Skocz do zawartości

HD SS 250

Aster
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Idę sobie przedwczoraj do pracy, patrzę, a na placu Solnym stoi sobie motocykl. Nic dziwnego, często stoją, więc, jak zwykle, podchodzę, żeby obejrzeć. I cóż widzę? Moto jest gabarytów WSK, a na baku stoi jak byk Harley-Davidson i cyfry 250. Myślę, nic, tylko ktoś wziął jakąś małą Hondę CB albo coś i szpanuje naklejką. Ale na silniku również wygrawerowane HD. Moto w stanie wizualnym pięknym po prostu. Za chwilę kopara opadła mi jeszcze ciut bardziej, bo do moto z kaskiem podchodzi śliczna dziewoja i się szykuje do odpalenia. Nieczęsty widok, kobieta na weteranie. Spytałem tylko o rocznik maszyny (78, właścicielka wyglądała na dużo "nowszą" :buttrock:). Maszyna odpaliła za drugim kopem i rozległo się śliczne plumkanie. Nie gang jak z V2, ale również bardzo przyjemny. No i przez to zdarzenie miałem dobry humor do końca dnia. Więcej takich! Kobiet i motocykli!

Jaki to model wyguglałem, znalazłem fotkę tu:

http://www.bikez.com/motorcycles/harley-da...ss_250_1976.php

Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D

Pompka, tak dokładnie jak mówisz Harley-Davidson SS 250 , produkcja włoska...

Ale jesli chodzi o małe HArleye to byly też kiedys prodkukowane małe 250 czterosuwowe tylko nie pamietam w jakich latach, ba Harley produkował swego9 czasu nawet rowery...

Potem te sprzety nazywaly sie Cagiva Harley Davidson 250.

To efekt mariazu HD i Aeromacchi- Aeromacchi przejela(odkupila od HD) potem Cagiva.

Te wczesniejsze HD Aeromachci mialy ladny silnik 4 suwowy o pochylonym cylindrze i mialy niezle osiagi wystepowaly o pojemnosciach 250 i 350.Pozdr.Janek Klekotek.

• 2 tygodnie później...

Dawniej to sie nazywal Armstrong 500- silnik Rotax 500- taki sam jak w pierwszych 4 suwowych MZ(MuZ).Pozdr.Janek.

A ja widzialem wojskowy motocykl na bazie KLR 650 z silnikiem diesla 27 KM i masa 190 kg- amerykanie to wymyslili.Pozdr.Janek.