Skocz do zawartości

Akcesoria Halvarssons

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 miesiące temu...

Mam wyposazone w podpinke spodnie tej firmy. Kupowalem poprzez www.kobi-sklep.pl , gdzie spotkalem sie z bardzo sympatyczna i profesjonalna obsluga (z tego co wiem to maja szeroki asortyment Halvarssons'a).

Spodnie generalnie sie sprawdzaja. Bez podpinki jezdzilem przy temperaturze rzedu +5 stopni (po miejscie i kawal po trasie) i czulem jedynie lekki chlod. Z drugiej strony nie ma problemu wejsc w nich do knajpy czy do znajomych i posiedziec. Dupsko sie nie poci (pomimo, ze moje dupsko do malych nie nalezy :smile: )

Nie jestem w stanie porownac spodni do jakichkolwiek innych. Kurtke posiadam Retbike (Rettouring) i z takiego zestawu jestem bardzo zadowolony.

rebel napisał:

Z żadną z nich.Z tego co wiem sa to ubrania lepsze jakościowo.

Najlepiej zapytajcie Klaudiusza on ma cały komplet ,łącznie z butami i rękawicami.

Klaudiusz do tablicy !!!!

No pisałem już ale kurde wcieło gdzies mojego posta :icon_biggrin:

Ja mam Joffame, kurtke i spodnie - z membraną, spinane razem :flesje: Powiem tak, nie śmigałem w śniegu ale w innych warunkach ZAJEBISTE ;) Nawet 10 godzinna ulewa nie dała rady :smile: Naprawde polecam, Ceny w Kobi nawet atrakcyjne. Wykonanie, materiały pierwsza klasa - szwedzi gówna nie robią :bigrazz:

Klaudiusz możesz powiedzieć który masz dokładnie model spodni i jak długo w nich jechałeś w deszczu??

Albo jeśli pamiętasz to jaką te spodnie mają membrane bo mam okazje w dobre cenie wyrać spodnie Q-Pants ale zastanawiam się czy nie lepiej dołożyć i kupić spodnie z outlastem, bo na kurtkę już się zdecydowałem i ona właśnie będzie z outlastem bo jakoś modeka do której się przymierzałem mnie nie przekonała :)

I powiedz mi jeszcze jak wygląda sprawa z rozmiarówką czy mają jakąś normalną czy może taką mini chińska?? Bo buty w rozmiarówce są normalne ale nie wiem jak z ciuchami.

mattir napisał:

Klaudiusz możesz powiedzieć który masz dokładnie model spodni i jak długo w nich jechałeś w deszczu??

Albo jeśli pamiętasz to jaką te spodnie mają membrane bo mam okazje w dobre cenie wyrać spodnie Q-Pants ale zastanawiam się czy nie lepiej dołożyć i kupić spodnie z outlastem, bo na kurtkę już się zdecydowałem i ona właśnie będzie z outlastem bo jakoś modeka do której się przymierzałem mnie nie przekonała :crossy:

I powiedz mi jeszcze jak wygląda sprawa z rozmiarówką czy mają jakąś normalną czy może taką mini chińska?? Bo buty w rozmiarówce są normalne ale nie wiem jak z ciuchami.

Kurtke mam taką http://www.kobi-sklep.pl/sklep/index.php?d=produkt&id=40 a spodnie do niej takie http://www.kobi-sklep.pl/sklep/index.php?d=produkt&id=62 .

W deszczu (a raczej ulewa) najdłużej jechałem w nich jakieś 8-10 godzin na Autostradzie, nic nie przemokło.

Z rozmiarówką nie będzie problemów bo ja mam ponad 192 cm wzrostu i ponad 110 kg wagi a rozmiar i tak był na mnie :rolleyes:

Kurde tylko że ja właśnie nie chce skóry :icon_rolleyes:

Szukam czegoś tekstylego. A co do rozmiaru to wiem że mają dużą rozmiarówkę bo chyba do rozmiaru 64 :icon_biggrin:

Ale chodzi o to czy jak normalni mam rozmiar 56 to w halvarssonie też będzie to 56??

klaudiusz napisał:

Kurtke mam taką http://www.kobi-sklep.pl/sklep/index.php?d=produkt&id=40 a spodnie do niej takie http://www.kobi-sklep.pl/sklep/index.php?d=produkt&id=62 .

W deszczu (a raczej ulewa) najdłużej jechałem w nich jakieś 8-10 godzin na Autostradzie, nic nie przemokło.

Z rozmiarówką nie będzie problemów bo ja mam ponad 192 cm wzrostu i ponad 110 kg wagi a rozmiar i tak był na mnie :biggrin:

Te ciuchy to z kozy są. Jak ta skóra wygląda, cienka, gruba etc.?

mattir napisał:

Kurde tylko że ja właśnie nie chce skóry :(

Szukam czegoś tekstylego. A co do rozmiaru to wiem że mają dużą rozmiarówkę bo chyba do rozmiaru 64 :D

Ale chodzi o to czy jak normalni mam rozmiar 56 to w halvarssonie też będzie to 56??

Wejdź sobie na strone www.kobi-sklep.pl i tam wszystko, jak masz pytania to pisz do nich, odpisują lub dzwonią :icon_mrgreen:

bjoernrider napisał:

Te ciuchy to z kozy są. Jak ta skóra wygląda, cienka, gruba etc.?

Wygląda dobrze, nie jest za mięka, nie jest za twarda, akurat w sam raz :bigrazz: Nie ma efektu delikatności :biggrin:

arturXJ napisał:

Klaudiusz, deszcz jest ok. Ale jak sprawa wygląda przy niskich temperaturach? Czy Twoje ciuszki mają jakieś ocieplenie? Czy tylko kalesony?

Ocieplenie jest wystarczające, śmiagałem w +5 i pod spodem podkoszulka lub bluza i nie czujesz zimna, spodnie nie przewiewają, nigy nie zakładałem kalesonów pod spód :biggrin:

Wg mnie Halvarssona mozna porównac z Rukka, tyle ze za odrobine normalniejszą kaske.

Zanabyłem kurtke Raptora, a wczoraj dedykowane do niej spodnie Tromb.

Jeszcze w tym nie smigalem, ale materialy, jakosc wykonania, funkcjonalnosc, mozliwosci regulacji

no po prostu bez zastrzezen!!!! Nie mozna sie do niczego przyczepic!!!

FULL WYPAS

Jest (byl) to najwyzszy model z kolekcji.

Z tego co sie dowiedzialem wszystko nalezy do koncernu Jofama i pod tą marka produkowane sa bardziej budzetowe ciuszki. STR jest bardziej -powiedzialbym- mlodziezowy jesli chodzi o design.

No i wiekszosc z tych rzeczy mozna ze soba spinac z tego co wiem.

Mieszkajacym w Gdańsku i okolicach polecalbym wycieczke na polibude (kolo Larsona) gdzie miesci sie siedziba KOBI -wczesniej lepiej zadzwonic czy nie są w rozjazdach.

Tam spotkalem sie z rewelacyjną obslugą.

Nikt na sile nie wciska danej sztuki z wieszaka -co mnie spotkało- bo dostepna jest praktycznie pelna rozmiarowka.

Jarek, którego chciałbym przy tej okazji pozdrowic- wymienil mi kurtke kupiona gdzie indziej (nadal miala metki) na mniejszy rozmiar. Polecam ich jako sklep i mysle ze gdyby ktos zamowil internetem i bylo cos nie tak z rozmiarem to nie byloby problemu z wymianą.

Tomek

Witam! Ja własnie w ubiegłym tygodniu kupowałem kurtkę Halvarssons w Kobi-sklepie. Z kurtki jestem bardzo zadowolony! Super kurtka, dobre wykonanie... w sumie za naprawdę śmieszną kasę ! Obsługa sklepu Kobi wręcz świetna :bigrazz: pozdrawiam przy okazji!

Jestem trochę niewymiarowy (zbyt szczupły jak na mój rozmiar), więc przed przysłaniem kurtki Jarek z Kobi-sklepu oddał kurtkę do zwężenia! Zaznaczam, że nie poniosłem z tego tytułu żadnych dodatkowych kosztów i nie widać w ogóle żadnych ingerencji w kurtkę...czyli robota wykonana z pełnym profesjonalizmem :P

pozdrawiam