kuba_195 Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 tak jak w temacie, w moim motorku ukręcił się wał, stało sie to przy maksymalnych obrotach, ale chybanic nie uszkodążyle oblukac dokładnie, ukrecił sie ten sworzen łączący dwie przciwwagi. na stwonie www.agmot.strefa.pl są korby po 50 zeta, tylko obawaim się czy da rade ta korba, bo gadałem ze znajomym, i ma perma kita korbe za 160 zł, wiec nie wiemdruga sprawa, mam prasę która ma nacisk 20 t , i chciałbym sam wymienić tą korbę i sworzeń, ale czy dam radę?? prosze o jakieś wskazówki , rady itd, pozdro!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 A ja prosze o podanie dokladnych danych o motocyklu... PODZRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 14 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 hm cre 97 silnik minarelii am6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 po zmianie korby musisz wał wycentrować więc nie wiem czy zrobisz to na kolanie.... ale jak to się ukręciło????stracił centrowanie? bo nie moge sobie tego wyobrazić jakoś....no ale może mam marną wyobraźnie :D Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 15 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 sworzeń, na którym trzyma sie korbowód urwał sie równo przy jednej przeciwwadze, korba sie trzyma na sworzniu, wystającym z drugiej przeciwwagi, łozysko też całe jest, korba tez cała, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorzeszow Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 raczje male prawdopodobienstwo zeby ci si eto udało zrobic, jesli nawet wprasujesz nowa korbe to sam go nie wycentrujesz, a jesli tego nie zrobisz zaraz bedziesz miał taki sam efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 Nie zrobisz tego sam, bo wątpię, żebyś to dobrze wycentrował, tymbradziej, że HM to nie komarek i kręci wysoko, a jak wtedy się sypnie to pół silnika do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 po 1.jak chcesz wyslij mi ten wal to ci go moge dac do zregenerowania(nowe lozyska sworzen) usluga jakies 70-100zl.badz zamow wal do minareli.one sa tanie jak barszcz.rms mozna juz kupic za 300 pare zloty.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 W mielochu maja Korbe wmacniania za 200 zl pod 80 i Ty powinnes taka kupic bo masz 80. Jak i korba to i dwa sworznie i dwa lozyska. Oddaj do regereracji , tam zrobia pazadnie bo doswiadczenie. Chyba ze bedziesz ryzykowal tak jak ja z wkladaniem tuleji do cylindra;) Koszt korby to 200 zl regereracja 100. Dolicz przesylki czesci masz okolo 350 zl. Doplacisz troche i masz nowy wal. Przemysl to troche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi