Pepper Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Witam. W moim VL'u zauważyłem jakiś czas temu hałasy dochodzące gdzies z przodu podczas przejeżdżania przez jakies dziursko albo poprzeczną nierówność. Jakby z zawiechy z przodu. Odgłos jest taki trochę metaliczny jakby uderzyć o coś metalowego.Nie ma jakichś problemów jeżeli chodzi o tłumienie, hamowanie czy coś, działa dobrze, jak dotoąd, ale ten hałas jakiś dziwny jest.CO to może być? SPrawdzałem cześci, czy coś się nie obluzowało, śruba jakaś czu coś i wszystko siedzi jak trzeba, może któś z Volusią miał już coś takiego? PZdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seboka Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zobacz czy przód jest dobrze przykręcony do główki ramy , ja miałem takie stuki w Dragu jak wjechałem w jakąś dziurę . Po przykręceniu nakrętki sporej średnicy, na specjalny klucz problem się skończył . Cytuj [html]<p><b><a href="http://www.seboka.republika.pl/" style="text-decoration: none"> <font color="#008000">Moja strona </font></a></b> <font color="#008000"> <b><a href="http://www.szczotkitechniczne.eu" style="text-decoration: none"> <font color="#008000">Moja praca </font></a></b></font></p>[/html] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 może klamki, kluczyki, zegary,owiewka klekocze, popsprawdzaj raz jeszcze, obejrzyj plastiki, a moze to gdzieś przy silniku? Ja miałem z tym problem na początku, kalmka sprzęgła mi latała, a teraz tablica rej. mi klekocze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Rada Seboki też jest słuszna, ale zanim weźmisz się za poważne sprawdzanie zacznij od podstaw - może błotkik jest pęknięty...to może byc pierdoła. Sprawdź, czy jakiś element nie zahacza przy dobijaniu - u mnie kiedyś klakson bił w błotnik. A łożysko główki ramy też może być. W traktorkach już tak jest, ale sprawdzić trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepper Opublikowano 1 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 W przypadku takich hałasów to własciwie wszyscy możecie mieć rację. Mnie się wydaje że to widelec hałasuje, bo podczas jego pracy slychac albo słabszy dźwięk albo stuknięcie. Łożysko?Hmm...Luzów nie ma a przebieg 9500 więc, możliwe to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 Witam. W moim VL'u zauważyłem jakiś czas temu hałasy dochodzące gdzies z przodu podczas przejeżdżania przez jakies dziursko albo poprzeczną nierówność. Jakby z zawiechy z przodu. Odgłos jest taki trochę metaliczny jakby uderzyć o coś metalowego.Nie ma jakichś problemów jeżeli chodzi o tłumienie, hamowanie czy coś, działa dobrze, jak dotoąd, ale ten hałas jakiś dziwny jest.CO to może być? SPrawdzałem cześci, czy coś się nie obluzowało, śruba jakaś czu coś i wszystko siedzi jak trzeba, może któś z Volusią miał już coś takiego? PZdrwidoczne coś musi byc nie tak z przednim zawieszeniem a czy jak jeżdzisz po diurach to zawierzenie płynnie pracuje a mozę jest za mało oleju w telskopach i chodza bez oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 Tiaaaa, w motocyklu o takim przebiegu napewno musza chodzic bez oleju :buttrock:A jaki rodzaj hamulca masz z przodu, plywajaca tarcza czy zaciski ? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 a przy hamowaniu nei ma wspomianego przez Ciebie stuknięcia ? możliwe że klocki ten hałas generują - ile głów tyle pomysłów :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi