pozdro600 Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 102 dB (homologowane) ma oryginalny wydech w 750 k6/7 :buttrock: Pozdrowkiale chyba nie przy 4000rpm?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekk Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 ale chyba nie przy 4000rpm?? Gadałem z Grandysem, na zawodach jest 107 dB, ale na treningu nie puszcza cię jak masz powyżej 102dB. Jak wygląda ten pomiar, czy zrobię go na stacji diagnostycznej, przy 4000 obrotów sie robi? Czy inne obroty dla danej pojemności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdro600 Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 z tego co pamietam to wlasnie przy 4000rpm, gosciu staje z "sonarem" za wydechem i mierzy. tak btw, wywazarka statyczna to 600zl w larssonie, ciezarki klejone znalazlem za niecala stowe na allegro(duzy komplet), a jesli chodzi o montazownice to czekam na telefon - gosc mowil ze za okolo 3000 powinien cos znalezc. do tego pasta, lyzki, wiec powinnismy sie zamknac w kwocie 4tys.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Gieniu dzięki za info ;) trzymaj ręke na pulsie, Janekk, jak ci mówiłem mój wydech jest naprawdę głośny i koleś od sonaru się nie czepiał... ale może dlatego, że ma też inne atrakcje :) :cool: pozdro600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekL Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 ale chyba nie przy 4000rpm?? Wg certyfikatu zgodnosci czyli homologacji przy 6600 rpm Gadałem z Grandysem, na zawodach jest 107 dB, ale na treningu nie puszcza cię jak masz powyżej 102dB. Jak wygląda ten pomiar, czy zrobię go na stacji diagnostycznej, przy 4000 obrotów sie robi? Czy inne obroty dla danej pojemności. Pomiar głośnosci na torze jest przeprowadzany w sposób niezgodny z jakakolwiek normą, i dlatego jego wyniki w d...e sobie można wsadzić tak naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Posen Diesel Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 (edytowane) wywazarka statyczna to 600zl w larssonie, ciezarki klejone znalazlem za niecala stowe na allegro(duzy komplet), a jesli chodzi o montazownice to czekam na telefon - gosc mowil ze za okolo 3000 powinien cos znalezc. do tego pasta, lyzki, wiec powinnismy sie zamknac w kwocie 4tys.pozdro Panowie, wyważarke statyczną i ciężarki to ja mam, także chętnie wniosę to jako wkład w układ "oponiarski". Posiadam komplet nasadowych, płaskich i oczkowych proxxona a także zestaw końcówek ampulowych i torxów ze stali silikonowej i sporo specjalnej chemii: Loctite, break-cleaner, płynną uszczelkę do dekli (Listek już stestował). P.S. Mam już rezerwowy komplet deszczówek. :) Edytowane 29 Marca 2007 przez Posen Diesel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdro600 Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Panowie, wyważarke statyczną i ciężarki to ja mam, także chętnie wniosę to jako wkład w układ "oponiarski". Posiadam komplet nasadowych, płaskich i oczkowych proxxona a także zestaw końcówek ampulowych i torxów ze stali silikonowej i sporo specjalnej chemii: Loctite, break-cleaner, płynną uszczelkę do dekli (Listek już stestował). P.S. Mam już rezerwowy komplet deszczówek. :icon_biggrin:Kazachstan it is the greatest coutry in the world,All the other countries are just like little girls... zajebioza :biggrin: to napisz czego brakuje do kompletu narzedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzyn Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 gadalem wczoraj z Grandysem, moge miec jakie chce wydechy w K7 (zapis aby byly w ilosci orginalnej zostanie zmieniony) tylko, ze yoshi dostarczy je dopiero w polowie maja mysle nad zakupem takze takich: http://www.leovinceusa.com/cart/largeimage...-r1000_7752.jpg do polowy kwietnia powinnismy dostac wszystkie graty z pakietow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekk Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 do polowy kwietnia powinnismy dostac wszystkie graty z pakietow No kuźwa zobaczymy, ja potrzebuję przynajmniej owiewki już teraz!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CRASH Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 (edytowane) No kuźwa zobaczymy, ja potrzebuję przynajmniej owiewki już teraz!!!!!!!!owiewki pojechały w środe do malowania , tak więc w następnym tygodniu pewnie będa do odbioru , co do wydechów to w środe rozmawiałem z Jackiem o tym i faktycznie szczelił gafe ale to poprawi , Bodzyn ja bym poczekał na Yoshi jakos się przemęczysz ten miesiąc a pewnie beda lepiej dopracowane od Leo pod wzgledem akustycznym jak i osiagów, no panowie w litrach zostały juz tylko trzy wolne miejsca Edytowane 30 Marca 2007 przez CRASH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdro600 Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 leo vince to sa zajebiste wydechy pod warunkiem, ze nie kupujesz samej konco9wki za 1000zl. widzialem systemy do ducati, ktore kosztowaly grubo ponad 10koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzyn Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 no ten w linku jest kompletny racingowy za $2000 ale chyba rzeczywiscie poczekam na Yoshi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandzior Opublikowano 4 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Koledzy jak nastroje po majowych treningach? Jakie czasy? :crossy: Po przeprowadzeniu 3-dniowej walki z zawieszeniami stwierdziłem, że nie warto było ich w ogóle ruszać. Nadal czekam na sprężyny Hyper no i jak chyba my wszyscy, na opony :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Posen Diesel Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Nie obyło się bez strat w ludziach i sprzęcie, :( niestety WTT ucierpiało również, lecz nie czuję się upoważniony do podawania szczegółowych informacji - lepiej żeby sami zainteresowani zadecydowali o tym. Jeśli chodzi o czasy to Sligier wykręcił w kwalifikacjach 1.48 :) skubaniec, lecz za karę startował w grupie A i z pudłem mógł się pożegnać :) Wychodzi na to że nasz team ma pewniaka w 600 na wyjazd do Malezji :buttrock: Ogólnie praktycznie wszyscy z teamu oscylowali w okolicach 1.52 - 1.55, także gdyby nie wizyty w ambulatorium można by zaliczyć te treningi do udanych. Generalnie szykujcie dużo kasy na opony, ja nową Supercorsę zajeździłem jednego dnia treningów i w czasie biegu kontrolnego zjechałem do depot na drugim okrążeniu po tym jak puścił mi tył i musiałem ratować się prostowaniem moto, heblowaniem na prosto i wyjazdem w zielone - na szczęście bez konsekwencji. Szykujcie sprzęty i dozo za tydzień w Przeźmierowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobo/ Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 pewniak w 600 ?? a to jakie czasy robi?? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi