Gość marcpol Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Witam, mam problem taki jak w temacie, na zimnym silniku, przy wbijaniu biegu potrafi szarpnąć, normalnie przyśpiesza, po rozgrzaniu zaczyna sie mocno ślizgac. Co jest przyczyną? Olej jaki mam to Hipol :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bread Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 a jaki masz motór?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 a jaki masz motór?? Taki jak w profilu Gilera 503 (AM4) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 najprawdopodniej olej juz stracil swoje wlasciwosci w skrzyni wymiana oleju napewno pomoze , ale nie wlewaj hipola jak juz tak bardzo chcesz oszczedzac to wlej midlanda jest stosunkowo niedrogi jakies 19-20 zl za 1,20l a napewno jest duzo lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 (edytowane) najprawdopodniej olej juz stracil swoje wlasciwosci w skrzyni wymiana oleju napewno pomoze , ale nie wlewaj hipola jak juz tak bardzo chcesz oszczedzac to wlej midlanda jest stosunkowo niedrogi jakies 19-20 zl za 1,20l a napewno jest duzo lepszy Olej ma mniej niż 2 tyg, ale nie wiadomo ile stał w sklepie, chyba rzeczywiście go zmienię Edytowane 25 Sierpnia 2006 przez marcpol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andymotors Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Ja również bym proponował zmienić olej. W moim starym moto miałem podobną sytuację, po prostu gdy się zagrzał olej to sprzęgło zaczynało mi się ślizgać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Mając dostęp do netu powinieneś najpierw sprawdzić jaki olej do silnika zaleca producent tego motocykla a w/g mnie Hipol nie nadaje się nawet do smażenia frytek nie mówiąc już o używaniu go do nowoczesnych silników motocyklowych z mokrym sprzęgłem. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2006 hipol po rozgrzaniu ma własciwości wody !! i nijak nie chroni silnika Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajac Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Skrzynia biegów w vectrze na hipolu gl5 200 tyś i nadal rośnie, bez wymiany. To nie taki zły olej tylko zależy do czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2006 do trybów napewno dobry w koncu w traktorkach leja to do przekladni ale sprzeglo juz w tej wodzie chodzi tak jak u kolegi :) Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 Olej ma mniej niż 2 tyg, ale nie wiadomo ile stał w sklepie, chyba rzeczywiście go zmienięJa na twoim miejscu wymieniłbym olej na inny i zobaczył bym jak by wtedy zachowywał sie silnik czy tez by było to samo czy juz by pracował poprawnie a jak nie to sprawdziłbym sprzegło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi