Immortal Opublikowano 24 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 Witam witam i chciałem poruszyc temat "bałaganu" na drodze a raczej tego co spowodował. otóż tydzien temu w sobote spotkało mnie to co kazdy z Nas napewno nienawidzi. Niemiła niespodzianka na winklu, a potem bezwładność i kojące uczucie ścieranai ciała o asfalt i głuchy szum trących plastkiów mojego motocykla. Cała historia może była by tylko historia ale jej efekty odczuwac bede jeszcze dlugi czas. druty w palcu, kolejne operacje.... mmmm super marzyłem o tym :crossy: !!!! a wszystko przez kogoś kto nie zrobił nic by posprzatac po sobie rozlany na zakrecie olej napedowy. nie liczcie takze na sluzby porzadkowe. mily pan spod 112 poinformowal mnie "...wiemy o tej ropie, lezy juz od kilku godzin....". no to mnie totalnie rozbroilo :D kolejny ból, przedwczesny koniec sezonu, i odchodzace na dalszy plan zycie sprawnego czlowieka. wkur%&*^ia mnie ludzka bezmyslnosc i głupota. stare pierdoły siedzace na tyłkach, objadajace sie tłustymi pączkami i ich lenistwo do pracy, tak by można było czuć się choc odrobine pewniej na drodze. tyle mojego, bo zyc trzeba dalej i nie patrzec sie za siebie. dodam tylko ze od samego poczatku oskazano mnie: no tak na plastiku to musiał ładnie poginać.... i wtedy pukam sie w czoło myśląc człowieku a jechałem tylko 30km\h..... i teraz juz wiem, ludzie musza zwariowac zeby zrozumiec ta cala "polska" sytuacje i jebitnie ogromny bałagan. pozdr :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motodzik Opublikowano 24 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 Polska kochany kraj - bez dalszego komentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmino Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Zażądaj odszkodowania od ZDM. Może to powinien być standard. Masz wypadek - dziura, olej,piasek - od razu list o odszkodowanie. Mają to gdzieś, bo prawie nikt się tego nie domaga (długo trwa, rzadko dają) . A tak może reagowali by szybciej. Cytuj http://baryswiata.blogspot.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkronin Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Zażądaj odszkodowania od ZDM. Może to powinien być standard. Masz wypadek - dziura, olej,piasek - od razu list o odszkodowanie. Mają to gdzieś, bo prawie nikt się tego nie domaga (długo trwa, rzadko dają) . A tak może reagowali by szybciej. jaki optymista - zareagowali szybciej... w tym bardzo kolorowym niemalze rajskim kraju nic sie nie polepszy!napewno skladaj o odszkodowanie do ZDM i nie popuszczaj im!! Gnioty mysla ze znowu sie im upiecze...szkoda ze na 1-wszych stronach gazet nikt nie opisze gdzie nasze pieniadze z podatkow i przede wszystkim z paliwa ida...nie dosc ze tylko nieznaczna ilosc trafia do ZDM to jeszcze oni zamiast sie wziac za robienie drog, to to olewaja podobnie jak ewentualne roszczenia o odszkodowanie... przykre, ale to POLSKA :icon_mrgreen: :buttrock: :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^lunatyk^ Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Swoją drogą ciekawe jak ten olej tam sie znalazł ..... :buttrock: Powrotu do zdrowia i NIGDY WIECEJ takich sytacji ! :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immortal Opublikowano 25 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 na pewno bede domagal sie odszkodowania i nie odpuszcze odpowiedzialnym za to ludziom. poczynilem juz pierwsze kroki w tym celu, szacuje straty, nie tylko materialne i wycisne ze skur%$%$ to co mi sie nalezy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Masz protokół z policji lub wiarygodnych świadków? Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immortal Opublikowano 25 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 ja po glebie pojechalem do szpitala, ale na miejscu była straz pozarna( uwierzcie mi olej napedowy zostal posypany piaskiem :icon_mrgreen: debile!!! jeszcze wieksze niebezpieczenstwo!!!) oraz policja, mam swiadka ktory jechal tuz za mna autem i widzial ile jechalem i jak to było, kobiete mieszkajaca w tamtym miejscu ktora twierdzi ze plama ropy byla tam od godz 8 rano, a ja sie polozylem tam o 13:30!!! poza tym jeszcze 3 swiadkow tak wiec 5 osob to chyba dobre na poczatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immortal Opublikowano 26 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 dzis wyceniałem wartość strat w motocyklu, ogólnie prawa strona do roboty, 1300 zł. mam nadzieje ze mi je zwrócą!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hz10 Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Swoją drogą ciekawe jak ten olej tam sie znalazł ..... :notworthy: sam widziałem na własne oczy jak gość pocinał mb w123 i co zakręt w jedną strone wylewał dość znaczne ilości ze zbiornika prosto na asfalt :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gr3g Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Zażądaj odszkodowania od ZDM. Może to powinien być standard. Masz wypadek - dziura, olej,piasek - od razu list o odszkodowanie. Mają to gdzieś, bo prawie nikt się tego nie domaga (długo trwa, rzadko dają) . A tak może reagowali by szybciej. jak masz AC to wystap do swojego towarystwa ubezpieczeniowego i niech oni wystapia z regresem do ZDM-u - ulatwi ci to sprawe i nie bedziesz sie sam meczyl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelo Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 no wlasnie, cos jest nie z twojej winy, a jestes traktowany jako wariat drogowy bo jedziesz na motorze. wedlug niektorych to motocyklisci zasuwaja wszedzie po 150 km/h jak nie mniej i sie czepiaja tylko. i stanie jakis specjalista od 7 bolesci i powie ze to twoja wina. takie polskie drogi. brud, smród i ubóstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodar Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 I to jest Polska właśnie. Dobre jest jeszcze sypanie drogi grysem lub czymś takim. Ostatnio mało się na tym nie przejechałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) Ja dzwoniłem ostatnio na straż jak na takim małym rondzie było rozlane troche oleju. Nie była to duza ilosc ale jak zadzwoniłem to przyjechali posypali sorbetem i juz nikt sie na tym nie zabije. Wspolczuje Tobie ale jestem pewien ze duzo osób z tego forum mija czasem plamy oleju ale ma to w dupie i jedzie dalej. A potem tylko narzeka. Jesli o siebie nie zadbamy to nikt o nas nie zadba. Tak samo jest z zatrzymywaniem sie jak jakis motocyklista miał wypadek lub zepsuł mu sie sprzet nikomu sie dupy nie chce ruszyc zeby sie zatrzymac i sie zainteresować a potem na forum temat "widzieliscie wypadek na jakiejs tam ulicy, motocyklista siedział obok sprzeta chyba nic mu nie było"- przejeżdzałem obok. Jesli widzisz plame i sie na niej nie wywaliłes zatrzymaj sie, wykręc z komórki 998 powiedz ze bys prawie glebe zaliczył przyjedźcie to posypać, załóż kask i smigaj dalej. Nie zajmie Tobie to wiecej niz minute, dwie chyba tak az sie nikomu nie spieszy a mozna uratować innemu motocykliscie zdrowie i życie. Jak widzisz sprzeta na poboczu - zatrzymaj sie na 30 sekund nie sciągaj kasku spytaj sie tylko czy wszystko OK i pojedź dalej. I nie gadajcie ze sie za szybko jedzie, nie ma sie czasu .itd bo to są tylko wymowki prawdziwy powod to taki ze niektorym po prostu nie chce sie zainteresować problemem. Edytowane 26 Września 2006 przez trajka66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi