Damiano Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Postaraj sie zlokalizować z kąd dobiega to stukanie, może być łożysko główki korbowodu, łożyska na wale raczej szumią jeżeli mają luzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek93 kmx Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Ok, obczaję ( a raczej mój wujek bo jest trochę mechanikowaty ) i dam odpowiedź ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciux Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 1.Mam pytanie jaki łańcuch do kmx 125,interesuje mnie tylko na zapinka bo nie mam rozkuwacza,może być to łańcuch standardowy wzmocniony ? Czy musi być o ring? Jakiej firmy? D.I.D. Dobra? Co o tym powiecie ? http://www.moto-abc.pl/ze...tar-p-5191.html 2.Mam olej 10w40 czy mogę nim zalać kmx-a? 3.Jaką robić mieszanke do paliwa w kmx-ie 1:50? Olej castrol 2t power1 racing full syntetic.'' 4.Jaka długość będzie wynosić łańcuch bo będe jeździł po terenie i myślę że 14/48 będzie ok 5.Chcę zmienić napęd tylko dlatego bo chcąc załorzyć zębatke 14 okazało się że jest za dużo luzu (normalnie była 16z z przodu) i regulacja to jest ta śruba co wystaje na końcu wachacza tak?Bo jak zdjąłem taki jeden bajer to widziałem że koło jest oddalone na maxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Łańcuch możesz skrócić, olej jeżeli jest przeznaczony do mokrego sprzęgła to tak, mieszanke ja bym robił 1:40-45. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciux Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Skrócić wiem że można ale nie mam czym i nie mam od kogo pożyczyć rozkuwacza i nie wiem ile oniw czy 124 czy ile wziąć. Olej to platinum 10w40 A co powiecie na temat napinania łańcucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krukENDURO Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 1.Mam pytanie jaki łańcuch do kmx 125,interesuje mnie tylko na zapinka bo nie mam rozkuwacza,może być to łańcuch standardowy wzmocniony ? Czy musi być o ring? Jakiej firmy? D.I.D. Dobra? Co o tym powiecie ? http://www.moto-abc.pl/ze...tar-p-5191.html 2.Mam olej 10w40 czy mogę nim zalać kmx-a? 3.Jaką robić mieszanke do paliwa w kmx-ie 1:50? Olej castrol 2t power1 racing full syntetic.'' 4.Jaka długość będzie wynosić łańcuch bo będe jeździł po terenie i myślę że 14/48 będzie ok 5.Chcę zmienić napęd tylko dlatego bo chcąc założyć zębatkę 14 okazało się że jest za dużo luzu (normalnie była 16z z przodu) i regulacja to jest ta śruba co wystaje na końcu wahacza tak?Bo jak zdjąłem taki jeden bajer to widziałem że koło jest oddalone na maxa. 1.JA polecam łańcuchy SFR http://moto.allegro.pl/item1022394964_lanc...g_bez_ring.html są dość tanie a ja osobiście nie zauważyłem większej różnicy w porównaniu do łańcucha dida. Łańcuch musi być bez oringowy, a ten komplet który podałeś jest dość drogi 2.Olej może być 3.Ja lałem 1:40 i było OK 4.Nie wiem dokładnie jaka długość ci wyjdzie ale lepiej wziąć większy łańcuch bo cena jest prawie identyczna a i tak musisz go skrócić 5.Tak, to jest napinacz łańcucha, jak chcesz bardziej napiąć do wkręcasz nakrętki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 1.JA polecam łańcuchy SFR http://moto.allegro.pl/item1022394964_lanc...g_bez_ring.html są dość tanie a ja osobiście nie zauważyłem większej różnicy w porównaniu do łańcucha dida. Łańcuch musi być bez oringowy, a ten komplet który podałeś jest dość drogi Może wytłumaczysz dlaczego bezoringowy? Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krukENDURO Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 dla tego, że oringowy robi duże opory toczenia i motor straci sporo na mocy. Łańcuchów oringowych nie poleca się nawet do wyczynowych 125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 (edytowane) dla tego, że oringowy robi duże opory toczenia i motor straci sporo na mocy. Łańcuchów oringowych nie poleca się nawet do wyczynowych 125 Ja czytałem, że do enduro jak najbardziej oringowe, a dla zawiodników na tor bezoringowe bo tam każdy kM jest potrzebny. Bez oringowe wytrzumują dużo mniej. Ps. http://motox.pl/index.php?option=com_conte...compl&Itemid=74 warto przeczytać. Edytowane 26 Maja 2010 przez Kamsel Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krukENDURO Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 w tym artykule piszą o łańcuchach 520 a nie 428, w wyczynowym motorze nie poczujesz zbyt dużej różnicy ale w kmxie tak, no ale niech każdy robi jak chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek93 kmx Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Mam mały problem :) Jechałem sobie i mój kmx mi zgasł... Więc pomyślałem, że świeca się zasmoliła, ale jednak nie. Motor po prostu stracił iskrę. Co może być tego przyczyną??? Pomóżcie mi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HellAxe Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Wie ktoś może czy mogę robić mieszankę do benzyny Olejem z Lotos? Jest to pół-syntetyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 (edytowane) Wie ktoś może czy mogę robić mieszankę do benzyny Olejem z Lotos? Jest to pół-syntetyk. Nie rób,szkoda silnika. Kup motula albo castrola full syntetyk Edytowane 6 Czerwca 2010 przez rafael Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DymekFR Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Wie ktos do ilu obrotow powinien sie krecic KMX 125 z blokada na module ale ze zdjeta na gazniku, wydechu czy czym tam jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zblokowany na module 7-8tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi