Skocz do zawartości

Motul 600 vs Castrol R2 Racingbike

SeibR
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam olej do dozownika Motul 600 dużo osób mi mówiło żebym zmienił na Castrol R2 bo dużo lepszy i tańszy troche, mówili że Castrol przyśpiesza v-max o około 7-10 km/h i ma inne właściwości pozytywne... ale niektórzy zaś mówili że firma Motul jest lepsza od Firmy Castrol... więc jak to jest... który kupywac... prosze o Pomoc, mam Dylemat... poZdro

Oba są bardzo dobre. Ja używam obecnie Castrola R2. Motul to firma z tradycjami w wyścigach, zresztą Castrol też. Ja chyba znalazłem złoty środek - do przekładni leję Motula Transoil a do dozownika R-2 castrola i w takim układzie wszystko pięknie chodzi... Pzdr

Ja niejednokorotnie wypowiadałem się na forum że osobiście polecam Castrol. Jeżdżę tylko na tym oleju od 2 lat i nigdy nie miałem problemów z motorem. Nigdy nie testowałem Motula, ale myślę że nie w tych obu olejach wielkiej różnicy. Kupując motul płacisz za firmę, a castrol.... hmmm wiesz ogolnie są to róznice rzędu kilku złotych, dlatego jeżeli jeździsz na Motulu pozostań przy nim, po co zmieniać olej...

Pozdrawiam

Oba oleje są dobre,obie firmy dobre to każdy ci poleci to na czym jeżdził a nie to co jest lepsze.Poza tym tematów o olejach do 2T jest pełno to spójrz w archiwum.Olej do 2T to olej tu w paramterach w normalnej jeżdzie nie patrzy się czy jaką ma lepkość(jak to ma miejsce w 4T) itp.Więc nie ma róznicy czy ktoś poleca dany olej do NSR,MBX,DT,RS.....będzie tak samo dawać rade w każdym z tych silnikow.Jak jest markowy syntetyk to nie odczujesz róznicy-każdy dobry!!!

Witam!!

Jeździlem kiedyś na Castrolu Superbike przez jakoś rok, potem gość ze sklepu w ktorym kupuje oleje zaprzestal sprowadzania castrola i sprowadza motul, wiec zmienilem olej na motul. Powiem ze roznicy większej nie zauwazylem, wydaje mi sie ze teraz na motulu mniej kopci mi motor.

Dlatego polecam ci Motula 600.

pzodrawiam