Dymsha Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Pytanie postawione w dziale chopper/cruiser. Nie wiem po co wypowiadają się właściciele "kopniaków" :flesje: Jeżeli mój motocykl ma ciepły silnik to po prostu wciskam starter.Jeżeli silnik jest zimny to włączam ssanie (na ok. 5 sekund) i wciskam starter.W obu wypadkach nie dotykam manetki gazu. Szacuneczek.Akurat Virago 750 nie jest "kopniakiem" ;) !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Guzik fajna sprawa ale byscie enduro z kopniakiem pojezdzili i poodpalali ( szczegolnie takie 600-ty ) byscie mieli tak przypakowaną noge ;) mialem husqvarne te 610 i jak sie jej dobrze nie zdekompresowalo i nie mialo buta na enduro na nodze to jak palnal kopniak to boj sie boga :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 mialem husqvarne te 610 i jak sie jej dobrze nie zdekompresowalo i nie mialo buta na enduro na nodze to jak palnal kopniak to boj sie boga :cool:Ojj boli, boli jak sie dostanie po kostce ;) Dlatego chwała KTM'owi, że jest i magiczny przycisk, który po wyciągnięciu ssania odpala od razu ;) A w Kawie to tylko przycisk i nawet jak zimna pali na dotyk (te magiczne FI :flesje: )Pozdrawiam Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdal Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Jeżeli mój motocykl ma ciepły silnik to po prostu wciskam starter.Jeżeli silnik jest zimny to włączam ssanie (na ok. 5 sekund) i wciskam starter.W obu wypadkach nie dotykam manetki gazu. Szacuneczek.i już ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filon89 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Jak odpalać moto zwyczajnie! Procedura startowa kranik, ssanie, kluczyk i rozrusznik bez manetki. A jak jest cieplutki to wiadomo j. w. tylko bez ssania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kjujik Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Jeżeli mój motocykl ma ciepły silnik to po prostu wciskam starter.Jeżeli silnik jest zimny to włączam ssanie (na ok. 5 sekund) i wciskam starter.W obu wypadkach nie dotykam manetki gazu. Szacuneczek. I wlasnie za to kocham ten starter .. pyk i już :) PozdrawiamKjujik Cytuj Od urodzenia skazany na sukces, a jesli teza o zaostrzaniu sie walki klasowej w miare postepu socjalizmu jest prawdziwa,to w przyszlosci takze na wiezienie. :bigrazz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 -zalewam gazniki-daje na ssanie-kilka razy kopne-wkladam kluczyk do stacyjki -lekko gazu-raz na kopnik i zyje No to podobnie do mnie tyle ze ja: - zalewam gazniki do momentu az czuje chlod na palcach ( zalewacz jest tak ustawiony ze nie przelewa na zewnatrz.) - daje na ssanie, - kopie raz, - przekrecam kluczyk, - kop i chodziGdybym dodal gazu w momencie kopniecia, to by nie ruszyla.Elektryczny rozrusznik nie jest koniecznoscia. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 zależy od... pogody :D Jak zimny, to czasem wystarczy ssanie, pyk i pali. Ale bywa, że muszę manetką popracować i rozrusznikiem pokręcić. Akumulator ma 7 lat... A kiedyś próbowałem VZ na pych odpalić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 A kiedyś próbowałem VZ na pych odpalić :D Kwestia wprawy. Ja sam odpalałem z popychu załadowanego VS 1400 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
66jarek Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 A to?! trzeba odpalać :) ?To teraz już wiem do czego ten czerwony guziczek :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Jak mialem draga to:kranik na on - ssanie do dechy - odpalil - ssanie do polowy, to przy zimnym.starter i jednoczesnie lekki gaz, to przy cieplym. Obecnie przy vn: (bez krecenia kranikiem, bo jest tylko on, res i pri ) ssanie do dechy - starter - pali - po chwili ssanie do polowy - to przy zimnym. Odpalanie bez przygazu zarowno na zimnym jak i cieplym :biggrin:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość centymetr_sześcienny Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 (edytowane) dlaczego kickstarter przy odpalaniu potrafi mocno odbić do góry? czym jest to spowodowane? da się temu zapobiec, czy odpalanie kopniakiem to jest poprostu loteria?jakby ktoś czuł się na siłach to przedziwne zjawisko jakoś łopatologicznie wytłumaczyć, to byłbym wdzięczy po stokroć. może dzięki Tobie nogi mi kiedyś nie urwie :biggrin: .przepraszam za moją młodzieńczą głupotę i niedoświadczenie. Edytowane 27 Sierpnia 2006 przez centymetr_sześcienny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 O jakim motocyklu mowimy ? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 husqvarna te 610 na przyklad zle zdekompresowana moze kopnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawela Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 moze mam jakos dziwnie ustawiony gaznik ale moje moto pali niemal zawsze bez ssania, zimą tez. wystarczy ze kopne ze 3 razy w starter potem wlacze zaplon, 1 kop, lekko gaz i juz pyrka...... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi