micza 125 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) Niestety laicy (nie żebym robił z siebie specjaliste bo nim nie jestem) ślepo patrzą w deklarowany przebieg, np jak sprzedawałem kiedyś DT 80 z '88 to na liczniku było cos ponad 12 tys, byłem w 100% pewien że tak mały przebieg jest nie możliwy dla 15 letniego motorka, zwłaszcza że gdy sam ją kupowałem miała ukręconą linke, no i dzwonili do mnie kupujący i jak im mówie że jest 12 tys to oni że ich tata (to było 80cc więc głównie dzieciaki były zainteresowane) mówi że 12 tys to za dużo na motorower i że silnik już wyjechany i że tu na allegro są takie same dt z przebiegiem po 3000 km i że w takim razie dziękują bo wolą taką z 3 tys przebiegu (nawet bez oglądania)... Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez micza 125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba86 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 no wlasnie i wes w tym kraju sprzedaj uczciwie motocykl :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 dzwonili do mnie kupujący i jak im mówie że jest 12 tys to oni że ich tata (to było 80cc więc głównie dzieciaki były zainteresowane) mówi że 12 tys to za dużo na motorower i że silnik już wyjechany i że tu na allegro są takie same dt z przebiegiem po 3000 km i że w takim razie dziękują bo wolą taką z 3 tys przebiegu... niezly tatuś. Co prawda to prawada , to ze ludzie przekrecają liczniki to wiadomo i duza część moto na necie w Polsce ma przebiegi znacznie zanizone, ale to nie zanczy ze jak moto ma 10 lat i 9 tysi przebiegu to cos kombinowane. Są tez moto powypadkowe ktore mają liczniki poprostu od młodszego rocznika i stąd ta rozbierzność Nie tylko licznik obrazuje ilosc kilometrów. Mozna rozpoznac po zuzyciu ogolnym motocylka czy moto ma 15 tysi czy 45 tysi. Moj znajomy kupił zx12 z 2001 roku od I własciciela mojego znajomego, ten koles ma 2 crosy i zx12 i do tego pracuje w Itali wiec jak kupowal ta 5 letnią zx12 to miala zrobione 18 tysi, czyli srednia wychodzila 3600 km rocznie. To dokładnie widac ze moto jest nie przytyrane. Ta zx12 byla idealna i prawie jak z fabryki. A na łodzi ogladałem ZX6R z przebiegiem 8 tys z 2002 roku i moto było z lekka mowiąc zużyte.Ja bym mu dał z 28 tysi i w dodatku uzywane przez jakiegos niedbałego motocykliste. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaskier Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Licnziki przy 100000 im przeskakują i kręcą od początku :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermit88 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Ja w ciągu roku robię ok 1000km, a jeżdżę wszędzie tam gdzie mi potrzeba. Tylko, że nie jeżdżę tylko tak, żeby się przejechać bo nie lubię jeździć bez celu, chociaż ostatnio mi się to spodobało :notworthy: . Również nie jeżdżę nim w dalsze trasy bo jadąc 60-75km/h to można z nudów usnąć no i 50ccm to trochę mało żeby wybierać się w podróż :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek RF Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Hej!To nie jest takie proste!Ja swój motocykl sprowadziłem z Niemiec i miał tylko 8 tys przebiegu. Miał 3 właścicieli, każdy powyżej 30 lat. W krajach zachodnich motocykl to bardziej zabawka a nie "wół roboczy" słuzący np. do dojazdów do pracy.Tam wielu ludzi stać na 2 samochody i 1 motocykl. Swoim nakreciłem do 22, 5 tys przez 2 lata, czyli ok 7 tys rocznie. Potem zmienilem pracę i przeprowadziłem się do innego miasta i w zeszłym sezonie zrobiłem ok 800 km-z braku czasu!!!W tym sezonie siedziałem na moto tylko 2 razy i zrobiłem 2x200 km i to wszystko! Moto jest z roku '93 i ma tylko 24 tys! Co daje 24 tys/13 lat czyli tylko 1800 km rocznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Hej!To nie jest takie proste!Ja swój motocykl sprowadziłem z Niemiec i miał tylko 8 tys przebiegu. Miał 3 właścicieli, każdy powyżej 30 lat. W krajach zachodnich motocykl to bardziej zabawka a nie "wół roboczy" słuzący np. do dojazdów do pracy.Tam wielu ludzi stać na 2 samochody i 1 motocykl. Swoim nakreciłem do 22, 5 tys przez 2 lata, czyli ok 7 tys rocznie. Potem zmienilem pracę i przeprowadziłem się do innego miasta i w zeszłym sezonie zrobiłem ok 800 km-z braku czasu!!!W tym sezonie siedziałem na moto tylko 2 razy i zrobiłem 2x200 km i to wszystko! Moto jest z roku '93 i ma tylko 24 tys! Co daje 24 tys/13 lat czyli tylko 1800 km rocznie!!! Tak, ale Ty masz pewnie udokumentowany przebieg, a nie jakieś 20 tys. w 20 letniej maszynie. Oczywiście, że zdarzają się maszyny w tym wieku z takim przebiegiem, ale to rzadkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davgor Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 to wszystko jest sprawą względną, ja na ten przykład zrobiłem 2200km w tym sezonie,. max co nakręcę do zimy będzie 3000km, heheh.hondy chyba nie wykończę do końca życia :notworthy: ps. a co do kupowania przez laików to powiem tylko tyle że moto które ma realne 40 tys na budziku powinno wyglądać jak nowe.amenpozdr. all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Lubię swój motocykl bo ma 90 tys przebiegu i w tym roku nakulałem ca 3 tys w tym około 1 tys na torze i silnik jeszcze nie wybuchł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eric Trax Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Ja moją Sferą zrobiłęm w tym sezonie 1300km ale nie licze września a nabije jeszcze z 500km :notworthy: więc motocykl z takim przebiegiem to dla mnie dziwne zjawisko. pees: Sfera 92r i 15500km przebiegu daje jakieś 1107km rocznie (też sprowadzony z niemiec) kupiłem go od takiego dziadka :notworthy: a przebieg ma udokumentowany! :notworthy: Cytuj Yamaha MT 03 ----> Suzuki GSXR 750 k6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motoradzio Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) Hej!To nie jest takie proste!Ja swój motocykl sprowadziłem z Niemiec i miał tylko 8 tys przebiegu. Miał 3 właścicieli, każdy powyżej 30 lat. W krajach zachodnich motocykl to bardziej zabawka a nie "wół roboczy" słuzący np. do dojazdów do pracy.Ja uważam, że w Polsce motocykle są bardziej traktowane jak zabawki, a na zachodzie na potęge wykorzystywane jako zwykłe pojazdy użytkowe. Napewno jest tak w duzych zachodnich miastach... Dziwie się dlaczego ludzie tak kręcą tymi licznikami... Ostatnio sprzedawałem SV z przebiegienm 22 500 km i koleś sie mnie pyta "czy to jeszcze pojeździ" :notworthy: No masakra jakas i jeszcze twierdził, że się zna... :notworthy: Zawsze wtedy pytam takich ludzi czy słyszeli jak ktoś mówi " Ty stary zrobiłem swoim moto 100 000 km i koniec silnik sie rozpad na atomy, złom, padaczka, nic nie dało sie zrobić" :notworthy: Takie rzeczy sie nie zdarzają ! No chyba ze ktoś nie dba o podstawowe czynnosci serwisowe... Bardziej prawdopodobne jest, że zanim nawinie te 100 000km to bedzie miał 100 mniej lub bardziej poważnych wypadków i reszta moto moze nie nadawac się do uzytkowania a nie silnik :banghead: Pozdr Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez Motoradzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Moi Przedmówcy w zasadzie wszystko już napisali. Nie należy sugerować się deklarowanym przez sprzedającego przebiegiem motocykla. Co więcej, czasem lepiej kupić maszynę, która ma 80.000 km na liczniku (istnieje spore prawdopodobieństwo, że mamy do czynienia z uczciwym sprzedawcą, grającym w otwarte karty), niż 10-letni motocykl z rzekomym przebiegiem 30.000 km. Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bar27 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Witam!Olsen masz całkowitą rację ale wiekszości kupujących jednak sugeruje się przebiegiem i cieszy się żę ma sprzęcik jak "nowy"a po sezonie zaczynają się zastanawiać dlaczego tarcze hamulcowe są już do wymiany ,a sprzęcik ma tylko 13000km :biggrin: ps.Niedawno kupiłem mojego zzr1100 który ma 71000km ,a miałem wybór takiego samego kupić z przebiegiem 23000km rocznik 91 ;) myślę że zrobiłem dobrze!!!Dozobaczenia na drodze :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Prawde tutaj gadacie ;) ja swoją VFR zakupiłem z 90 tys km przebiegu i ma sie bardzo dobrze :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadeq Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 w marcu kupilem 10 letniego bandita z przbiegiem cos kolo 64000 - sprawowal sie tak jak powinien sie sprawowac bandit z taki przebiegiem. sprzedalem go niedawno z przebiegiem o 8000 km wiekszym...nie krecilem licznika bo uwazam ze to nie ma sensu...sprzedale po tygodniu :biggrin: i kupiec stwierdzil to samo co ja przy zakupie ... lepiej miec moto z przebiegim 70000 niz 35000...i to nie wieadomo jak krecone ;) teraz kupilem cbr z przbiegiem 18500...no cebra ma 7 lat, ale jest jezdzona 6 ... udokumentowane :D sam zrobilem juz (3 tygodnie) prawie 2000 km . i jestem pewny ze jak bede sprzedawac to moto nie bedzie mialo kreconego liznika (no mam nadzieje ze bezdie wtedy pod 50000 ;) ) - tak jest latwiej sprzedac...no chyba ze sie czeka na naiwcow :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi