Skocz do zawartości

Kobieta za kierownicą: (nie)bezpieczeństwo

Gość Visuz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Baby uwżają, ze jak w życiu towarzyskim należy puszczać je przodem itd to na drodze niezależnie od sytuacji i przepisów też. Często wymuszały mi pierszeństwo i na mój klakson reagowły awanturą, ostatnio pewna mądra szczurzyca w okularach jak dna od butelek usiłowała mnie wysadzić na czołowe przy wyprzedzaniu a 2 minuty później zepchnęla z drogi 3 motocykle, pewnie nawet nie zauważyła. Inna zdolna usiłowała wpakować się na pas do skrętu w lewo spychając mnie z niego jednocześnie, gdy podjąłem dyskuse to stwierdziła, ze ona z prawej była i ja miałem obowiązek ja puścić :D ku*wa, przeciez to jest jakaś paranoja!! Odpowiedziałem, że szkoda iż nie postanowiłem się z nią zetrzeć, wtedy na miejsce przyjechałaby policja i wytłumaczyłaby jej o co chodzi z pierszeństwem z prawej strony. Druga podobna kilka dni temu usiłowała mi się wepchnać na chama przed śmigło w miejscu absolutnie nie dozwolonym do tego manewru (cwaniara w cienkusie), oczywiscie uzyłem mojego pięknego i melodyjnego klaksonu i nie wpuściłem - jej reakcja?? wygrażanie mi pięścią i usiłowała mnie zepchnąć na Dolnej.

Najdziksza akcja:

Pewna wytapetowana czterdziecha w gustownej kanarkowej ibizie z Ryk - tablica LRY, stała przede mną i ojcem na skrzyżowaniu oczekując na zielone. Zapaliło się zielone i stoi, klakson, stoi, klakson, wyskakuje z tego żółtego gówna i na mojego starego z mordą, że widzi iż ona nie stąd i nie wie gdzie ma jechać i jak śmie trąbić na nią ch*j zaje**ny. Tu mi się ciśnieniepodniosło i wyskoczyliśmy na nią i w kłotnię w k*rwy ch*je, że jak nie wie gdzie ma jechać to należy się z boku gdzieś ustawić i na mapę się gapić a nie tarasować skrzyżowania i że nie jest u siebie na polu kartofli. A ta oczywiście najmądrzejsza pi*da a my jesteśmy idiotami, bo ona będzie stała na srodku skrzyżowania, zaczęla drzeć ryja, ze jej auto kroimy i że jestem naćpany!! po**bana wieśniara, odpuściliśmy sobie kłótnie z posraną idiotką, gdy ją omijaliśmy i odjeżdżaliśmy w swoją stronę zasadziła jeszcze kopa w tylne drzwi nexii.

Te przykłady to najbardziej spektakularne w mojej karierze oraz pierwsze z brzegu. Ze strony facetów spotkalem się również z głopota i tępactwem oraz chamstwem, natomiast takich akcji żaden nigdy nie odpieprzył. Facetów od bab odróżnia jeszcze jedna rzecz, często się zdarza, że jeśli facet skuma, że zrobił głupotę to potrafi przeprosić, machnie ręką, mignie awaryjnymi czy cokolwiek. Podobnie faceci dziękują za wpuszczenie itp. Baby?? NIGDY, powtarzam NIGDY żadna nie podziękowała za wpuszczenie, zrobienie miejsca, ułatwienie itd. Natomiast gdy coś skasztani zawsze ONA miała racje a ja się przypieprzam, NIGDY zadnego gestu przeprosin za byka nie uświadczyłem.

Tylko głupiec ma na wszystko gotową odpowiedź :)

... zaczęla drzeć ryja, ze jej auto kroimy i że jestem naćpany!! po**bana wieśniara, odpuściliśmy sobie kłótnie z posraną idiotką, gdy ją omijaliśmy i odjeżdżaliśmy w swoją stronę zasadziła jeszcze kopa w tylne drzwi nexii.

:crossy: No nie... chybabym nie wytrzymał i dał raz po pysku, żeby się taka nauczyła iż nie jest nietykalna. :D

Z pozdrowieniami

Wasz szowinistyczny damski bokser.

:icon_razz: No nie... chybabym nie wytrzymał i dał raz po pysku, żeby się taka nauczyła iż nie jest nietykalna. :icon_exclaim:

Z pozdrowieniami

Wasz szowinistyczny damski bokser.

Jest takie stare chińskie przysłowie " nie dyskutuj z idiotą bo ludzie nie zauważą różnicy" więc albo odjechać i nie dyskutować albo od razu strzelic i odjechać trzeciej drogi nie ma :icon_question:

Tutaj jednak sie nie zgodze z Toba... Jakby nie patrzec kierowcy tirow i autobusow to 'specjalisci' a nie kazdy moze byc 'specjalista' :icon_exclaim:

No przestań, chyba żadko jeździsz po ulicy i w trasie. Przecież to degeneraci kierujący sie zasadą, że racje ma ten kto ma większy wóz i reszte mają w nosie. Żadna kobieta nie jest w stanie tak narobić takich szkód i zagrożenia jak wąsaty grubas za kierownicą z tabliczą MIETEK czy ZDZISIEK :icon_question:

A wszyscy ci, którzy uważają, że oglądam koniki na polach podczas jazdy, powtarzam, że jeśli będąc kiedyś w górach zobaczą za sobą gadającą do siebie babę, to znaczy, że to ja klnę jak szewc, bo muszę jechać za burakiem,który na prostej przyspiesza do 140, a przed byle zakrętem zwalnia do 60 banghead.gif

Jasne mistrzu. A nie można po prostu wyprzedzić na prostej buraka??. I tak wogle to wątpie żebyś tym xvs-em miała szanse z jakimkolwiek sportowym motocyklem na zakręcie.

Koledzy...ale o czym my tu dyskutujemy. Wczoraj jedna pani, której ktoś chyba przez przypadek dał licencję pilota, wylądowała Boeingiem zamiast na totnisku Poznań - Ławica to w bazie wojskowej Poznań-Krzesiny :icon_question:

To jest po prostu kwintesencja umiejętności prowadzenia pojazdów bardziej skomplikowanych niż odkurzacz przez kobiety. :icon_exclaim:

A ja dzis w drodze do pracy mialem po rowno, najpierw pani zjechala na mnie bez kierunko z lewego na prawy dosc ostrym ruchem ..... uffff. ..... a potem gej w BMW przy predkosci parkingowej stweirdzil chyba ze jak jade moto to sie razem na pasie zmiescimy...... kiedy ci ludzie sie naucza?? Jak juz kiedys ktos napisal trzeba jezdzic tak jak by wszyscy chcieli cie zabic, bo stan naszych drog plus swiadomosc co poniektorych ze u nich na wsi podstawowe przepisy typu kierunki i zerkniecie w lusterko - jazda na pamiec - nie obowiazuja moze sie zle dla nas skonczyc

Niektórzy cały czas się irytują jak są stawiani na równi z "samobójcami na motorach", a sami to robią z kobietami. Na przykład moja mama jest lepszym kierowcą od mojego taty i naprawde potrafi zachować się na drodze. Lepiej brzmi- "Ta głupia baba z Matiza dzisiaj chciała mnie zabić", niż- "Nie powinno się dawać prawa jazdy babą bo one się do tego nie nadają". :icon_question:

Ja wiem jedno - nienawidze bab za kólkiem. Takiej jednej rurze udało sie wysłac mnie do szpitala,dziesiatki probowało. Nie chrzańcie, drogie panie ze jezdzicie bezpieczniej, bo najwiecej wymuszen, zajechan i innych nielogicznych zachwan na drodze spotkało mniewlasnie ze strony pieprzonych bab. Nie macie zadnych predyspozycji do prowadzenia pojazdow, nie orientujecie sie w ogole co sie wokol was dzieje, wpadacie w panike przy byle trabnieciu albo jakimkoleiek zakrecie (ktorych pokonywanie sprawia wam niesamowita trudnosc).

Musze przyznac, ze nie zostawiles suchej nitki na kobietach. :icon_razz: Ja osobiscie spotykam sie z hamstwem i glupota kierowcow obu plci: kobiety gapia sie w lusterka zeby przeczesac wlosy a faceci gadaja przez komorki i powoduja wypadki na rondach (a rond jest mnostwo w szczecinie). Kiedy jade motocyklem, to kobiety mnie przepuszczaja a faceci staja ze mna w zawody chocby jechali sluzbowym seicento, kiedy nie moga wygrac i dogonia mnie na kolejnych swiatlach, blokuja mi droge albo spychaja z pasa. Nie wspominajac o taksowkarzach - to dla mnie oddzielna kategoria kierowcow. Ja osobiscie jazde samochodem trenowalam w Wielkiej Brytanii na torach pod okiem instruktorow. Uwazam, ze jezdze o niebo lepiej od niejednej kobiety i od wielu mezczyzn. Kobiety jezdza powoli za to faceci jezdza szybko nie majac pojecia o podstawowych zasadach (chocby przechodzenia przez zakrety) szybkiej jazdy. Ostatnio to wlasnie facet o malo co mnie nie zabil wyprzedzajac na zakrecie samochod jadacy za mna i kiedy dotarlo do niego, ze nie zmiesci sie razem z samochodem z naprzeciwka stwierdzil, ze mozna zepchnac zlozony do zakretu motocykl na trawe.

To tyle. proponuje segregowac kierowcow wedlug umiejetnosci (10 % cos umie) i wedgug glupoty (70 % jest idiotami) a nie wedlug plci

Pzdr wszystkich co zachowuja zdrowy osad sytuacji i ludzi :icon_question:

ja swoją kobietę nauczyłem prawie bezbłędnie rozpoznawać babę za kierownicą innych aut. jak coś jedzie niepewnie i wykonuje nielogiczne manewry to w 8 na 10 przypadków trafia, że to musi być baba. :icon_exclaim:

he, he. ja jestem lepsza. ma trzy kategorie:

baba za kierwnica

facet w srednim wieku z wąsami

mlody wilk w zoltym krawacie w seicento (niekoniecznie jadacy akurat seicento)

mam 90% skutecznosci w zgadywaniu kto wykonal glupi manewr przede mna

Pzdr

ja swoją kobietę nauczyłem prawie bezbłędnie rozpoznawać babę za kierownicą innych aut. jak coś jedzie niepewnie i wykonuje nielogiczne manewry to w 8 na 10 przypadków trafia, że to musi być baba. :icon_question:

Zgadza się i podpisuje się pod tym obiema delikatnymi i miłymi w dotyku łapkami :icon_exclaim:

gej w BMW

Grabisz sobie :offtopic:

ma trzy kategorie:

baba za kierwnica

facet w srednim wieku z wąsami

mlody wilk w zoltym krawacie w seicento (niekoniecznie jadacy akurat seicento)

mam 90% skutecznosci w zgadywaniu kto wykonal glupi manewr przede mna

Pzdr

HEHEHE wreszcie baba z ikrą :icon_razz:

Podoba mi się kategoria młodego wilka w żółtym krawacie, coś w tym jest :icon_razz:

Pełno u nas takich jeździ i czesto na poznańskich numerach.

Twoja druga kategoria odpowiada mojej: bogdan w lanosie, do tego dochodzą jeszcze wszelkiej maści kierowcy folkswagienów niezależnie od modelu i rocznika :wink:

Tylko głupiec ma na wszystko gotową odpowiedź :)

Zgadza się i podpisuje się pod tym obiema delikatnymi i miłymi w dotyku łapkami :wink:

Grabisz sobie :flesje:

HEHEHE wreszcie baba z ikrą :offtopic:

Podoba mi się kategoria młodego wilka w żółtym krawacie, coś w tym jest :banghead:

Pełno u nas takich jeździ i czesto na poznańskich numerach.

Twoja druga kategoria odpowiada mojej: bogdan w lanosie, do tego dochodzą jeszcze wszelkiej maści kierowcy folkswagienów niezależnie od modelu i rocznika ;)

Aco z facetem w kapeluszu marki -polkolor- i ze złtym zębem :icon_razz:

i takim biednym z brodą i okularami jak denka od alpag :icon_question:

no i wreszcie rajdowcy z Ciechanowa pod krawatem i dokrecona koncówka na tłumik kupioną w Geancie :icon_razz:

chociaz rekordy bije James Bond w czarnych okularach za kierownicą golfa :icon_exclaim:

Aco z facetem w kapeluszu marki -polkolor- i ze złtym zębem ;)

i takim biednym z brodą i okularami jak denka od alpag :(

no i wreszcie rajdowcy z Ciechanowa pod krawatem i dokrecona koncówka na tłumik kupioną w Geancie :icon_exclaim:

chociaz rekordy bije James Bond w czarnych okularach za kierownicą golfa ;)

Tobre! :banghead:

Jak potrenuje, to kolejne kategorie bede rozpoznawac. :icon_exclaim:

Co do tlumika z Geant'a: taki jeden mi kiedys droge zajechal jak do swiatel podjezdzalam a kiedy ruszal z piskiem opon zgubil.... tlumik :icon_exclaim: .

Pozdr 4 All

Edytowane przez madriana

Statystycznie to powodują(kobietki)mniej wypadkow drogowych, kolizji i wcale nie chodzi o to czy jezdza szybciej czy wolniej.

Racja. Chodzi o to, że jeżdżą mniej, więc automatycznie powodują mniej wypadków. Nie ma to jak interpretacja statystyk :(