Skocz do zawartości

Yamaha Midnight Star (Roadliner, Stratoliner)

johny
 Udostępnij

Midnight Star  

250 użytkowników zagłosowało

1. 1. Oceniam jako:

• ładna
      201
    • brzydka
      34
    • nie mam zdania
      16

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

wczoraj trochę moje cztery litery przymarzły ale nawinąłem troszkę kilometrów w związku z tym mam pytania:

1. czy przy zakresie prędkości około 40-50km też u Was słychać napęd takie buczenie

2. czy przy zakresie obrotów około 1500-2000 silnik jakoś głośniej pracuje takie dziwne stukanie ma

3. przy jakich obrotach przy spokojnej jedzie zmieniacie biegi

4. czy występuje u Was po zamknięciu manetki czy zmianie biegów, że moto lubi sobie strzelić w rurę (wydech oryginalny), czegoś takiego nie miałem w swoim VTX-ie.

Pozdrawiam

1. możliwe że słyszysz pas napędowy. Ustaw motocykl na górze sporej górki z drogą asfaltową. Wyłącz silnik i stocz się z niej, i odpowiedz sobie na pytanie czy to jest to buczenie pasa napędowego.

2. tym się nie przejmuj, lubią sobie postukać w dziwny sposób, ale nic się nie dzieje ;)

3. w moim wykonaniu bieg w górę przy około 2500 obr/min (gdy jadę pod górę, to dochodzi do 3000 obr. Kwestia wyczucia)

4. występuje. Wydechy też mam oryginalne

Edytowane przez lr1

1. możliwe że słyszysz pas napędowy. Ustaw motocykl na górze sporej górki z drogą asfaltową. Wyłącz silnik i stocz się z niej, i odpowiedz sobie na pytanie czy to jest to buczenie pasa napędowego.

Witam

dzięki za odpowiedź wiem, że to pas napędowy tylko pytanie czy u mnie tak szumi (buczy ) przy tej prędkości czy u Was jet to samo. Bo się zastanawiam czy jest to spowodowane złą regulacja pasa bądź potrzebą jego naciągnięcia.

Pozdrawiam

Witam

wszystko jest idealnie prosto więc tak musi najprawdopodobniej być, tylko nie mogę się przyzwyczaić po przejściu z VTXa.

Tak sobie myślałem mając dobre i miłe wspomnienia z forum VTX i z wspólnych spotkań może trzeba było zrobić spotkanie miłośników Yamahy VX 1900.

Co wy na to?.

Pozdrawiam

Witam

A więc chętni są, to dobrze. Następnie trzeba ustalić ilość chętnych a później zaplanować miejsce. Wydaje mi się, że wspólne nieoficjalne spotkanie można zorganizować na otwarciu sezonu w Częstochowie, choć nie wiem czy większość w nim uczestniczy. Jeśli nie to przechodzimy do planu B i organizujemy w późniejszym terminie I zlot miłośników Yamahy XV 1900.

Pozdrawiam

Edytowane przez maniek1300

TPomysł W Częstochowie geńialny tylkońiewiadomo jak z pogodą?...Ale wszystkow rękach BOGA ewentualńie w innym terminie jak bedzie cieplej ale jestem za calym Sercem. POzdrawia Tak na marginesie czy jest orgańizowany jakiś zlot Yamahy w Polsce????

Witam

Janusz widziałem, że zalałeś swoje moto Motulem 7100 20W50 powiedź mi jak silnik się na tym sprawuje. Czy słychać jakieś stuki lub niepokojące odgłosy.

Pozdrawiam

Edytowane przez maniek1300

Witam

Panowie ma ktoś dostęp do zrobienia koszulek zlotowych. Na grupie VTX był koleś który robił koszulki ale nie mogę znaleźć do niego namiaru. Druga sprawa czy ma ktoś zdolności projektowe i mógłby przedstawić projekt koszulek. Myślałem o logo na plecach Yamaha a z przodu rysunek naszej Yamahy z nickiem z forum.

Pozdrawiam

Czy daleko macie do Zamościa? (województwo Lubelskie)

Co roku rozpoczęcie i zakończenie sezonu odbywa się w klasztorze o. Bernardynów w Radecznicy pod Zamościem.

Zacna i darmowa impreza jakich nie ma nigdzie indziej w Polsce. Spotyka się tu masa motocyklistów z różnych stron. Tu bawimy się, pijemy i śpimy co roku.

Mogę szczegółowo opisać imprezę. W każdym razie mottem przewodnim jest spotkanie się motocyklistów różnych wyznań i wspólny udział drugiego dnia w mszy zazwyczaj wielowyznaniowej (najczęściej katolicko-prawosławno--?????) Wiem co napiszecie - ale to możliwe jest tylko u nas 2 x w roku!

Co tu dużo pisać - to jest fajne spotkanie.

Impreza jest darmowa - łącznie ze spaniem w klasztorze lub innych zorganizowanych miejscach (świetlica) i koncertami.

Ja nie jestem ultra katolem - i na mszy bywam 2 x w roku na rozpoczęcie i zakończenie sezonu.

Może zastanówcie się czy nie spotkać się w Radecznicy pod Zamościem na imprezie która odbędzie się 27 kwietnia 2014. Zakonnicy jeżdżą także motocyklami.

To jest chyba jedyny klasztor w Polsce odprawiający egzorcyzmy. (może komuś się przyda) :-)

ps. koncerty są metalowe a nie Radio Maryja.

Poszukajcie sobie w sieci "Zlot motocyklowy Radecznica" lub "Rozpoczęcie/Zakończenie sezonu motocyklowego w Radecznicy"

Edytowane przez Soft