SeibR Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Witam, byłem ostatnio w sklepie motocyklowym kupic olej do przekładni (skrzyni), i mówiłem że chce olej do Hondy ns-1 pojemnosc 80... pani mi dała olej: ELF TRANSELF EP 80W90 kosztował coś koło 30 zł za litr... i mam pytanie czy to dobry olej ?? pytam dlatego że styłu na opakowaniu oleju pisze że to olej do przekładni różnych typów samochodowych... a nie że do motoru jest... Prosze o odpowiedzi... zgóry Dzięki :biggrin: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Ja taki olej leje do skrzyń do samochodów olej dobry ale wydaje mi sie że motocykla z mokrtym sprzegłem jest troche za gesty pozdr Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Musti_RS Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 ja bym radzil lepiej wlać typowy olej przekladniowy np. Mobila albo olej motocyklowy do 4T - 10W40 jakiś pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeibR Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 aha, więc mój jest zły tak?? a co się stanie jak będe jeździł natakim???? prosze o odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 aha, więc mój jest zły tak?? a co się stanie jak będe jeździł natakim???? prosze o odpowiedzi...Sprzegło może źle działac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nemesis Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Pewnie osiągi troche spadną, gestrzy olej - ciężej dla sprzęgła sie obracać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeibR Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 aha, no jak osiągi mają spasc to lepiej nie... :biggrin: jaki najlepiej polecacie olej żebym kupił ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Ja mam MOBILA 80w90 i nic nie zauwazylem. Moze jest za gesty sprzeglo u mnie chodzi poprawnie. A na opakowaniu pisalo ze mosty samochodow, skrzynie biegiew , ciezarowki. itp . a dlugo na nim smigam i jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeibR Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 więc zmieniac ten olej ELF czy zostawic... prosze o rade... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majsters51 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Tn olej który kupiłeś jest dobry a jesli chcesz go zmienić to proponuje zwykły hipol, olej ten jest przeznaczony do pracy w ciezkich warunkach ja mam zalany ten olej w 180 konnym traktorze w którym skrzynia dopiero ma co robić wiec w skrzyni motocykla napewno bedzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Tn olej który kupiłeś jest dobry a jesli chcesz go zmienić to proponuje zwykły hipol, olej ten jest przeznaczony do pracy w ciezkich warunkach ja mam zalany ten olej w 180 konnym traktorze w którym skrzynia dopiero ma co robić wiec w skrzyni motocykla napewno bedzie ok Niestety, ale nie, wiem to z autopsji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Ja tez bym radzil kupic jakis normalny do moto bo ten co widac po nazwie 80W90 jest do warunkow ekstremalnych <lol> Polecam cos w stylu 10W40 jak wymienil jeden z kolegow (uzywalem Mobila w mojej DT'ce). POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Motul Transoil Expert 2T 10W40 - pewny i sprawdzony Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeibR Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 ile taki olej kosztiwał by?? i gdzie można go kupic ?? link... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 http://sklep.scigacz.pl/olej-przekladniowy...w40-p-2875.html Ja dałem 30zł w sklepie niedaleko domu (z motocyklami) Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi