robak Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 (edytowane) hamulcyHAMULCÓW a nie hamulcy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ciekawy pomysł z tą przeróbką :) Edytowane 25 Sierpnia 2006 przez robak Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 HAMULCÓW a nie hamulcy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ciekawy pomysł z tą przeróbką :biggrin: Dzięki za poprawke :) Teraz myśle co by następnego w nim zmaistrowac :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motowojtas Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 daj tak w ogóle jakies fotki całego moto bo jestem ciekaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 (edytowane) Postaram sie jutro zrobic fotki. A czego jesteś taki ciekaw??? Edytowane 25 Sierpnia 2006 przez Damiano_2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 (edytowane) To jak ja na mojej mb mam to zrobic ? JEchalem 20 km/h i dalem po przednim podskoczylem z podnozkow, to mnie 5 cm nad ziemie podnioslo :biggrin:. Jak nacisne na przedni nawet przy 80 km/h to ani o cm nie podniesie :). musisz uzyc balansu ciala, trzeba sie jakby "wychylic" za motor, bardzo wazna jest, tez praca no a konkretnie kolan, nie wiem jak to wytlumaczyc :D Edytowane 25 Sierpnia 2006 przez RaY Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 skoro ten hamulec jest taki mocny to dupa blada, jakby Ci coś na drodze wyjechało, a ty byś chciał wyhamować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E-mil Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2006 żeby zrobić stoppie to nie można się oderwać od motocykla w trakcie hamowania tylko być przyklejonym do niego, a reszte to trzeba "wyczuć" pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2006 skoro ten hamulec jest taki mocny to dupa blada, jakby Ci coś na drodze wyjechało, a ty byś chciał wyhamować. Wtedy moga byc problemy zeby utrzymac sie w siodle. Do tej pory jeszcze nie zdawalem sobie sprawy z mocy tego ukladu hamulcowego dopiero dzis sie przekonalem co mam zamontowane przy przednim kole jak bez wiekszego wysilku robilem stoopie z pasazerem wtedy sie przekonalem co te hamulce potrafia. Ale coraz lepiej je wyczowam i coraz berdziej sa przwidywalne i czynie postepy potrafie juz przejechac pare metrow na przednim kole :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Wedlug mnie moc ukladu hamulcowego nie ma tutaj duzego znaczenia... I ja i qmpel mamy heble przednie zylety i to nie pomaga :/ Wcisniesz tylko mocno hamulec to kolo przednie sie zatrzyma i zostawi slad na asfacie... Tutaj potrzebna jest tez i technika - wychylenie sie do przodu, umiejetne wcisniecie owego hamulca. POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2006 wlaśnie sila uklady hamulowego ma spore znaczenie jesli masz mocne haulce to nie muszisz sie sprzesowac do przodu motocykla przynajmniej ja tak mam. A samo wcisniecie klami do konca nie postawi na przednim kole wlasnie wtedy kolo sie zablokuje tak jak pisales nalezy najpierw wcisnac klamke delikatnie zeby "wbic" przednie zawieszenie dopier wtedy nacisnac na klamke mocniej ( ale nie tak zeby kolo sie zablokowalo) i mamy tylek w gorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E-mil Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Weź zapodaj jakieś zdjęcia jak z tym zestawem robisz stoppie albo jeszcze lepiej filmik :biggrin: jestem ciekaw.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygizz Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Kazdy sprawny hamulec tarczowy powinien dac rade podniesc tyl motoru :biggrin: Moja crm wchodzi elegancko, tylko ze musi byc dobry asfalt :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Fotki postaram sie zrobic w najblizszym czasie z filmem moze byc problem ale zobaczymy.zygizz stanac na przednim kole to nie problem to zrobisz nawet na bebnie ale przejechanie kilku metrow na nim to to juz cos. A tutaj sa zdjecia juz gotowego ukladu hamulcowego:http://img242.imageshack.us/my.php?image=z...hamulcw1th7.jpghttp://img205.imageshack.us/my.php?image=z...hamulcw2sf4.jpghttp://img177.imageshack.us/my.php?image=z...hamulcw3fy2.jpg Sa slabej jakoscie bo robilem je telefonem i jeszcze to slonce a moze to wina tego ze zdjecia sa robione tuz po myciu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubertmtx Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Bez żadnego problemu robie stoopie mbx-em dobre klocki to podstawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlayR Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Co rozumiesz przez dobre klocki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi