Skocz do zawartości

Yamaha Midnight Star (Roadliner, Stratoliner)

johny
 Udostępnij

Midnight Star  

250 użytkowników zagłosowało

1. 1. Oceniam jako:

• ładna
      201
    • brzydka
      34
    • nie mam zdania
      16

Rekomendowane odpowiedzi

Nie kupuj na zimę akumulatora. Szkoda.

Wyjmij stary - podłącz w domu pod prostownik automatyczny i jeżeli zechcesz odpalić to podłącz akumulator kablami zewnętrznymi (samochodowymi) i odpal maszynę.

Na wiosnę sobie kupisz akumulator. Dobre to będzie nawet ze względu na gwarancję - tak nie stracisz paru miesięcy gwarancji.

A propos Soft, Ty w swoim już też wymieniałeś aku? Mamy sprzęty z 2009r, to chyba trochę za szybko na wymianę akumulatora. W dodatku w motocyklu mam oryginalną Yuase i chyba trochę za szybko padł.

Piter 1600 jeśli bym go nie przepalał, to musiał bym silnik zakonserwować na zimę wlewając olej w cylindry... czy co tam trzeba...

To dla mnie zbyt skomplikowane. W zaszłym roku wyjąłem, naładowałem i schowałem akumulator do mieszkania. Żałowałem że nie przepalałem motocykla. W tym roku postanowiłem go przepalać. A czy przepalać motocykl czy nie, podobnie jak z olejami... temat rzeka :)

Z tą Vartą to jest tak:

Ja kupowałem go do xv1100 i byłem bardzo! zadowolony. Poleciłęm kumplowi co ma Suzuki 1800. Też kupił Vartę i z tego co widzę nie bardzo jest zadowolony. Akumulator po 2 latach słabo trzyma i czasami nie ma siły zakręcić.

Tak naprawdę nie wiem czy to wina jego egzemplarza czy jego ładowania?

Teraz kierował bym się sercem jednak ......

Edytowane przez Soft

A ja w swoim mam od czasu do czasu problem z rozruchem. Rozrusznik zakręci, i za chwilę się zadławi, więc chyba coś nie tak z tym akumulatorem jest. Najdziwniejsze jest to że zazwyczaj się to zdarza na ciepłym silniku :)

Ostatnio ominąłem długi korek, i stanąłem za pierwszego na skrzyżowaniu świetlnym. Zapaliło się zielone, a ja chciałem ostrzej ruszyć żeby nie blokować tego ogona. Pech chciał że mi zgasł :). A najgorsze było to że odpalił mi dopiero po trzech próbach, dwa razy wcześniej rozrusznik zakręcił raz i zdechł. Ale najbardziej to mnie zdziwiło to, że nikt na mnie nie trąbił, tylko grzecznie czekali :)

Na ciepłym jest lepsze uszczelnienie, tym samym większa kompresja -więc trudniej go przekręcić, - ale powinno jednak dać radę.

Masz taki sam efekt jak właśnie mój kumpel z Suzuki 1800

Edytowane przez Soft

A ja myślałem że na ciepłym powinno być łatwiej z zapalaniem, ze względu na to że zagrzany olej stawia mniejszy opór. Właściwie to może się okazać że po wymianie akumulatora na nowy dalej będzie tak samo. Nie jest to jakiś problem, bo przytrafiło mi się może z 8 razy w sezonie, i za drugim podejściem zapala już normalnie... no ale lepiej jak by ten objaw w ogóle nie występował.

A może powinienem się cieszyć że silnik ma taką dobrą kompresję ;)

Edytowane przez lr1

Jezdem josz nazad.Wrocilem z przejazdzki do Wirginii,tak 400mil w jedna strone i na drugi dzien z powrotem,kolejne 400.To na kilometry bydzie z 1200-1250!

Jest to jak na razie moj rekord.Ale pogoda byla piekna,ciut wialo ale dalo sie wytrzymac.Jedno co mi sie nie podobaly,ze musialem wiekszosc trasy zrobic autostradami,jakies 900km.ale warto bylo choc nudy na pudy.Ale najwieksza przyjemnoscia bylo zrobienie dokladnie 100mil slawna trasa samym szczytem czesci pasma Apallachow tzw,Skyline Drive.Wejdzcie na wikipedie a zobaczycie o czym mowie.Obledne widoki to z lewa to z prawa no i same zakrety.Szybkosc dozwolona 35m/g wiec nie pogonisz a poza tym stworzen roznych duzych i malych sporo a i panow rangersow tyz.Tyle na dzisiaj bo mi jeszcze w glowie huczy a do tego jestem jakby nie bylo w pracy.Pozdrawiam-Jerzyk

ps Janusz494,z ktorej czesci Krakowa jestes,jesli mozna zapytac?

W dalszym ciagu zadziwia mnie popularnosc tej strony i ilosc wpisow od kolegow bikerow.Po prostu nie mozna sie dopchac,aby cos napisac,taki tlok.Tak mniej wiecej jeden wpis na dwa dni,to chyba jakis nowy rekord.A poza tym to wszystko w porzadku?

Chciałbym kupić podnośnik motocyklowy. Doradźcie mi, czy te z linku poniżej są godne uwagi. Może ktoś ma któryś z nich?

http://allegro.pl/po...2715182416.html

http://allegro.pl/po...2698685138.html

http://www.centrumkolorow.pl/pl/p/PODNOSNIK-STOJAK-MOTOCYKLOWY-PROLINE-400KG/3470

Edytowane przez lr1