Aster Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Idę sobie przedwczoraj do pracy, patrzę, a na placu Solnym stoi sobie motocykl. Nic dziwnego, często stoją, więc, jak zwykle, podchodzę, żeby obejrzeć. I cóż widzę? Moto jest gabarytów WSK, a na baku stoi jak byk Harley-Davidson i cyfry 250. Myślę, nic, tylko ktoś wziął jakąś małą Hondę CB albo coś i szpanuje naklejką. Ale na silniku również wygrawerowane HD. Moto w stanie wizualnym pięknym po prostu. Za chwilę kopara opadła mi jeszcze ciut bardziej, bo do moto z kaskiem podchodzi śliczna dziewoja i się szykuje do odpalenia. Nieczęsty widok, kobieta na weteranie. Spytałem tylko o rocznik maszyny (78, właścicielka wyglądała na dużo "nowszą" :buttrock:). Maszyna odpaliła za drugim kopem i rozległo się śliczne plumkanie. Nie gang jak z V2, ale również bardzo przyjemny. No i przez to zdarzenie miałem dobry humor do końca dnia. Więcej takich! Kobiet i motocykli! Jaki to model wyguglałem, znalazłem fotkę tu:http://www.bikez.com/motorcycles/harley-da...ss_250_1976.php Cytuj Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz89 Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Dziwny ten Harley troche, pierwszy raz takiego widze. I to jeszcze dwusuwowy :buttrock: Cytuj Romet Kadet -> Wsk 125 -> Bandit 600 -> Intruder 1400 -> Dr 800 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Ten Harley to chyba wynik przejęcia przez AMA jakiejś włoskiej firmy produkującej takie 2-suwowe motorki. Zdaje się, że takie coś (albo jakiś podobny) stoi w Liberatorze w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golas Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Pompka, tak dokładnie jak mówisz Harley-Davidson SS 250 , produkcja włoska... Ale jesli chodzi o małe HArleye to byly też kiedys prodkukowane małe 250 czterosuwowe tylko nie pamietam w jakich latach, ba Harley produkował swego9 czasu nawet rowery... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 Potem te sprzety nazywaly sie Cagiva Harley Davidson 250.To efekt mariazu HD i Aeromacchi- Aeromacchi przejela(odkupila od HD) potem Cagiva.Te wczesniejsze HD Aeromachci mialy ladny silnik 4 suwowy o pochylonym cylindrze i mialy niezle osiagi wystepowaly o pojemnosciach 250 i 350.Pozdr.Janek Klekotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 A ja widziałem Harleya w wersji wojskowej niew wiem jaki to model, a angole puszczaja takiego crossa za jakies 1500funciaków-to jest maszyna!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 Dawniej to sie nazywal Armstrong 500- silnik Rotax 500- taki sam jak w pierwszych 4 suwowych MZ(MuZ).Pozdr.Janek.A ja widzialem wojskowy motocykl na bazie KLR 650 z silnikiem diesla 27 KM i masa 190 kg- amerykanie to wymyslili.Pozdr.Janek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 27 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 A ja widzialem Sportstera 1200 przerobionego na enduro. Tez wygladal ciekawie. P.S. I nie byl to Buell. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi