mateuszm Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 (edytowane) Mam takie pytanko. Od pewnego czasu przy obrotach ok. 3-3,5 tys. wydaję mi się jakby delikatnie chrobotał łańcuszek rozrządu. Nie jest to głośny odgłos. Z tego co wiem w CB 500 właśnie lubią się zacinać napinacze łańcuszka. Sam łańcuch był nie dawno wymieniany. Jak sprawdzić czy ten napinacz rzeczywiście się zaciął i ewentualnie jak to usunąć? Edytowane 20 Października 2006 przez mateuszm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 Wymień napinacz na nowy. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Daj mu szansę. Puknij lekko w niego młoteczkiem przez jakiegoś pręta stalowego i powinien się odblokować a jak nie to do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 poco kupowac cos co moze byc dobre ,sprawdz napinacz jesli sie blokuje wymien go na nowy. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszm Opublikowano 4 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Piszę ponownie, ponieważ trochę mnie już to irytuje... Mój napinacz raczej nie jest automatyczny. Wykręciłem go i obejrzałem :banghead: Na jego środku jest śrubka którą reguluje się napięcie łańcuszka. Dokręca się w lewo, napinacz napina łańcuszek i jest cisza. Jednak po przejechaniu powiedzmy 100 km łańcuszek znowu brzęczy :banghead: Wygląda to tak jakby po dokręceniu tej śrubki napinacz nie blokował się, tylko znowu po jakimś czasie obluzowywał się. Trochę mi to nie pasuje, ponieważ wszędzie jest napisane, że w CeBulach były montowane automatyczne napinacze a ten mi raczej nie wygląda na automatyczny. Chyba, że PC 26 miały zwykłe a dopiero nowsze (z tarczą z tyłu) automatyczne... Sam nie wiem...Jak Wam coś przychodzi do głowy to piszcie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Mi sie tylko nasuwa pytanie czy ten dźwięk łańcuszka przypominał Ci trochę luźną śrubę gdzies tam :banghead: .Nie wiem jak to opisać ,taki metliczny dźwięk,jakby coś wpadało w rezonans.Mam to samo przy jakiś 3-4tys obr.Czy to też może być łańcuch bądz napinacz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszm Opublikowano 5 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Tak więc masz to samo co ja :) U mnie też z początku grzechotało przy obrotach 3-4 tys. a teraz to nawet czasem na wolnych obrotach brzęczy jak się poluźni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Rozumiem ,ze mam sie przymierzać już do wymiany napinacza :) .A jak zbadac ,ze i łańcuch tez ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszm Opublikowano 5 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Rozumiem ,ze mam sie przymierzać już do wymiany napinacza Nawet nie mów :icon_razz: Ja mam nadzieję, że jakoś to naprawimy :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Szukam po sklepach internetowych napinacza ,ale coś lipa z tym.Ma ktos jakieś namiary ,gdzie kupić nowy napinacz do PC26 ? :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 u mnie kopka brzeczy bo jest luzna... a myslalem ze cos w silniku....wiec najpierw dobrze posluchaj i namierz zrodlo dzwieku a najlepiej to: Wymien motocykl na nowy. Wazzabii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 u mnie kopka brzeczy bo jest luzna... a myslalem ze cos w silniku....wiec najpierw dobrze posluchaj i namierz zrodlo dzwieku a najlepiej to: Wymien motocykl na nowy. Wazzabii Uwielbiam takie teksty :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi