fv Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 Chciałbym zapytać jaka jest różnica między standardowym skórzanym kombinezonem za powiedzmy 1200zł w stosunku do markowego, drogiego ubioru za powiedzmy 2200zł? Co mam szansę dostać dobrego? Skuteczną wentylację, wygodę... Czy to się opłaca? Pytam, bo o ile na błąd w wyborze kasku było mnie od biedy stać, to wywalić 1200zł na coś niefajnego już nie. Jakie są Wasze doświadczenia z kombi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareksit Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 Pierwszy mój kombi to był AMX :D tez uważałem że kombi to kombi a płaci sie tylko za firmę. Niedawno kupiłem kombi Dainise i powiem Ci stary że zupełnie inna bajka :D :D Wentylacja ,dopasowanie, szycie już nie czujesz sie jak w zbrioi a iczas ubierania i rozbierania o polowę krótszy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:W: Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 Ma ktoś doświadczenie z kombi Padany? Cena rozsądna i podobno jakościowo też nienajgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas 78 Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 Pierwszy mój kombi to był AMX :D tez uważałem że kombi to kombi a płaci sie tylko za firmę. Niedawno kupiłem kombi Dainise i powiem Ci stary że zupełnie inna bajka :D :D Wentylacja ,dopasowanie, szycie już nie czujesz sie jak w zbrioi a iczas ubierania i rozbierania o polowę krótszy :D tez mam dylemat , jeżdżę teraz w texach i chciałbym sobie na wiosnę sprawić skórę jest tego tyle na rynku i nie wiem co wybrać co firma to firma ale kasy tez szkoda myślę max wydać 2000 zl teraz sa jakieś promocje na dainese coś widziałem na allegro tylko ,że sezon zbliża się ku końcowi a zamrozić 2000 zł na parę miesięcy i trzymac je w szafie też mi się nie widziciekawe czy na wiosnę tzn. w marcu ceny nie pójdą w górę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 tylko ,że sezon zbliża się ku końcowi a zamrozić 2000 zł na parę miesięcy i trzymac je w szafie też mi się nie widziciekawe czy na wiosnę tzn. w marcu ceny nie pójdą w górę ?? Ja bym poczekal. Byly juz przypadki na forum, ze na wiosne nie dalo sie wcisnac w kombiaka :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 Chciałbym zapytać jaka jest różnica między standardowym skórzanym kombinezonem za powiedzmy 1200zł w stosunku do markowego, drogiego ubioru za powiedzmy 2200zł? Co mam szansę dostać dobrego? Skuteczną wentylację, wygodę... Czy to się opłaca? 1) Użyty materiał (skóra tanich kombinezonów jest częst szorstka, ciężka i mało przyjemna w dotyku).2) Poziom wykonania (szwy, zamki itp.).3) Wygoda (wyprofilowanie ochraniaczy, dopasowanie).4) Wygląd i lans :D Tak najbardziej ogólnie. Tyczy się to w zasadzie każdego produktu motocyklowego, nie dawno były wałkowane kaski, teraz kombi :D Wszędzie zależność będzie taka sama.A pomiędzy tanimi kombi za ok. 1000 a markowymi za >2 kzl jest też coś po środku: polecam zainteresować się produktami Vanucci, FLM, Hein Gericke itp. Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 1) Użyty materiał (skóra tanich kombinezonów jest częst szorstka, ciężka i mało przyjemna w dotyku). nie wiem jak w pełnych kombi, ale mam porównanie między swoją kurtką hein gericke, a alpinestarem i 'cywilnymi' skórami kolegów - nie zauważyłem żeby ta kufaja alpinestara była jakaś lżejsza :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareksit Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 tez mam dylemat , jeżdżę teraz w texach i chciałbym sobie na wiosnę sprawić skórę jest tego tyle na rynku i nie wiem co wybrać co firma to firma ale kasy tez szkoda myślę max wydać 2000 zl teraz sa jakieś promocje na dainese coś widziałem na allegro tylko ,że sezon zbliża się ku końcowi a zamrozić 2000 zł na parę miesięcy i trzymac je w szafie też mi się nie widziciekawe czy na wiosnę tzn. w marcu ceny nie pójdą w górę ??Zobacz na Allegro u gościa "Andykomórka" kupilem od nigo kombi Dainise i buty sidi ceny rewelka a gość jest spoko :D i Ci doradzi :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas 78 Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 Zobacz na Allegro u gościa "Andykomórka" kupilem od nigo kombi Dainise i buty sidi ceny rewelka a gość jest spoko :D i Ci doradzi :D Taki tani to on nie jest do końca :D tyle ,że same pozytywy ma dla porównaniahttp://www.allegro.pl/item135923900_daines...edaz_wa_wa.html http://www.allegro.pl/item134090502_kombin...e_m4_nowe_.html tyle ,że w tym pierwszym to licytacja Ja bym poczekal. Byly juz przypadki na forum, ze na wiosne nie dalo sie wcisnac w kombiaka :D ostatnio sporo się ruszam :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 ja latam od paru lat w skorach. przyszedl film na kombi, bo bede zmienial moto na bardziej usportowione :D moze :D mam tylko jedno ale: mierzylem spyke w b-motor w gda i babka powiedziala, ze nia ma szans, zeby tym jezdzic nawet jesienia :O powod - skory przepuszczaja zimno. i cos w tym jest, bo poki nie zaloze kalesonow/dresow i swetra to nie ma mowy o komforcie cieplnym. a podobno kombi ma scisle dolegac i nie ma tam miejsca na grubsze ciuchy pod spodem. moze ktos mi powiedziec, jak sobie radzic z zimnem w skorach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 ma tam miejsca na grubsze ciuchy pod spodem. moze ktos mi powiedziec, jak sobie radzic z zimnem w skorach??Bluza z czymś a'la windstoper albo dwie bluzy "normalne" - zmieszczą się :D Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 Bluza z czymś a'la windstoper albo dwie bluzy "normalne" - zmieszczą się mrugacz.gif czyli jednym slowem trzeba cos pod spod. a sa jakies kombi z podpinka, czy czyms takim? bardzo szanuje skory za ich wytrzymalosc i bezpieczenstwo, ochrone przed wiatrem, ale za utrzymanie ciepla to wystawiam pelen negatyw :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas 78 Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 czyli jednym slowem trzeba cos pod spod. a sa jakies kombi z podpinka, czy czyms takim? bardzo szanuje skory za ich wytrzymalosc i bezpieczenstwo, ochrone przed wiatrem, ale za utrzymanie ciepla to wystawiam pelen negatyw :D ja myślę o czymś takim http://www.kobimoto.az.pl/sklep/index.php?d=produkt&id=147i wydaje mi się ,że jak trochę zejdą z ceny to go kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareksit Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 Pod kombi bielizne termo i jest git :) przynajmniej do temperatury ok. 7 stopni :icon_mrgreen: Sprawdziłem :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 Pod kombi bielizne termo i jest git :) przynajmniej do temperatury ok. 7 stopni :icon_mrgreen: Sprawdziłem :PA jak na bieliznę termoaktywną miast tradycyjnych skór założy się komplet tekstylny, to i przy -7 stopniach jest git - sprawdziłem. :crossy: Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi