zenon165 Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Witam. Był ostatnio na forum temat, czy można zarejestrować motorower na osobę niepełnoletnią i okazało się ża tak. MOje pytanie: Czy można zarejestrować motocykl na osobę która nie ukończyła 18-go roku życia ?? Sytuacja wygląda tak, że chłopak ma 17 lat i chciałby zarejestrowac na siebie WSK po dziadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil123 Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Można Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejtomecki Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Mozna. Nawet w tym temacie ktos pytal i mu odpowiedzialem ... ps. moja DT jest na mnie zarejestrowana juz 2 lata :icon_question: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sidik Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 mozna- mialem w wieku 16 lat tuarega 350 i spoko.nie wiem dokladnie ale mozesz sobie zarejestrowac nawet airbusa jak Cie stac, a inna sprawa czy mozesz uzywac:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cycu Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Kolega w wieku 15 lat miał zarejestrowany na siebie samochód :(, tylko że do Wydziału Komunikacji musiał udać sie z rodzicem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 MOżna - ja tak zrobiłem tylko musiałem iśc z mamą do WK :( Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shablak Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 a wiec tak jak w temacie, mam 17 lat i w czwartek kupuje motocykl, najlepiej by było gdybym zarejestrował go na siebie. I tu pojawia się moje pytanie: jak powinna wyglądać umowa kupna/sprzedaży gdzie kupujący jest osobą nieletnią, co powinna ona zawierać; jedyne dokumenty jakie mam potwierdzające moją tożsamość to; paszport, legitymacja szkolna i karta motorowerowa, a i mam jeszcze nr.NIP czy to też mogłoby się przydać?? a może w umowie trzeba jeszcze zapisać imiona rodziców??błagam pomóżcie :wink: , zależy mi na czasie, jeśli mozecie podeślijcie jakiś link do wzoru takiej umowy pozdrawiam szablak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audioterrorysta Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Witjcie. Mam ten sam problem ale w bardziej skomplikowanej formie. Otóz chce (musze bo nie mam innego wyjscia) zarejestrowac motorower (to bedzie pewnie simson bo na nic innego mnie nie stac) bez udziału rodziców. W tym przypadku musze go zarejestrować na siebie, bo nikogo kto moglby przyjac na siebie nie mam. Jak wygląda "ceremonia" składania zgody rodzica? musi przyjsc do urzedu i prosza go o dowod tozsamosci w ktorym ma wpisanego syna tomasza, czy moge zabrac papier do domu?czy mozna przyjsc z babcia albo obca osoba?jak oni sprawdzaja czy ta osoba jest moim prawnym opiekunem?jesli juz zarejestruje moto na siebie da sie sprawdzic kto wyrazil zgode? Wielkie dzieki za odpowiedzi i prosze opiszcie mi procedure dosc dokładnie, tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szulczyk Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Witam Wiem ,ze było tu dużo tematów mam pytanie ... czy moge przerejestrować motocykl na siebie mam 16 lat i czy umowa kupna sprzedaży może być na mnie?? np. nie wiem zamiar dowodu to lergitymacja szkolna prosze o pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Były 2 takie tematy... jakieś 3-4 dni temu :flesje: opcja szukaj!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Możesz, ale w umowie muszą wystąpic Twoi opiekunowie ... :flesje: DziDzi dobrze napisał, dzień wcześniej był taki temat "Czy moge sprzedac motocykl niepełnoletniemu?" czy coś w tym stylu :wink: Poszukaj, tam wszystko jest. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi