lonek22 Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Przepraszam, ze wałkuje ten temat ale troche mnie to niepokoi. Skoro juz złapał silnik tę rose, widoczną deko na okienku to co teraz? Dzis moto odpaliłem, pochodził do momentu dobrze rozgrzanego silnika i rosa juz odpuscila, choc nie zupełnie. Co dalej robic? Czy lepiej zostawic to do wiosny? Czy to jest p[owazny problm? Bede naprawde wdzieczny za powazne potraktowanie mego problemu. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 To nie jest zaden problem. To sa prawa fizyki. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 lonek22, juz wczesniej wytlumaczono Ci nature powstawania tej "rosy". Wyluzuj chlopie, bo inaczej kazde pykniecie, stukniecie bedzie dla Ciebie "zagadka" i sprawca domniemania jakiejs anomalni w pracy motocykla :wink: Nie wpadaj w takie ekstremalne myslenie, bo inaczej gotow bedziesz przed jazda kazda srubke dokrecac :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszekm Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Hejtak na zdrowy chłopski rozum to musisz przewietrzyć silnik!!poważnie! odpal maszyne i jak masz wlew oleju to go odkręć i niech silnik pochodzi aż się rozgrzeje. potem zatkaj co musi być zatknięte i po bólu.a tak na marginesie to trochę rosy jeszcze nikomu nie zaszkodziło, co innego jakbyś miał znacznie wiecej nie rosy a już wody.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 odpal maszyne i jak masz wlew oleju to go odkręć i niech silnik pochodzi aż się rozgrzeje. potem zatkaj co musi być zatknięte i po bólu. Zważywszy, że ER 5 ma korek w okolicach sprzęgła, to może być przewietrzony na amen :biggrin: i zabardzo już nie będzie potem po co zatykać :cool: Od przewietrzania silnika to jest odma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriss.g Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Przepraszam, ze wałkuje ten temat ale troche mnie to niepokoi. Skoro juz złapał silnik tę rose, widoczną deko na okienku to co teraz? Dzis moto odpaliłem, pochodził do momentu dobrze rozgrzanego silnika i rosa juz odpuscila, choc nie zupełnie. Co dalej robic? Czy lepiej zostawic to do wiosny? Czy to jest p[owazny problm? Bede naprawde wdzieczny za powazne potraktowanie mego problemu. Pozdr.... odpuść sobie ... i ciesz się jak tylko takie problemy będziesz miał z maszyną (czego oczywiście życze Tobie i nam wszystkim :biggrin: ) ... woda jest tak naprawdę wszędzie ... bo jest w powietrzu ... tyle na temat ... proponuję zamknięcie tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 heh ja kiedys dolewalem smalcu do silnika i zapomnialem zakrecic korek od wlewu, odpalilem moto ale jakos dziwny dzwiek taki mial silnik ... i jeszcze mu podgazowalem aby sie wsluchac. Wtedy zobaczylem sciane od garazu zachlapana olejem :banghead: i odrazu zrozumialem co to za dzwiek , a wlew mam dokladnie nad sprzeglem. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 W Twoim moto jest zilnik z mojego motocykla, delikatnie przerobiony. Oleju miałem tyle ile potrzeba.Odkręciłem korek oleju przy pracujacym silniku i nic sie nie działo,żaden olej nie rozchlapytwł się na boki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszekm Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 przepraszam zapomniałem o odmie. w moim wlew jest tez nad sprzeglem i na wolnyh obrotach to niczym nie chlapie jak jest odkręcony.a czy przypadkiem u kolegi nie skrapla się woda w airbox'ie?? moze w tym problem? wiem że powinien być wężyk odpływowy ale moze jest on przytkany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi