Tifosi Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 (edytowane) Kochani doświadczeni bikerzy, powiedzcie mi jak to jest z jakością i poszczególnymi markami, słyszałem że włoskie jak samochody piekne ale...Mam jednak pytanie jak to jest wśród japońców Honda podobno bryluje w niezawodności ale czy np. Yamaha, Suzuki i Kawasaki są dużo gorsze, czy jak kupię np. Kawasaki to będzie za 3-4 lata (przy odpowiednim uzytkowaniu) w gorszym stanie niż np.Honda, czy to jest tak jak z samochodami w porównaniu np. Mercedes-Ford czy nie ma takich różnic ?? Edytowane 3 Października 2006 przez Tifosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriss.g Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 Kochani doświadczeni bikerzy, powiedzcie mi jak to jest z jakością i poszczególnymi markami, słyszałem że włoskie jak samochody piekne ale...Mam jednak pytanie jak to jest wśród japońców Honda podobno bryluje w niezawodności ale czy np. Yamaha, Suzuki i Kawasaki są dużo gorsze, czy jak kupię np. Kawasaki to będzie za 3-4 lata (przy odpowiednim uzytkowaniu) w gorszym stanie niż np.Honda, czy to jest tak jak z samochodami w porównaniu np. Mercedes-Ford czy nie ma takich różnic ?? ... prowokacja jakaś ... ??? ... nowe Begergate ??? ... już słysze krzyk użytkowników kawek ... ja sie nie dam wciągnąć ... he he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medor Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 Opel i Ford gówno wort i ich brat Fiat !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tifosi Opublikowano 3 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 Rzadna prowokacja kieruję się jedynie narazie zasadą że co droższe to lepsze a co tansze to gorsze jednak dlatego że nie zawsze tak jest i dlatego że motory nie różnią się aż tak bardzo cenowo pytam.Pytam też dlatego że zastanawiam się nad nowym Kawasaki i mam obawy czy aby tak nie jest że jak jest tańszy jest przez to gorszy lub ma droższy serwis itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliwa Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 Ja tam doświadczony nie jestem bo to mój pierwszy sezon, ale jeśli powiem że w przypadku nowego sprzętu tak znanych marek jak Kawa, Honda, Suzi czy Yamaha jakość jest na tym samym poziomie, to chyba nie wiele rozminę się z prawdą. Odnośnbie kosztów serwisu to chyba raczej są one również podobne z tą tylko różnicą że AFAIR w hondzie przeglądy serwisowe robi się co 10-12 tys km, a w przypadku pozostałych producentów co 6 tys. km. Jeśli coś pomieszałem niech ktoś sprostuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adbin Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 Oj ciężko Ci bedzie rozstrzygnać który lepszy. Gdzie dwóch polaków tam trzy zdania hehe. Wiec bede bronił swojego :)Niektórzy psy wieszają na Yamahach a ja kupiłem niedawno drugą.Dlaczego?: Bo gustuje w ich stylistyce. A do zawodnosci nie mam zastrzeżeń. Ot tyle Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareksit Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 Wszystkie dobre byle Japońce :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZammeR_Poz Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 Wszystkie dobre byle Japońce :) :biggrin: Zgadzam sie w 100 % :) hehe przed moja Yamaszką miałem koreańca... :clap: co 100 kilometrow cos odpadalo albo sie psulo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poonani Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 myśle że teraz nie ma wiekszej różnicy, kiedyś chodziła taka fama że np w Kawasaki 6R przed 98 rokiem pękały główki ram zaś yamaha i ta pechowa dwójka... nikt nic nie mawiał o Hondzie. Jeżeli ktoś wie wiecej na ten temat to proszę rozwińcie temat. PozdrP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkest Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 Kochani doświadczeni bikerzy, powiedzcie mi jak to jest z jakością i poszczególnymi markami, słyszałem że włoskie jak samochody piekne ale... ytam. Myślę, że to mit. Znam kilku właścicieli "włoszczyzny", głównie Moto Guzzi i Ducati. Obsługiwane właściwie niczym się nie różnią od japońskich sprzętów. No w przypadku silników z rozrządem desmodromicznym koszty serwisu mogą być większe (kwestia dostępności sprzętu diagnostycznego), ale poza tym... to nie włoskie auta :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafauM Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 Opel i Ford gówno wort i ich brat Fiat !! niezły bełkot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^lunatyk^ Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 Friend's don't let .... Friend's ride YAMAHA :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boby Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 ja myśle że współczesne moto są porównywalnej jakości a wpadka może zdarzyć się każdej firmie i jak jedno moto padnie to pózniej fama ciągnie się za marką a przecież dla producentów moto poszczególne podzespoły produkują te same firmy a jak tak dalęj będzie się działo to i tak wszystko będzie produkowane w chinach łącznie z papierem toaletowym cięcie kosztów panowie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziur Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 możesz kupowac byle co a czy wytrzyma 3 lata musisz zapytac siebie jak bedziesz jeżdził. Nie chodzi tu o krecenie silnika do max obrotów bo to każdy wytrzyma ale mowie tu głównie o wygłupach bo przy tym jest najwiecej usterek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bar27 Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 :) Jak dbasz tak masz!Poprzednio miałem yamahe i nie modłem narzekać,teraz mam "słynną"kawe i też nie mogę złego słowa powiedzieć.Może kiedyś bedzie suzi albo honda ...w końcu to japońce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi