airoha mathesse RS i jetsem zadowolony :icon_razz: taaak za ta cene to nieodwarzyl bym sie byc niezadowolonym... hehe ja zakupiłem NAXA i spicuje sie swietnie duzo cichszy od LAZERA lżejszy no i wyglada niezle :] Cytuj motocykle to nie wszystko liczy się pasja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 ja zakupiłem NAXA i spicuje sie swietnie duzo cichszy od LAZERA lżejszy no i wyglada niezle :] płaci ci ktoś za reklamowanie tego dziadostwa czy ki pieron..? już drugi temat o kaskach, w którym reklamujesz to badziewie :icon_razz: swoją drogą zauważę, że kask nie jest zasadniczo do "wyglądania", tylko zapewnienia bezpieczeństwa. obyś nie musiał się nigdy przekonać, jaka jest w tym względzie różnica między markowym produktem, a tym chińskim nocnikiem...jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carroll Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 (edytowane) płaci ci ktoś za reklamowanie tego dziadostwa czy ki pieron..? już drugi temat o kaskach, w którym reklamujesz to badziewie :) swoją drogą zauważę, że kask nie jest zasadniczo do "wyglądania", tylko zapewnienia bezpieczeństwa. obyś nie musiał się nigdy przekonać, jaka jest w tym względzie różnica między markowym produktem, a tym chińskim nocnikiem...jsz a widze ze ktos tu sie denerwuje za bardzo... mozesz sobie cos na uspokojeniu kupic... ja tylko pisze swoja opinie na ten temat! a jesli ty lubisz jezdzic w nocniku na gowie to juz mnie nie obchodzi! a pozatym ze kask ma mnie ochronic to musimi sie podobac jesli mam w nim jezdzic! pozdrowienia dla nerwowych moderatorów Edytowane 5 Marca 2008 przez carroll Cytuj motocykle to nie wszystko liczy się pasja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 Witam!Podoba mi sie ten topic. Chciałbym się zapytać tutaj, bo nie ma sensa zakładac nowego topica czy ktoś miał doczynienia z Probiker'em KX2 ? Łysy chyba miał takowy? Wujko mi przywiezie taki kask z niemcowni tam wchodzi troszke taniej niz u nas. Mam nadzieje, ze nie bedzie taki zły ten kask. Wiadomo pewnie,że to nie ta półka co Airohy czy tam Shoei, ale jak ktoś miał doczynienia z tym sprzętem to niech pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmiell Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 Probiker - Dolna półka przejeździłem pół sezonu w takim i moje doświadczenie jest takie że na ciepłe dni jest ok, jak się robi chłodno to paruje jak głupi. Do tego zapięcie takie sobie ponieważ długość regulujesz jak np. paski w pleceku i niestety potrafią się luzować i żeby np. dociągnąć to trzeba zdjąć garnek z głowy i poprawić. Miałem w nim jedną wywrotkę na szkoleniu przy niewielkiej prędkości i dał radę znaczy jest porysowany (szybka też) głowa w całości :icon_rolleyes: . Generalnie go zmieniłem ponieważ:jest trochę za dużyparujema niewygodne zapięcienie ma blendytrafiłem Airoha SV55 za śmieszne pieniądze (<500zł http://www.moto-center.pl/ jedna uwaga jak ktoś będzie zamawiał jest to wersja Sport tego kasku czyli nielakierowana, bez podbródka, w zestawie nie ma wklejanego anti-foga) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antoine Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Również polecam, bardzo fajny kask, troszke głośny ale jest coś takiego jak zatyczki do uszu:biggrin: [...]Jeszcze jedna rzecz to zaślepka podbródka, fajna sprawa bo nie wieje do środka, szczególnie w zimne dni. Wentylacja super, nawet przy dzisiejszych 7 stopniach nic nie paruje, a głowa nie marźnie :icon_rolleyes: Ogólnie polecam :icon_eek: No fakt, fajny ale glosny. a co do super wentylacji to bym polemizowal, jezdzilem ostatnio przy 3-8stC w dosc wilgotne dni i jednak paruje zwlaszcza jak sie jezdzi w miesicie gdzie co chwila swiatla :biggrin: a woda (od zaparpwania) na szybce potrafi sie utrzymywac jeszcze przez 3-4h po zdjeciu kasku w temp. pokojowej :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazo Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 NIE POLECAM.....Mam kask SHARK RSF2I , szyba paruje , w czasie jazdy głośny...Wcześniej miałem AGV - ale to inna bajka - miałem skuterka.PS . nie jestem fachowcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Mam kask SHARK RSF2I , szyba paruje , w czasie jazdy głośny... to jest integral, nie szczękowiec. ergo nie ten topicjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceramic Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Wracając do shoeia multitecka to we wcześniejszych postach którys z kolegów pytał czy nie jest głośny muszę powiedzieć, że jak na szczękę to pewnie nie bo wiadomo, że szczękowce są głośniejsze i pewnie muszą ze względu na swoją budowę i tego raczej chyba sie nie przeskoczy. Idealnym rozwiązaniem była by zapewne funkcjonalność szczęki i pozimo hałasu integrala, ale czy można mieć wszystko?? u mnie i tak jest dość głośno od powietrza bo mam moto praktycznie bez owiewki, ale pomimo tego czasami słychać jakieś świsty mimo to jestem z niego bardzo zadowolony i szczerze polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szimi Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Czy ktoś śmigał już w nowym nolanie n103, jak on sprawuje się w czasie jazdy? Witammam to samo pytanie o Nolana N103. Jeżdzi ktoś w tym kasku? Jakie są wrażenia i czy wart jest swojej ceny?pozdr :lalag: wczoraj go przymierzałem i muszę powiedzieć że M-ka jest chyba trochę za duża a S-ka za mała :bigrazz: Co sądzicie o HJC FS-MAX? za wiele informacji na forum nie ma o tym kasku. Dzisiaj gdzies podjadę i go przymierzę. Zobaczymy jak ten bedzie leżał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franzmauer Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Wracając do shoeia multitecka [...] jestem z niego bardzo zadowolony i szczerze polecam. Ja też jeżdże w Multitec-ku i jestem bardzo zadowolony. Jest dość cichy, wygodny, ma dobrą wentylację. Uważam, że ma przemyślaną konstrukcję i bardzo dobre wykończenie. Poza tym nieźle wygląda. Jedynym minusem jest zapięcie - są wygodniejsze rozwiązania - ale ... można przeżyć. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szimi Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Ja też jeżdże w Multitec-ku i jestem bardzo zadowolony. Jest dość cichy, wygodny, ma dobrą wentylację. Uważam, że ma przemyślaną konstrukcję i bardzo dobre wykończenie. Poza tym nieźle wygląda. Jedynym minusem jest zapięcie - są wygodniejsze rozwiązania - ale ... można przeżyć.pozdrawiam dzisiaj też przymierzałem ten o którym mówisz i ku mojemu zaskoczeniu to zapięcie jest rewelacyjne i chyba najwygodniejsze. Myślałem że je za każdym razem trzeba rozpinac, a wystarczy je tylko rozsunąć, paluszkami odciągnać i głowa przechodzi :biggrin: a potem jedno pociągnięcie i już:biggrin: człowiek każdego dnia czegoś nowego sie dowiaduje :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franzmauer Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 szimi: z tym zapięciem wszystko jest w porządku dopóki nie jeździsz z kumplem, który ma Schubertha. Po 4 sekundach od zejscia z moto, koleś kolejny raz patrzy na ciebie z rozbawieniem jak zaczynasz luzować pasek żeby go rozpiąć, kiedy on juz dawno zdjął kominiare :-) Wracając do wątku ws. szczękowców: Wybierając w ubiegłym roku kask brałem pod uwagę także szczękowego Schuberth-a. W tamtym czasie pojawiło się kilka testów porównujących C2 z Multitec-kiem i o ile pamietam różnice były nieznaczne: ten trochę cichszy a ten nieco lżejszy, itp. Przeszkodą w zakupie Schubertha była wtedy odległość do najbliższego sklepu z tymi kaskami, który był w ... Berlinie, czy gdzieś w tamtych stronach. Dzisiaj Shoei jest w Yamasze przy Marszałkowskiej, a Schuberth w Kawie na Tysiąclecia - coż, chyba w końcu rynek motocyklowy rozpędził się u nas na dobre. :icon_biggrin: pozdr,F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi