paradox_konin Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 Witam serdecznie.Mam pewien problem z olejem. Posiadam SUZUKI GS 500F rocznik 2004, 12000 przebiegu. W tym sezonie zrobiłem 6000km. Regularnie powiedzmy raz na miesiąc sprawdzałem poziom oleju, nie brał ani kropli. Dzisiaj zabrałem się za przygotowania do zimowania i okazało się ze miarka oleju jest sucha w silniku jest niewielka ilość oleju. Może ma ktoś jakiś pomysł, co mogło się stać? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 Musisz nabrać nawyku sprawdzania poziomu oleju przed KAŻDĄ jazdą. Silnik motocyklowy inaczej gospodaruje olejem niż samochodowy :cool:Pozdrawiam.PS. W odpowiedzi na Twoje pytanie: ZUŻYŁ SIĘ :buttrock:hikor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 Albo wylecial jakas nieszczelnoscia :buttrock: POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriss.g Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 Albo wylecial jakas nieszczelnoscia :buttrock: POZDRO... sprawdzić czy gdzies nie ma wycieku (zacieku) ... jeśli nie ... po prostu spalił ... 6kkm to może nawet pól literka spalić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motowojtas Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 a moze poprostu motor był krzywo postawiony... i olej przelał sie w inna czesc silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 Przy takim przebieegu i roczniku? Gdyby to chodzilo o starego wraka to bym rozumial wysuszenie w calym zakresie bagnetu. Ja bym proponowal sprawdzic jeszcze raz - mi raz tez sie taki cud przytrafil, ze najpierw bylo puste okno, zeby za godzine pokazac prawie Full. I pamietaj - idealnie rowne podloze to podstawa! Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 Musisz nabrać nawyku sprawdzania poziomu oleju przed KAŻDĄ jazdą. Silnik motocyklowy inaczej gospodaruje olejem niż samochodowy :cool:Pozdrawiam.PS. W odpowiedzi na Twoje pytanie: ZUŻYŁ SIĘ :buttrock:hikor Hikor, nie przesadzaj. Ja rozumiem że DRka lubi olej, ale jeżdżąc GSem z 2004 roku nie trzeba sprawdzać oleju przed każdą jazdą ;) Serwis przed każdą przejażdżką? Komu by się chciało? :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 to zależy jak kolega zrobił np 3tyś i nie oszczędzal maszyny czyli ostro śmigał ( czerwone pole :buttrock: ) to mógł się spalić cały zakres bagnetu to jest ~ 300mililitrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEAD Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 Może zajżyj do instrukcji i sprawdz w jakich warunkach sprawdza sie ten olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 (edytowane) Hikor, nie przesadzaj. Ja rozumiem że DRka lubi olej, ale jeżdżąc GSem z 2004 roku nie trzeba sprawdzać oleju przed każdą jazdą :buttrock: Serwis przed każdą przejażdżką? Komu by się chciało?Moja DR-ka jest po generalce i od wymiany do wymiany czyli co ok. 6000 km (Castrol - full syntetyk) spala ok. 300 ml więc teoretycznie nie mam się o co martwić, ponieważ od górnego skrajnego poziomu oleju do dolnego skrajnego różnica wynosi ok. 600 ml. Jednak przed każdym uruchomieniem zimnego silnika sprawdzam olej. Jak jestem w trasie, to co każde tankowanie (co ok. 300 km-ów). Olejaki tak mają, że zużycie oleju jest nierównomierne. Czasem przez 2000 km-ów zużycie zerowe a czasem po 300 km znika 200-300 ml. WARTO SPRAWDZAĆ.hikor Edytowane 19 Października 2006 przez hikor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareksit Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 Mnie się też nie chce wieżyć że ten rocznik spalił tyle oleju :cool: Może moto nie było w pionie przy sprawdzaniu oleju :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 Dzisiaj zabrałem się za przygotowania do zimowania i okazało się ze miarka oleju jest sucha w silniku jest niewielka ilość oleju. Spuściłeś stary olej przed zimą i nie wlałeś nowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kzabor Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 Ja też zrobiłem na GSie w tym sezonie ponad 6000 km i na bagneicie było już min. Musiałem dolać około 0.5 litra. Rocznik ten sam więc może nie ma co się dziwić. W serwisie też ostrzegali, że GS nadal beirze olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 Też mi branie - 0,5l na 6000 km :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi