Skocz do zawartości

Yamaha Midnight Star (Roadliner, Stratoliner)

johny
 Udostępnij

Midnight Star  

250 użytkowników zagłosowało

1. 1. Oceniam jako:

• ładna
      201
    • brzydka
      34
    • nie mam zdania
      16

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Panowie, pamiętam że był w tym temacie filmik instruktażowy, jak wymienić filtr powietrza. Szukam i nie mogę go znaleźć :mad: stąd prośba o pomoc w poszukiwaniach zaginionego.

Udało mi się go znaleźć. Ciągle jednak się zastanawiam, czy bak trzeba zdjąć całkowicie przy wymianie filtra powietrza, czy przewody paliwowe są na tyle długie że jedna osoba może go przytrzymywać, a druga osoba wymienić filtr?

Tak, dzięki, już to opanowałem. Faktycznie do wymiany filtra powietrza wystarczą dwie osoby. Nie trzeba przewodów paliwowych ściągać. Miałem potrzebę przedwczesnej wymiany, bo wjechałem na bocznej drodze w jakiś rozsypany cement czy coś. I nie dość że motor zasyfiłem okropnie (7 dni czyszczenia motóra, ubioru, kufrów), to stwierdziłem że filtr powietrza musiał tego dziadostwa sporo pociągnąć, bo tuman kurzu się taki zrobił, że przez 5 sekund własnej kierownicy nie widziałem. Na szczęście jechałem około 10km/h i się nie przewróciłem. Asfalt był zerwany. Jechałem tak około kilometr. Było trochę piasku i kamieni, i do ostatniej chwili nie wiedziałem w co nagle wjechałem. Filtr jednak nie był aż tak bardzo zabity, ale wymieniłem go.

Soft z tego co pamiętam wymieniłeś świece na irydowe w tym sezonie. Jakieś spostrzeżenia w tej kwestii w trakcie nabijania kilometrów? Warto było zainwestować?

Soft z tego co pamiętam wymieniłeś świece na irydowe w tym sezonie. Jakieś spostrzeżenia w tej kwestii w trakcie nabijania kilometrów? Warto było zainwestować?

Nie widzę żadnej różnicy.

Szkoda pieniędzy.

Cześć,mam pytanie.

W moim sprzęcie coś huczy,podczas jazdy słychać ciągłe huczenie z przodu koła,już kiedyś tak miałem w moim shadow 750,okazało się że oponę zbierało z jednej strony,wymieniłem, teraz mam oponę nową,sprawdzałem jest ok,w główce ramy też sie nic nie niedzieje,podniosłem motor,pokręciłem kołem,nie ma jakichkolwiek luzów w kole,może to łożysko(prosze napisać jakie są objawy posputego łożyska).Może jestem przewrażliwiony ale jeżdżę z żoną i wolałbym mieć wszystko ok.Zamin wybiorę sie do warsztatu chciałem najpierw zapytać Was,starych wyjadaczy,na tym forum zawsze ktoś, coś ,komuś.Z góry dziękuje za odpowiedż i przepraszam za niefachowy opis problemu.

A może to pas napędowy słyszysz, bo ten to potrafi również głośno dawać znać o sobie w postaci huczenia. Jak potrafi być głośny przekonałem się jak kiedyś zjechałem sobie na luzie ze stromej kilometrowej górki, przy wyłączonym silniku.

Edytowane przez lr1

...Może jestem przewrażliwiony ale jeżdżę z żoną i wolałbym mieć wszystko ok.Zamin wybiorę sie do warsztatu chciałem najpierw zapytać Was,starych wyjadaczy,na tym forum zawsze ktoś, coś ,komuś...

Bez żony to nie zwracałbyś uwagi ? :biggrin: Poza tym kogo od starych wyzywasz stary koniu ? :tongue:

Z tym hałasem to nie panikuj zbytnio. Łożysko gdy pada to wyje nieźle. Ja stawiam na hałasujący pas napędowy. Mój tez nieźle wyje a najbardziej po deszczu i przy wolnej jeździe. Dwa lata temy w drodze powrotnej z Włoch też myślałem że coś się sypie a to właśnie pas napędowy szumiał i to nieregularnie. Jak obcierające koło.

Znam jednego kolegę :dry: który przez wyjący pas napędowy wymienił dobre łożyska w Raiderze... :laugh: Kosztowało go to sporo kasy i to On mi na to zwrócił uwagę.

Dobrze że mam głośne wydechy to zagłuszają wszelkie ćwierkania itp... Lej benzynę, zmieniaj olej i nie wsłuchuj się zbytnio. Dopóki nie pali się czerwona lampka to jazda w drogę ! :laugh:

Edytowane przez Ziółek

ten stary wyjadacz to miał być komplement,czyli, na mechanice itp sprawach nie mam pojęcia , wiec wole zapytać tych STARYCH WYJADACZY. ;)

Dzieki,może pas.

A jak sie sprawdza czy pas ma odpowiedni naciąg,bez odpowiednich przyżądów da się?

Sorki,pisze o midnight star 1300. :banghead:

Edytowane przez maro1970

To pas? ..... Ja pierdzielę, myślałem że moja opona domaga się wymiany.

Dzięki wielkie, tylko dlaczego ja już ją kupiłem :banghead: , ale - może się przyda na następny sezon.

Faktycznie - po deszczu i w 2 osoby - bardziej słychać