krzycho Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Witajcie tak sobie jeżdżę w deszczu i ogólnie nic nie mam do tego ale...Mam prawie nowy kask AGV i deszczówka w ogóle nie spływa z szybki. Jak przetrę rękawicą to si ewsio rozmazuje i droge wtedy cienko widać. Ma ktoś jakies pomysły , patenty na ten ból ? Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) Dołączę się do pytania rzadko jeżdżę w deszcz. POZDRO Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez Czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistrz Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Właśnie, ja też mam z tym problem, nie mówiąc już o tym, że mi paruje jak się zatrzymam. Z tego co słyszałem to trzeba czymś posmarować ale nie wiem co jest najskuteczniejsze :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARECK Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Jak się stoi to zazwyczaj paruje gdy na dworze jest chłodniej niż w kasku. Trzeba po prostu uchylić szybkę.Ja w deszczu też zazwyczaj nie jeżdżę, ale jak już to jak jade wolniutko też uchylam szybkę a jak szybciej 70 km/h i więcęj to woda sama spływa. Rękawicami raczej nie polecałbym przecierania bo jak już krzycho napisał szybka się zamazuje - to po pierwsze, a po drugie - w wodzie, zwłaszcza jak jedziesz za jakimś dużym autem, są drobinki piasku z ulicy, więc przecierając szybkę z czasem sobie ją zmatowisz i w ogóle będzie do wyrzucenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistrz Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Jak się stoi to zazwyczaj paruje gdy na dworze jest chłodniej niż w kasku. Trzeba po prostu uchylić szybkę.Ja w deszczu też zazwyczaj nie jeżdżę, ale jak już to jak jade wolniutko też uchylam szybkę a jak szybciej 70 km/h i więcęj to woda sama spływa. Rękawicami raczej nie polecałbym przecierania bo jak już krzycho napisał szybka się zamazuje - to po pierwsze, a po drugie - w wodzie, zwłaszcza jak jedziesz za jakimś dużym autem, są drobinki piasku z ulicy, więc przecierając szybkę z czasem sobie ją zmatowisz i w ogóle będzie do wyrzucenia. Właśnie ja też podnoszę szybkę jak stoję lub wolno jadę. Kiedyś jednak słyszałem, że można czymś przzesmarować i woda spływa i mniej paruje, tylko nie wiem czym to się robi.... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) A ja powiem tak:Drogie rozwiązanie - są rękawice ze specjalnie obszytym palcem wskazującym i kciukiem właśnie do przecierania szyby. Czy to działa - nie wiem, ale spróbować możnaDobre rozwiązanie (ale pracochłonne) - są takie specyfiki (nawet w supermarketach) do szyb samochodowych, które powodują że woda o wiele łatwiej spływa i jest w drobnch kropelkach. To naprawdę działa, ale należy to wetrzeć w szybę. I to zajmuje trochę czasu, a po 2-3 deszczach trzeba operację powtórzyć. W praktyce jadę wolniej i przecieram ręką i żyję. O ostatnio moja okolica słynie z deszczów (Jelenia Góra) :biggrin: Aha! i jeszcze jestem okularnikiem, także dla mnie odchylanie szybki nie działa, bo jak mi zapada okulary to już w ogóle kupa...... :biggrin: No i link do przykładowego środka (jakkolwiek jest wiele innych - to przykład) http://www.turtlewax.com.pl/sklep/rain-kle...cd8f744e5e75ec0 Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez Buber Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 cos takiego jak "niewidzialna wycieraczka" z allegro albo z TV shopu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 cos takiego jak "niewidzialna wycieraczka" z allegro albo z TV shopu ? No, to nie są czry, tylko trzeba sie przyłozyć żeby to w szybkę wetrzeć. Może by tak polerką? Ja jeszcze maszynowo nie próbowałem.... Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Na stacjach benzynowych mozna dostać coś co się nazywa "niewidzialna wycieraczka" . To płyn, którym trzeba posmarować suchą szybkę. Powoduje to skraplanie wody i szybsze jej spływanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsiekHonda Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) Ja nie przecieram rekawiczką. Po jakims czasie samo zaczyna spływac, ale najpierw nic nie widać i ciężko sie powstrzymac zeby nie przetrzec. Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez AsiekHonda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzmen Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Jak mam juz duzo nakapane przekrecam glowe w bok, troche lepiej spływa niz gdy powietrze dmucha na wprost. I tak kilka razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) Jak mam juz duzo nakapane przekrecam glowe w bok, troche lepiej spływa niz gdy powietrze dmucha na wprost. I tak kilka razy. i ląduje na drzewie :biggrin: Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a.kowalski74 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Jak mam juz duzo nakapane przekrecam glowe w bok, troche lepiej spływa niz gdy powietrze dmucha na wprost. I tak kilka razy. Tak, ja też się o tym wczoraj przekonałem, że to działa. Ale na drzewie ani na czymś innym równie twardym nie wylądowałem :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 kiedyś widziałem taki gumowy cyngiel na kciuk który pełnił role takiej małej wycieraczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Ja zawsze przecieram rękawicami :biggrin: Na prawej mam taką jakby skorbaczkę, a na lewej materiał (coś ala polar) :biggrin: Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi