ural_zgora Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Dead - napisz do producenta tych zaplonow Prameti. Napewno odpowie Ci na pytania - w porzadku gosc. Z tego co wiem to ten zaplonik jest mikroprocesorowy i charaktrystyka kata wyprzedzenia zaplonu jest wklepana chyba w jakas pamiec. Zdaje sie ze mozna na zyczenie zamowic uklad zaplonowy z dwiema charakterystykami (wyboru dokonuje sie przelacznikiem) - cos ala jazda eko (moment- przy niskich) i sport (obroty- moc). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Wpisaną ma mapkę zapłonu(wyprzedzenie kąta).Wydaje sie pyszną sprawą..ala,ale dleczego wszystkie jakie spotkałem z halotronem na kólku zamachu prędzej czy puźniej ten zapłon straciły?Tego nie wiem- z elektryki jestem do kitu,a tym bardziej z elektroniki.Jeśli ktoś wie bardzo proszę o wypowiedz ,bo się jeszcze ciągle waham nad tym zapalnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEAD Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Wpisaną ma mapkę zapłonu(wyprzedzenie kąta).Wydaje sie pyszną sprawą..ala,ale dleczego wszystkie jakie spotkałem z halotronem na kólku zamachu prędzej czy puźniej ten zapłon straciły?Tego nie wiem- z elektryki jestem do kitu,a tym bardziej z elektroniki.Jeśli ktoś wie bardzo proszę o wypowiedz ,bo się jeszcze ciągle waham nad tym zapalnikiem.Elektronika sama w sobie jest niezużywalna :-). Ale z drugiej strony nie wiem jak dużo uwagi goście z prameti poświęcili na zabezpieczenie głównego granzystora sterującego cewką, podejżewam że próby kopania motocykla ze zdjętą fajką, czy naprzykład wypadnięcie świecy z fajki przy sprawdzaniu czy ma ona iskrę mogą skończyć sie śmiercią elektorniki a już napewno jest do dla niej duży stres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niewinny23 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 witam,panowie ma ktoś namiary na tego gościa od tych zapłonów?linki podane na forum są juz nie aktywne przeszukałem forum ,sieć i nic nie znalazłem jakąś stronę może e-mail nr.telpomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 [email protected] 694 287 015. Nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niewinny23 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 [email protected] 694 287 015. Nie polecam.prince podpowiedz coś dlaczego nie polecasz dużo czytałem tu na forum o tych zapłonach i dużo było pozytywnych postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Bo ludzie to zakładają od lat i cześć nie jeździ w ogóle to sie nie zepsuje. Części nabywców się zepsuje to biorą na siebie i się nie przyznają ze wtopili. Osobiście znam jednego co jeździ teraz na tym zapłonie, ale wymiał to cudo już chyba ze 3-4 razy. Wprawie wytwórca za każdym razem twierdzi ze analizuje przyczyny( u większości stwierdzał przegrzanie)i wciąż udoskonala swój produkt ale wciąż słyszę ze komuś cudo padło. Pomysł jest świetny, jak najbardziej słuszny, na początku pięknie pracuje ale jak sie zepsuje to 260zł w kosz. A niestety zwykle szybko sie tak dzieje. Z przykrością powtarzam swoje zdanie - niestety przez zbyt wiele lat to była lipa żeby po raz kolejny uwierzyć ze teraz są okej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid1981 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 teraz sie pojawila nowa wersja zaplonu z rezystorem i w kasce mi smiga to rewelacyjnie...nowe kable zalozyc od swiecy zeby nie spadaly i nie zdejmowac na pracy kabla bo moze byc po zaplonie......jezeli chcesz ustawic gazniki to wkladasz pod gumki od kabla drucik miedziany i zachaczasz haczykiem od kabla przymocowanym do masy i w ten sposob wylanczasz zaplon bez sciagania kabla ze swiecy............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi