piwo Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Ambitnie, czy masz zamiar rozebrac do gołej ramy aby te rdzawe wypryski zamalować, czy tylko to co widać ? Też palnuję podobny zakres prac i się zastanawiam ja bardzo rozbierać Moto rozebrane do gołej ramy - nawet silnik opuszczony więc kazda śrubka czyszczona i malowana. Rozebrał do naga :bigrazz: Widziałem ,został tylko opuszczony silnik i rama :flesje: Piwo ,jak ty to poskładasz :( Mądrych ludzi zapytam :bigrazz: Cytuj Cycki - im większe za młodu, tym dłuższe na starość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 To już powoli pytaj :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyklotron Opublikowano 15 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 Moto rozebrane do gołej ramy - nawet silnik opuszczony więc kazda śrubka czyszczona i malowana.Mądrych ludzi zapytam :) Jak to zrobiłeś ? Chodzi mi o opuszczenie silnika, czy używasz specjalnej platformy czy masz jakiś patent, no i jak umocowałeś moto przy opuszczaniu ? Czy po prostu stał sobie na centralce ? I na co trzeba uważać, co sprawiło Tobie problem ? Może i ja rozbiorę, pomalowałbym ramę i generalnie odnowił, zima idzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 15 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 Cyklotron ,jak sie zdecydujesz to rób fotki ,albo spisuj na kartce.Potem nie bedzie problemów z montażem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwo Opublikowano 15 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 Jak to zrobiłeś ? Chodzi mi o opuszczenie silnika, czy używasz specjalnej platformy czy masz jakiś patent, no i jak umocowałeś moto przy opuszczaniu ? Czy po prostu stał sobie na centralce ? I na co trzeba uważać, co sprawiło Tobie problem ? Może i ja rozbiorę, pomalowałbym ramę i generalnie odnowił, zima idzie . Dokładnie opisze Ci to markom13 - on się umie znać :buttrock: :) Cytuj Cycki - im większe za młodu, tym dłuższe na starość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 15 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 Dokładnie opisze Ci to markom13 - on się umie znać :icon_exclaim: :icon_exclaim: To pomówienia :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prot Opublikowano 15 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 Ja mam niewielkie plany, ale kosztowne:- wymiana wydechów, bo mi takich dwóch górali podkarpackich żyć nie daje (mam fabryczne)- zakup spacerówek- wyklepanie i malowanie błotnika tylnego, po strzale :lalag: jednej blondyny w puszce więc zakres niewielki, ale kosztownie :clap: Mam również do zamontowania stelaże pod sakwy i też nie wiem , jak sie do tego zabrać.Najprościej by było oddać maszynę do zakładu, ale wtedy wszysko mniej smakuje. No więc robisz tak:1. Kupujesz krzynkę Pilsnera, kiełbaski i węgiel do grilla (grilla NIE !!!)2. "Wykonujesz" telefon do przyjaciela3. Przyjeżdżasz z tym wszystkim, tam gdzie on bywa w każdy weekend.4. W trakcie konsumpcji i spożycia przywiezionych ze sobą pocisków i zakąsek, słuchając jego porad oraz korzystając z jego sporadycznej pomocy montujesz sobie stelaże pod kufry.5. Opijacie wspólnie założenie nowiutkich stelaży. :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazda82 Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Witam. Ja planuje troszeczke przebudowac mojego motunga - VF750C Magna. Zaczynam od kierownicy: wygodniejsza. Podnóżki: wysuniete o jakies 10-15cm. Zbiornik: przedłuzyc (długa łezka) i cos jeszcze :) . Tylni błotnik: jakis kaczy kuper i wewnątrz błotnika lampy i rejestracja. Amortyzatory: regeneracja lub kupno innych (ładniejszych) malowanie całosci. Potrzebuje kupic :zbiornik i boczki do magny 750c 94-03r. Tylni błotnik do chopera-kaczy kuper, z metalu chyba ze ktos zrobi od podstaw laminat. lampe w przodzie tez bym zmienił na triumpch 955 daytona, tle ze droga jest :D i do niej jakas mini owiewka w kształcie łba bestii :wink: Poszukiwany artysta plastyk :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 ladna jest pogoda ja jezdze dalej ! a w zimie zakladam lancuchy na kola i tez bede jezdzil :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 a ja niestety juz prawie wszystkie plany zralizowałem, więc mam jeden dziwny pomysł, zakładam bixenon do shadowki :) Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 a to sobie z tego postu zrobię mini pamiętnik zmianjuz moto na kołach stoi nowiutka tarcza siedzenie solo juz przykrecone wydechy są tylko trzeba trochę poprzerabiaćlampka wodza już na błotniku jest pozdrawiamklaus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazda82 Opublikowano 17 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 (edytowane) Witam. ja juz tez zrobiłem postepy w modyfikacji Magnoli. Moto dostał nowy błotnik - kaczy kuper. Wewnatrz błotnika spoczywaja 2 okragłe swiatła (samochodowe) oraz rejestracja w połozeniu dosc niedozwolonym :bigrazz: Do tego małe kierunkowskazy w kształcie strzałek (chromowane). Teraz czekam na kierownice. Zostało do zrobienia:1. malowanie błotnika2. kupno gumy do przodu3. dorobić kanape na tył (oryginał nie wygodny)4. przełożyć kierownice Dalsze zmiany zalezne od finansów i czasu.W planach:1. przerobienie zbiornika2. przerobienie kanapy3. wysunąć podnóżki Edytowane 17 Grudnia 2006 przez Mazda82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harnaś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 Moje plany to całkiowity remont wszystkiego. Częśc już zrobiona, reszta czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary kapuchan Opublikowano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 witam,u mnie "lanczja polerka" :icon_mrgreen: , und długie wieczory z kupmlani w garażu :icon_razz: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszekpa Opublikowano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 Ja robię lekką kosmetykę- gmole- widełki ( już gotowe)- lightbary ( Mikołaj przyniesie)- lusterka - manetki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi