Nikodem Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Nie wiedziałem czy to umieścić przy piwie czy tutaj.Miałem nowe opony. Tył zajechany, już mu "sznurek " widać. Przejechałem 4 tys w tym sezonie. Syn jest na urlopie no i smigał sobie troche na moim moto. Kurza dupa nie chce mu wmawiać niczego ( palenie lacza ) lecz samo mi się to nasuwa. Może ktoś ma doświadczenie ile wytrzymuje opona z tyłu? Póki co jeszcze mu nic nie mówiłem ( może go uraże podejrzeniem ). Honorny dzisiaj poszedł zamówić nową i mówią mu w serwisie że opona wytrzymuje 4-6 tys( tak mi przekazał ). Coś mi się w to wierzyc nie chce. :) Wypowiedzcie się proszę bo nie wiem czy mam się dołożyć do tej opony czy ma sobie za frajde sam zapłacić?? :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Coś za szybko jak na sznurki!!!!!Na torze to i można w pół dnia oponki zjechac ale na drodze... cóz nie wydaję mi się , że aż do takiej demolki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Chyba syn lubi palic gume :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Jeśli sportmax 207 lub 208 to istnieje taka możliwość ,przy dynamicznej jeżdzie . Ale 205 to chyba nie tak łatwo wykończyć . U mnie Metzeler M-1 wytrzymał 5 kkm , a Z-6 11kkm . Taki Avon ST - 18 kkm . Sportowa guma schodzi bardzo szybko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikodem Opublikowano 11 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Tak to była 207, kosztowny sezon !!! Jestem rozczarowany tymi oponami :) Temat do przemyślenia, pora na zmiany to tak być nie może.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emir_cbr Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Witamjeżeli syn palił gume to powinny zostać ślady na błotniku, amortyzatorze itp. co tam masz z tyłu.A co do nowej oponki to niech odkupuje (pali to niech kupuje) a dołożyć to możesz sie do mojej, u mnie też już płótno prawie wystaje :) pozdrawiam... To jeszcze raz ja, to ten synek na fotce taki zdolny ?Hmmm pogratulować :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikodem Opublikowano 12 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 Witamjeżeli syn palił gume to powinny zostać ślady na błotniku, amortyzatorze itp. co tam masz z tyłu.A co do nowej oponki to niech odkupuje (pali to niech kupuje) a dołożyć to możesz sie do mojej, u mnie też już płótno prawie wystaje :) pozdrawiam... To jeszcze raz ja, to ten synek na fotce taki zdolny ?Hmmm pogratulować :clap:A myślisz że od czego zacząłem? Nawet wąchałem czy nie ma smrodu jakiegoś, itd ale nic.... prawdą jest że było mycie w między czasie. :clap: Ale z doświadczenia wiem jak potrafi boleć niesłuszne oskarżenie. A wyrażenie wątpliwości, czy nasuwających się skojarzeń to inna sprawa.Ten na zdjęciu jest jeszcze grzeczny... :clap: Chodzi o mojego najstarszego ( z pięciu ) :( , którego już stać na tą oponę. Dzieci to .....piranie!!! ale ja się dokładam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TUREK Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 jeżeli to nie była 207 RR albo GP tylko zwykła, to nie ma opcji, żeby mogła skończyć się po 4 tyś km normalnej jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajac Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 W K3 1000 tylna opona nie wytrzymuje więcej niż 2 tys obojętnie jaka. Styl jazdy agresywny. Kiedyś miałem ZX9 to michelin pilot 3 tyś wytrzymał łącznie z docieraniem motocykla. Przód 5 tys max. oczywiście bez palenia. Teraz jeżdze tylko na śmieciach, na dobre i nowe szkoda kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 eee, tam od razu palił gume.... wystarczy, że biker nie wprawny i hamuluje tylnym kołem, to laczka zadusi nawet szybciej niż piszesz. kumpel sobie kupił jako pierwsze moto tysiączkę i laczek się skończył po 3000... a gumy nie palił, bo mówił że się boi. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 Nawet mi nie mówcie o oponach... przecież to jest dramat... Może te nasze asfalty polskie tak wpierdzielają bieżnik że juz po chwili robi sie slick.... ?? Nie wiem jakie tam u Was panują w rodzienie relacje, ale chyba trzeba wierzyć własnym dzieciom :biggrin: W każdym razie możliwe jest zejście gumy ( w tym roku mieliśmy cały lipiec upały). Ja znowu mam slicka z tyłu.... jeszcze nigdy nie kupilem nowki gumy na tył ... (je..ne siano) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzo Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 (edytowane) Przód 5 tys max. oczywiście bez palenia O kurcze, to ile wytrzyma z paleniem?! Teraz jeżdze tylko na śmieciach, na dobre i nowe szkoda kasy. Brawo! O to chodzi! Edytowane 12 Września 2006 przez gonzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 ja mam avona azarro z tylu .oponka z 2004r.jak kupilem byla w miare rzeska,prawie jak nowa. w tym sezonie przejechalem 8kkm i jest nadal prawie taka sama.a z przodu mialem battlaxa 012 i juz go zmienilemale on juz byl bardziej zjechany od avona Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweel Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 ja na D207 oszczędzając przejechałem 6tysi przód i tył do wymiany (były nowe) tagrze jezeli pałował to bardzo możliwe że bez palenia gumy się obyło ...pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 Tylna D207RR w CBR600 przeżyła u mnie 8 tyś, u poprzednika pewnie z 2 i jeszcze trochę przejadę. Najwięcej w dupę dostała podczas jazdy autostrtada 400 km z prędkościami 200 i więcej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi