stasiu Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 WitamOd pewnego czasu prowadzę ( jak się okazuje - jałową ) dyskusję na innym forum.Wątek zaczyna się niewinnie, a przeradza w awanturę.Proszę o pomoc, bo sam już nie wiem jak to jest z tymi junakowymi gaźnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Przeczytalem watek i powiem jedno, niezle tam siedza fachuuuuuuuuuury.... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasiu Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Więc jak to jest.Czy gaźnik GM26U1 występował w dwuch różnych wersjach w Gazeli i w Junaku?Jeśli tak, to czym się te wersje od siebie różniły?Zawsze myślałem, że GM26U1 to GM26U1 i nic wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucack Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zawsze myślałem, że GM26U1 to GM26U1 i nic wiecej witamproszę o jakiś aktualny link, bo ciekawi mnie ta dyskusja a strona podana wcześniej nie otwiera się.uprzejmie proszę także o ... Panie Stasiu ... wciąż czekam na info, takie czy inne ale proszę o odpis.Lucack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooba73 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zawsze myślałem, że GM26U1 to GM26U1 i nic wiecej witamproszę o jakiś aktualny link, bo ciekawi mnie ta dyskusja a strona podana wcześniej nie otwiera się.uprzejmie proszę także o ... Panie Stasiu ... wciąż czekam na info, takie czy inne ale proszę o odpis.Lucack Hey'a Link jest jak najbardziej aktualny, tylko co jakis czas ruscy atakuja JP i go blokuja. Moderator chyba aktualnie bawi na poligonie, wiec trzeba poczekac az wroci i wyrzuci ruska stonke ze strony :biggrin: kooba73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Witam. Gaznik od Gazeli a junak rózni sie srednica gardziela z tego co pamietam. Jak by co mozna zmierzyc ja mam gaznik od gazel wiec służe pomoca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasiu Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Witam. Gaznik od Gazeli a junak rózni sie srednica gardziela z tego co pamietam. Jak by co mozna zmierzyc ja mam gaznik od gazel wiec służe pomoca Obawiam się, że to chyba nie to.W obu motocyklach średnica gardzieli powinna mieć chyba 26 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Z tego co pamietam to roznica jest w wielkosci dysz i "usmiechu" przepustnicy. W ktoryms z nich ten usmiech jest wiekszy, ale nie pamietam czy w Junaku czy w Gazeli.Zapisz sie na Dzikiego Junaka i wszystko ci wyjasnia.Jeszcze dla wyjasnienia od odpowiedniego ksztaltu "usmiechu" zalezy przejscie z wolnych na wyzsze obroty. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reno616 Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 W Junaku podcięcie na przepustnicy "uśmiech" wynosi 35 stopni natomiast w Gazeli 30. Różniły się również przepustowością dysz głównych tak jak wspomniał Adam M. Junak - 140 cm3/min a dwusuwy 180. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasiu Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Więc czemu ten gaźnik, mimo iż jest to GM26U1( z przepustnicą 35, rozpylaczem 270 , dyszą biegu jałowego 45 i dyszą główną 140 ) miałby być nie "junakowy"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IG x] Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Więc czemu ten gaźnik, mimo iż jest to GM26U1( z przepustnicą 35, rozpylaczem 270 , dyszą biegu jałowego 45 i dyszą główną 140 ) miałby być nie "junakowy"? Nie wiem. To jest Junakowy. Ktos cos wymyslil. Gazelka ma dysze 120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 400zł za gaźnik do Junaka?? To już lekka przesada. Ostatnoi u znajomego widziałem oryginalny NOWY gaźnik do Junaka i on z pewnością jest warty takiej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabster Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 WitamJa złożyłem pegaza z tzw. "śmieci" kupiłem gaźnik z WSK 175 w super stanie, zmieniłem dysze na orginalną Junakowską 140, włożyłem nową przepustnice Junakową (35stopni) i moto chodzi super. Większość orginalnych gaźników 26U1 jest bardzo mocno wyekspolatowana i ciężko dostać w dobrym stanie (a ostatnio ) za rozsądne pieniądze. Zobaczcie stronke: http://www.junak.net/gaznik.htm Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucack Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 może wg kogoś nie jest junakowy bo boli go że tyle kosztował.ale przecież nikt nie kazał nikomu tyle za niego zapłacić, co nie?może gdybym sie nie wnerwił to gaźnik poszedłby za pół tej ceny.może wtedy nie byłoby w ogóle tej dyskusji.pozdrawiam Lucack. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi