ukasz Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 Kolejny mój lamerski temat w tym dziale :)No więc muszę sobie zmienić klocki hamulcowe, bo ze starych już nic a nic nie zostało. Dwa pytania w związku z tym, pierwsze natury technicznej:- jak to się właściwie robi? :) Klocki zawsze wymieniano mi w warsztatach przy różnych okazjach i jakoś do tej pory za leniwy byłem, żeby samemu to wcześniej robić... będę wdzięczny za jakiś krótki opis + na co zwrócić uwagę... a może ktoś wie, czy np. w którymś numerze ŚM nie było jakiejś instrukcji dla lamerów?I drugie pytanie odnośnie "co i gdzie":- w larssonie za komplet klocków liczą sobie 210 zeta :/ trochę sporo jak dla mnie, no ale pierwszy raz mam motocykl z 3 tarczami :evil: Nie da się kupić gdzieś czegos taniej co by się do hamowania nadawało? Motocykl to suzuki GSXF 750 Dzięki bardzo z góry za wszystkie odpowiedzipzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 (edytowane) Stronka Dotyczy to tyłu ale z przodem jest podobnie! Świat motocykli - klocki Edytowane 5 Września 2006 przez Lolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cenderr Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 http://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,56423,2172820.htmlhttp://www.usmotor.pl/porady.htm Co do wymiany sam nie wiem jak się za to zabrać a będzie na przyszły rok tym się zająć. Jak ktoś z doświadczenia może coś napisać to niech napisze :) . Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrusgsx Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 I drugie pytanie odnośnie "co i gdzie":- w larssonie za komplet klocków liczą sobie 210 zeta :/ trochę sporo jak dla mnie, no ale pierwszy raz mam motocykl z 3 tarczami ;) Nie da się kupić gdzieś czegos taniej co by się do hamowania nadawało? Motocykl to suzuki GSXF 750 Dzięki bardzo z góry za wszystkie odpowiedzipzdr. Nic tańszego niż Goldfren raczej nie znajdziesz . Mogę sprzedać Ci ten sam komplet za 180 PLN + wysyłka (to jest już cena po forumowym rabacie). Polecam jednak założyć na przód lepsze klocki - np Carbone Lorraine A3+. Po przesiadce z Goldów różnica była zauważalna (na plus oczywiście). Minusem jest wyższa cena - 170 PLN za sam przód. W razie czego zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 goldy na jedną tarczę to koszt ok 50 zł, przynajmniej w Łodzi w ktmprofi Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierwoszow Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 Wiem że kasa to kasa ale nie oszczędzaj na hamulcach, bo będziesz musiał sobie kupić wózek inwalidzki.Klocki inne niż przewidziane w instrukcji powodują szybsze zużycie tarczy a to jest kolejny wydatek i nieco większy.Szkoda że nie mieszkasz bliżej bo pomógł bym ci wymienić je.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrusgsx Opublikowano 6 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2006 goldy na jedną tarczę to koszt ok 50 zł, przynajmniej w Łodzi w ktmprofi Ciekawe że przed chwilą do nich dzwoniłem i miła Pani poinformowała mnie że klocki do GSXF'a kosztują 66 PLN/komplet na tarcze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi