vveasel Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Ja tam jezdze bez kierunkow i jest git bo i tak bym je połamał :) Czasem musze przetargac przez miasto wiec sie przydaja. Mam jeszcze jedno pyt odnosnie kierunkow.Kiedys bawilem sie w sprawdzanie zarowek czy jakos tak juz nie pamietam w kazdym badz razie padly kierunki. Pomyslalem ze moze jakies zwarcie i bezpiecznik sie spalil. Zajrzalem pod siodlo ale bezpiecznik ok. Swiatla i klakson dzialaja a kierunki nie dziwne :bigrazz: .Moze ktos sie spotkal z czyms podobnym u siebie albo ktos wie jak to rozkminic.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 mi sie zdarzylo zrobic zwarcie kilka razy na migaczu, pozniej musialem wylaczyc zaplon, wlaczyc spowrotem i bylo ok :) mogles spalić przerywacz albo wszystkie zarowki... Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vveasel Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 (edytowane) Tak myslalem nad tym przerywaczem o ktorym piszesz tylko sie zastanawialem czy on tam jest, bo wiem jak to jest w aucie jak nie ma kierunkow, to do wymiany wlasnie jest przerywacz. (Jest mozliwosc ze gdzies go dostane?) P.S Nie wie ktos moze co z ta stronka www.kmx-125.de cos nie chce mi golic, przeniosl ja ziomek na inny adres czy jak? Chcialem zajrzec na nia bo dosyc fajnie zrobil dzial o odblokowaniu. Edytowane 12 Lutego 2008 przez vveasel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colo Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Tak myslalem nad tym przerywaczem o ktorym piszesz tylko sie zastanawialem czy on tam jest, bo wiem jak to jest w aucie jak nie ma kierunkow, to do wymiany wlasnie jest przerywacz. (Jest mozliwosc ze gdzies go dostane?) P.S Nie wie ktos moze co z ta stronka www.kmx-125.de cos nie chce mi golic, przeniosl ja ziomek na inny adres czy jak? Chcialem zajrzec na nia bo dosyc fajnie zrobil dzial o odblokowaniu. Adres masz dobry, ale mają chyba jakieś przejściowe problemy z serwerem. Mam pytanko. Jak pojeździcie trochę swoim KMX-em to jak dużo oleju zcieka z tłumika ? Ja, jak postawię w garażu to robi się taka dosyć spora plama (średnicy ok. 20 cm). Tłumik mam orginalny. Wydaje mi się to trochę za dużo. Co może być ewentualnie przyczyną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek2345 Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 U mnie nic nei scieka oleju moze jedna kropelka tylko kapnie góra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio99 Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Adres masz dobry, ale mają chyba jakieś przejściowe problemy z serwerem. Mam pytanko. Jak pojeździcie trochę swoim KMX-em to jak dużo oleju zcieka z tłumika ? Ja, jak postawię w garażu to robi się taka dosyć spora plama (średnicy ok. 20 cm). Tłumik mam orginalny. Wydaje mi się to trochę za dużo. Co może być ewentualnie przyczyną ? Za duzo oleju lejesz lub masz zle ustawiony dozownik, albo za duza dawke paliwa, albo simering czepniety od strony skrzyni zobacz czy oleju nie ubyło:) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Pewnie za uzo oleju lejesz,moze ci cieknie bo masz nieszczelny wydech na jakimś polączeniu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vveasel Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Moze za duzo oleju bierze i nadmiar wyrzuca a pozniej scieka po wydechu. Tak jak u mnie strasznie kopci nie wiem czy kmx-y maja to do siebie czy nie? Gdzie regulowac olej podawany z dozownika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colo Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Pewnie za uzo oleju lejesz,moze ci cieknie bo masz nieszczelny wydech na jakimś polączeniu?? Oleju nie leję do benzyny, używam mieszalnika. A mam jeszcze jedno pytanie. Czy jest możliwe że w nowszych KMX (około 2001) jest dłuższa chłodnica ? Poszukuję takiej białej kratki - osłony, może macie na zbyciu. Załatwiłem już jedną od KMX prod. ok 1995 i nie pasuje. Jest za krótka. Moze za duzo oleju bierze i nadmiar wyrzuca a pozniej scieka po wydechu. Tak jak u mnie strasznie kopci nie wiem czy kmx-y maja to do siebie czy nie? Gdzie regulowac olej podawany z dozownika? Mój wydech też jest cały oblepiony olejem od spodu. A jak postawisz to tez tego wężyka tak ci kapie olej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagly Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Witam :icon_biggrin: Tak jak wcześniej pisałem z powodu awarii dozownika oleju spuchł mi tłok… Po rozebraniu sprzęta okazało się, że tłok jest w kiepskim stanie, są na nim głębokie rysy… na szczęście pierścienie wytrzymały i nie narobiły bałaganu. Tłok z pierścieniami idzie do wymiany ale nie wiem co zrobić z cylindrem… Obawiam się, że czeka mnie wbicie tulei… co wiąże się z większymi kosztami :icon_question: Proszę więc o zerknięcie na zdjęcia i ocenę jeśli to możliwe. Dodam tylko, że gładź na zdjęciach wygląda gorzej niż w rzeczywistości… Jest tylko powierzchownie przytarta, nie ma głębokich rys. Sam jestem zdania, że jak remontować sprzęt to już dobrze, ale mój kmx jest z 1989r i nie wiem czy opłaca się wykładać taką kasę na tuleję czy wystarczy tylko nowy tłok… Do tego na wiosnę czekają mnie inwestycje z drugim moto…. FOTY Pozdrawiam MARCIN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 obawiam się kolego że czeka cię większa inwestycja,te zdj cylka śa niewyrazne ale z tego co widze po tłoku to raczej pasowało by wbić nową tuleje....niech się więcej wypowiedzą znawcy KMX ale na moje oko to rysy dość głębokie :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelmlody Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Moim zdaniem nie wygląda to za dobrze... Chyba będzie czekać cie wybicie tulei i cza wstawić nową, + jeszcze tłok, ja bym poszukał całego cylindra uzywanego, i wstawić nowy tłok i powinien śmigać... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagly Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 No na to wyglada, ze trzeba bedzie wstawic tuleje... choc nie jestem jeszcze o tym przekonany. Poczekam moze jeszcze ktos sie wypowie :clap:Co do fotek to nie mialem dobrego aparatu pod reka i lepszych w tej chwili nie moge dac... Myslalem tez nad nowym cylinderkiem ale wiem, ze ciezko z tym bedzie :biggrin: zawsze staram sie zwracac uwage na czesci w ogloszeniach i tylko 2razy widzialem cylindry do kmx no i byly juz po zatarciu i z fotek wynikalo, ze sa w gorszym stanie niz moj, ktory jest tylko lekko drasniety :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew85 Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Ja miałem podobną sytuację tęż zatarcie z powodu dozownika, i tłok był chyba nawet w gorszym stanie. Pojechałem z cylkiem do mechanika pooglądał i powiedział żebym założył nowy tłok i jeździł dalej. I zrobiłem już 800 km na nowym tłoku i jest oki. Mechanik mi tak powiedział że nie ma co inwestować za bardzo że nikasil jest trochę porysowany ale jeszcze było go trochę. I że jak by sie już wycierał, odpryskiwał (kończył) to warto coś robić a tak to tylko strata kasy i pieniędzy. Wiec tak jak mówię pokarz to komuś kompetentnemu bo to trzeba widzieć na własne oczy. Bo pakować sie w koszta które i tak mogą potem dać marny efekt to bezsensu.Ale decyzja należy do ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Tuleja po dotarciu daje dobre efekty :flesje: a pozniej jak cos latwiej szlifa zrobic czy cos :biggrin: Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi