nagly Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 (edytowane) Dzięki wszystkim za wypowiedzi :buttrock: Przejadę się najpierw do jakiegoś fachowca żeby to ocenił racjonalnie bo moto nie jest już pierwszej młodości i wkładać prawie 900zł może mijać się z celem. Z drugiej strony jak wstawię nowy tłok i sytuacja się powtórzy z winy tego, że cylinder był przytarty to też nie będzie za wesoło. Nie będę gdybać tylko poradzę się kogoś bardziej doświadczonego. Jeszcze raz dzięki za pomoc.Pozdrawiam MARCIN Edytowane 19 Lutego 2008 przez nagly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Jakie 900 ? Ja za tuleje + tłok japoński dałem 530zł tylko oczywiscie reszte sam robilem, uszczelki stare były ok, jedna aluminiowa a jedna z tworzywa. Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagly Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 (edytowane) Jakie 900 ? Ja za tuleje + tłok japoński dałem 530zł tylko oczywiscie reszte sam robilem, uszczelki stare były ok, jedna aluminiowa a jedna z tworzywa. Hmm znajomy oddawal w zeszlym roku do tulejowania i dal 500zl + 300zl tlok wiec myslalem, ze to drozsza zabawa :bigrazz: Ja bede skadal sam tylko u mnie w Olsztynie nie mam gdzie oddac do tulejowania :flesje: Moze polecicie mi jakies miejsce gdzie mozna wyslac i mi zrobia. Z tego co sie orientuje to chyba mozna u Seby nabyc tlok w dobrej cenie, ale nie wiem czy tam robia tuleje. Zadzwonie tam jutro to moze sie cos dowiem.Pozdr Edytowane 20 Lutego 2008 przez nagly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiatex Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 http://motor-tech.katowice.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 ja robilem w krakowie na uliocy makuszynskiego, nie pamietam nazwy firmy ale jak wpiszesz na googlach to ci znajdzie, cena 350zł no i 2 tygodnie czekania, tłok kupilem w seba-moto za 179zł i spisywał się dobrze :icon_mrgreen: Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek2345 Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 MAM takie pytanei czy u was w kmxach jest tak samo ... Przejade przez jakas wieksza kaluze albo wjade do jakiegos rowu z woda troche pochlapie na silnik woda i juz zawaliscie muli motor nalewa sie woda do gaznika tylko kurde jak ona sie tam nalewa musze potem odlaczac wezyk z baku i ze strzykawki nalac do gaznika troche denaturatu i przepala tą wode u was tak samo jest ?? przycina go na wyzszych obrotach strasznie ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 ja tak nie mialem nawet jak jezdzilem po 30cm wodzie, masz jakąś nieszczelność, najprawdopodobniej przy filtrze powietrza :banghead: Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurer Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 U mnie też tak nie jest. Ale w moim byłym KMX'ie tzn tym pierwszym :flesje: był taki myk, że filtr powietrza ma uszczelke i mimo nowych śrub już tak nie trzymał i przy myciu i zaraz po odkręceniu na dnie tej puchy było troszkę wody.. teraz w nowym kmxie nawet po umyciu filtr jest suchy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagly Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Dzieki swiatex i Bubu Goryl bede dzwonil w piatek bo teraz tyle roboty ze nawet na sen nie starcza. BTW Jak zrobie wszystko to zdam relacje moze komus sie kiedys przyda.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelmlody Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Ja nawet gdy jeździłem po rzekach to mi się nic nie działo. Nie mam pojęcia co może być tego przyczyną, jak się dowiesz to daj znać, może nam się kiedyś przyda:) POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek2345 Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Mam pytanie przerabiał ktos z was trłumik w kmxie ?? według mnei on za bardzo tłumi i motor strasznie cicho chodzi.... Z czego mozna dobrac tłumik zeby dobrze zapasował ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Ja miałem już oryginalny przelotowy, tłumik był mały ale dawał ładny dzwięk :P tylko ze widzialem kiedys taki tłumik do KMXa na ebay.de za 299 Euro ;) Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmrider Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Mam pytanie przerabiał ktos z was trłumik w kmxie ?? według mnei on za bardzo tłumi i motor strasznie cicho chodzi.... Z czego mozna dobrac tłumik zeby dobrze zapasował ??Bez obawy możesz wywalić wszystko z końcówki tylko niestety nie obędzie się bez cięcia. Kupno akcesoryjnej końcówki jest dosyć drogie a efekt jest podobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek2345 Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Szkoda mi ciac tej koncówki musze kupic jakas 2 koncowke i wtedy bym pocia ma ktos na sprzedaz moze za neiduza kase ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stig Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Witam! Orientuje się ktoś gdzie można dostać łożysko sworznia tłoka do KMX'a pod tłok Wossnera? Najlepiej jakiś sklep internetowy. Próbowałem przez serwis kawy ale totalnie mnie olali :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi