piórko Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Mam ninję z 2007 roku, kupioną jako nówka w marcu 2008 w salonie. Do tej pory przejechałam 32 200km. Jeżdżę zarówno na co dzień, głównie w warszawskich korkach, jak i na torach (na razie kartingowych). Stosunkowo rzadko w dłuższe trasy. Spalanie w mieście (przy ostrej jeździe od świateł do świateł) jest prawie nieograniczone. Nie liczyłam dokładnie, ale sądzę, że może to być nawet ponad 8l/100. W trasie, a nawet na torze to ok. 5-6l/100.Jak na razie moto bezawaryjne. Jestem bardzo zadowolona z zawieszenia, ale mam wyregulowane pod swoją wagę i styl jazdy. Jest bardzo twardo zestrojone i świetnie radzi sobie również na koszmarnych, rozkopanych drogach. Nie mam amortyzatora skrętu, a nigdy moto nie wpadło w shimmy.Skrzynia pracuje bardzo dobrze, silnik na razie bez zarzutu.Jedyny mankament, moim zdaniem, to małe możliwości zapakowania czegokolwiek. Problem tyle o ile rozwiązuje tankbag i sakwy boczne z materiału. Ale też to nie jest moto turystyczne. Aha - i masa. Jest dość ciężki (209 z płynami), co przy wysokim siodle (i moim niskim wzroście) komplikuje manewry parkingowe. Ale dla kogoś wyższego ode mnie (mam 165cm) - ten problem znika.Podsumowując -polecam jako motocykl uniwersalny i niezawodny. Na razie nie zamierzam zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilet91 Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Czyli majac 195cm wzrostu dam sobie rade bez problemu w utrzymaniu tego motocykla?Jaki koszt byl nowego w salonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Bez obaw, dla ciebie to moto będzie leciutkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vitu Opublikowano 7 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Z racji tego że posiadam model z 2007 dorzuce cos od siebie , wszystko to co pisali poprzednicy jest prawda oprócz shimm. Ja nigdy nie zlapalem , co prawda to nie testowalem jej na torze czy tez górskich dorgach. Troche o silniku , denerwują mnie drgania w okolicach 6500-7500 rpm ale ten typ tak ma. na zimnym silniku klepie jeden zawór - ten typ tak ma , praca zimnego silnika pozostawia wiele do zyczenia rozgrzanego zreszta tez. Ogolnie silnik pracuje jak sieczkarnia , ze zdjętymi owiewkami jeszcze gorzej. Kawa jednak wynagradza to potwornym kopniakiem i latwoscia prowadzenia. No i dodac musze ze z air boxa wydobywa sie piekny dzwiek :) Ci ktorzy maja model 2007 wiedza o co chodzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grynio Opublikowano 27 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 (edytowane) Witam. Jak każdy zauważył rozpoczął się sezon i czas kupić motocykl taki na jaki pozwalają fundusze.Podczas szukania motoru znalazłem Kawasaki zzr 600 z 2007 i 2008 roku USA czyli jakby kontynuacja modelu zx6 i nigdzie nie mogę znaleźć polskiego opisu tego motocykla a mój angielski nie być dobry :) . Czy jest to dajmy motocykl konstrukcyjnie z 2002 roku i klepany non stop czy może są jakieś zmiany. Rozumiem, że motocykl już jest na wtrysku itp. ale czy z latami dostał jakieś unowocześnienia czy jest to po prostu stara sprawdzona konstrukcja? I jak jest w temacie ramy? Bo jak chyba wszyscy wiemy wokół zx6 krążyły mity o pękających ramach. Czy z wiekiem wyeliminowaną tą wadę? Ogólnie polecacie ten motor czy lepiej szukać czegoś innego?? np. http://otomoto.pl/ka...r-M3187936.html A motor mi się podoba z tego względu, że jest dosyć wygodny i da się nim pojechać gdzieś dalej niż 200km od miejsca zamieszania nawet z pasażerem (za swoich czasów 3 sezony jako plecak na zx9r 1995r i zero problemów poza skończonym napędem ale to była nasza wina bo napęd się kończył ale postanowiliśmy zrobić ostatnią wycieczke na starym bo nowy jeszcze nie dotarł :( .) * używałem szukajki i nic nie znalazłem na forum ani na google.pl. Wszystko z google jest po angielsku także nie poczytam ;]. Pozdrawiam Edytowane 27 Maja 2012 przez grynio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felice Opublikowano 27 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 To jest dobre moto, 2007 i 2008 na pewno dostały jakieś zmiany od 2002. Jak co do daj stronkę angielska z opisem to ci przetłumaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grynio Opublikowano 27 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 http://www.topspeed.com/motorcycles/motorcycle-reviews/kawasaki/2008-kawasaki-zzr600-ar46417.html tak na szybko znalezione. Zobacze co tutaj pisze czy coś mi to odpowie na moje pytania. Jak nie to bedziemy dalej myśleć .. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felice Opublikowano 27 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 (edytowane) Pisze tu autor ze moto jak najbardziej ok i poleca, szerokiemu gronowi motocyklistów. Według autora lepiej się to prowadzi i jest bardziej stabilniejsze niż poprzednik. Rama jest aluminiowa, zostały zmodyfikowane owiewki kątowe co wpływa na balans. Autor bardzo chwali siedzisko. Oprócz tego jest nowe leprze chłodzenie DHOC Czterocylindrowy silnik z podwójnych krzywych powietrznych przepustnicy i czterema zaworami na cylinder jest rdzeńZZR600 jego wydajność została zwiększona. Edytowane 27 Maja 2012 przez Felice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 ZZR 600 USA 2007-2008 to jest dokładnie to samo, co ZX6R model J (2000-2001). Różnice są czysto kosmetyczne, typu inny kolor zacisków i jakieś pierdoły, Silnik (w tym zasilanie - gaźnik), rama, zawieszenie - wszystko jest identyczne. Te same zalety, te same wady - o samym ZX6R już znajdziesz więcej info. Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi