Pawel_P Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Witam wszystkich posiadaczy KMX 125. Mam małe pytanie, nabyłem ostatnio Kawasaki KMX 125 z 2000 roku o przebiegu 7600, podczas mycia go znalazłem luźno wiszący element. Nie mam pojęcia do czego on ma być zamontowany, a wyglada jak "wieszak" na przewody. Oto on:http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/063a59f70fd0b21e.html Mam serwisówkę w jezyku niemieckim i nie znalazłem tam nic podobnego. Poszukuję też serwisówki w języku angielskim, bo zapewne w naszym ojczystym języku nie występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie. Wygląda jak jakiś wieszak na wiązke przewodów. Napisz w którym miejscy wisiał to szybciej ci kotś pomoże bo w moto jest parenaście takich wieszaczków. Pozdrawiam Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_P Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zawieszone było od tak na wiązce przewodów nad chłodnicą z lewej strony pod bakiem. Jednak myślę na 100% że to nie jest miejsce w ktrórym pierwotnie było zamontowane, ponieważ nie trzyma sie to nigdzie ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurer Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) Prawa strona koło baku, przez to przechodzi między innymi linka od sprzęgła.. Chodź tez może i pod bakiem są takie trzymaki, nie wiem nie zwracałem uwagi. Edit: Przypomnialo mi się że z lewej strony to trzyma wiązkę tą najgrubszą kabli. lekko pod bakiem - dobrze mowie? Bo nie chce mi się o tej porze schodzić do garauz :D Edytowane 23 Stycznia 2008 przez jurer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
explOsive Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 nie wiem co mam dorobic do tej gwiazdki 1 czy 2 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/37f9e66787c9d147.html tak najgrubsza wiazka kabli. mam motor rozebrany do golej ramy i sp[rawdzilem tylko ze ja nie mam tego wieszaka tylko jakis dorobiony :biggrin: mam do sprzedania caly moto kmx 98rok silnik 2002 i rama 2002. aktualnie jest w czesciach moge sprzedac tez rama+papiery, silnik, reszta (plastiki i pierdoly) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew85 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Cześć mam taki problem wymieniłem łożyska w główce ramy ponieważ stare już „siadły„ i się nie dało kręcić kierownicą. Po wymianie nieraz po przekręceniu gwałtownie kierownicą coś strzela. To samo działo się jak miałem poprzednie łożyska, ale w tedy myślałem że po prostu już na nie czasu przyszedł. Łożyska nie są mocno przykręcone, nawet jak poluzuje je tak ze luz jest bardzo duży to strzelanie nie znika. Czy ktoś wie co może być przyczyną tych trzasków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 zajechane bieżnie, zmień na stożkowe i po kłopocie , koszt ok 150zł ale warto Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew85 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 No właśnie oto chodzi że wymieniłem wszystko na nowe oryginalne całe łożysko (kulki i miski ).Zastanawiam sie tylko czy nie dałem za dużo albo za mało kulek. Bo w woreczku było ich więcej, widocznie na zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 nie pamiętam ile tam było kulek, ale mogę tylko tyle powiedzieć że mi 4x na gwarancji zmieniali w ciągu roku , dopiero jak dopasowali stożkowe problem się skończył :icon_mrgreen: Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek760 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Co do tego wpadniętego wieszaka od przewodów, u mnie jest identyczny i jest przykręcony do śruby od prędkościomierza. Mam jeszcze pytanie, czy jest jakaś strona w necie z częściami do tego motoru mogą być zamienniki, głównie chodzi mi o błotniki owiewki itp??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurer Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 www.allegro.pl oraz jakies gieldy motocyklowe ale raczej tylko allegro części zamienne tj zębatki itp to www.sklep.larsson.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
explOsive Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 ja bym polecil raczej www.louis.de lub www.polo-motorrad.de dobre strony z czesciami zamiennymi polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colo Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy KMX 125. Czy chcecie czy nie, wasze grono powiększyło się o moją osobę :buttrock: W związku z tym spodziewajdzie się wielu pytań, a że jestem nowicjuszem niestety często będą dla was banalne. Z góry proszę o pomoc i wyrozumiałość :icon_eek: Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 NIe kazdy rodzi sie geniuszem :icon_eek: pomozemy, doradzimy (przynajmniej ja sie postaram) pzdr :buttrock: Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
explOsive Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 jest jakas roznica miedy pierscieniem dolnym na tloku a gurnym? da sie zle zalorzyc? (mam na mysli gure na dul, dul na gure) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi