gregor7903 Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 witam wszystkich. Mam kachę lecz nie wiem z jakiego modelu pochodzi jej silnik gdyż wszystkich dziwi położenie miarki oleju. Znajduje się ono wyżej niż w zwykłych kaśkach i jest motylkiem wkręcanym w blok na wysokości dekla regulacji zaworów lewego cylindra. Ja sam nie jestem aż takim znawcą modelu ażeby rozpoznać szczegółowo model lub jago odmianę więc jeżeli ktoś jest w stanie mi pomóc to wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 witam wszystkich. Mam kachę lecz nie wiem z jakiego modelu pochodzi jej silnik gdyż wszystkich dziwi położenie miarki oleju. Znajduje się ono wyżej niż w zwykłych kaśkach i jest motylkiem wkręcanym w blok na wysokości dekla regulacji zaworów lewego cylindra. Ja sam nie jestem aż takim znawcą modelu ażeby rozpoznać szczegółowo model lub jago odmianę więc jeżeli ktoś jest w stanie mi pomóc to wielkie dzięki.Mozesz umiescic jakies zdjecia tego silnika? Moze to blok z Urala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor7903 Opublikowano 2 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 Oczywiście mogę wysłać zainteresowanym fotki. Jeszcze jedna ciekawostka: w głębokiej aluminiowej misie oleju jest oryginalny rtęciowy czujnik temperatury. Takie same są w agregatach prądotwórczych wojskowych , kombajbach starego typu i innych juz wiekowych maszynach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 czujnik w misce to zamontowal Pomyslowy Dobromir...A z tego co piszesz to calkiem mozliwe ze silnik urala. A w ogole to jest dolniak, czy tez gornozaworowy :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor7903 Opublikowano 2 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 to jest dolniak lecz moto to było k-650 więc został zaadaptowany - tylko z czego? słyszałem o Irbitach ze środkiem z kaśki co Wy na to? I jeszcze jedno wybaczcie że nie na temat: kupiłem na Ukrainie kpl Gaźników firmy KARTEX dokładna imitacja k-68. Wykonanie niezłe , przepustnica w chromie techn. lecz maja one kroćce wychodzące z komór pływakowych, a w instrukcji ukraińskiej wyczytałem że są to "sztucery rozbalansowywania" czy zostawić je w spokoju czy połączyś tak jak w przypadku "ruskiego turbo? Praca na tych gaziorach lepsza niż na k-301 spalanie nie wiem jakie- za mały przebieg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 na wysokości dekla regulacji zaworów lewego cylindra.No to musi być chyba dolniak, nie? Panowie :biggrin: ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 gregor- wklej tutaj foty:http://imageshack.us/?x=my5&myref= Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor7903 Opublikowano 12 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 Żeby bardziej uszczegółowić: Miarka znajduje się dokładnie w tym samym miejscu co w górnozaworowym silniku urala i tak samo wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 13 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2006 nikt nigdy jeszcze nie skatalogowal wszystkich wyrobow, prototypow i wymyslow radzieckich konstuktorow.. i nikt nigdy tego nie zrobi.. Wiec nie dziwcie sie niczym dziwnym bo tam to w pewnym sensie normalna rzecz..:) I niejedna perelke jeszcze ktos znajdzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 13 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2006 Żeby bardziej uszczegółowić: Miarka znajduje się dokładnie w tym samym miejscu co w górnozaworowym silniku urala i tak samo wygląda. Zamiesc wreszcie gdzies zdjecia tego silnika bo pewnie kazdy jest ciekaw jak on wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 WitamTo blok jak w chinczykach.Model przejściowy między kaczką a męką.Jeśli dobrze sobie przypominam mod H.Ema na zawiasie wachaczykowym,niech go sczyści.Prawie na pewno w tym okresie ruscy podzielili się wiedzą z chinczykiem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor7903 Opublikowano 14 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 http://www.chang-jiang.com/bmw/enginew.htmltam są fotki silników z takimi blokami więc już raczej wszystko jasne wielkie dzięki za pomoc. Czy czasem prądnica na fotce nie jest "prądnicorozrusznikiem"? Dodam że w moim silniku gniazdo na prądnice nie ma średnicy 80 mm jak standardowo ale jakieś 86 i nic nie jest frezowane (aby założyć normalną prądnice musiałem dotoczyć tuleje i wprasować na nią). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 Coś to łoże pod prądnice trońci maluszkiem.Jeśli chodzi o zdięcie to ktoś nieżle zapierniczał z polerką za miske ryżu.O tym rozruszniku to już od kogoś słyszałem,ale znajomy pytał dilera chinczyków u niemca i nie potwierdziło się.Ale tak się zastanawiam ten dzindziboł obok dzwigni zmiany biegów to raczej nie wstek, może jakiś skrut do luzu? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 No w opisie tych motocykli jest napisane ze ma wsteczny to to raczej ta dzwignia.. Zaplon ma jak w samochodzie, ale dlaczego taka dluga pokrywa z przodu? Co oni tam wcisneli? Malego Chinczyka??:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 Może tam wcisneli wsteka.A miejsca z przodu wystarczy dla całej rodziny.Warto się zastanowić co porzyjedzie w całej zamuwionej paczce mała ryżowa wioska. :flesje: :smile: :lalag: :wink: :icon_razz: :icon_razz: :icon_razz: :bigrazz: W tamtej skrzyni nie widzę miejsca dla wstecznego.Ale jeśli tak to :D Ale zapłon musi być kosmiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi