Gudaj Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam. Ostanio zainteresował mnie własnie ten motocykl. Postanowiłem trochę się o nim dowiedzieć.Znalazłem coś takiego: http://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,56420,2885320.html http://www.motocykle.slask.pl/Motocykle/Ya...ha,YBR,125.html I tu moje pytanie. Wiecie o nim coś więcej, może ktoś ma taki, albo jeździł kiedyś takim. Będę wdzięczny za wszystkie informacje. Pozdrawiam Michał :icon_twisted: :buttrock: :biggrin: Ps. Może macie jakieś filmiki, ja znalazłem tylko jeden na necie. :buttrock: :icon_mrgreen: :icon_eek: Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez Gudaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 www.yamaha-motor.pl ??? :icon_twisted: Swojego czasu był tam filmik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gudaj Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Dzięki. Był filmik, tylko torche któtki, ale zawsze coś. :icon_twisted: :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) Uwaga, produkt chiński! :P mi to wystarczy aby omijac z daleka :crossy: no i tylko 12 KM ma ? Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez RaY Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Lepszy chiński niż włoski :P :crossy: :clap: Bez kitu, YBR to bardzo fajny i wdzięczny motocykl. Szczerze się dziwię, że tak mało ich u nas jeździ. Gdyby za "moich czasów" (tj. gdy zaczynałem przygodę z motocyklami) dało się kupić nową markową 125 za mniej niż 8000pln, to na pewno bym się zdecydował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gudaj Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Ja myślałem o czymś takim dla siebie. Małe spalnie, do szkoły w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filon89 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 jak robiłem a1 to na tym sprzęcie mnie uczyli. Powiem tak sprzęcik zajefajny nic dodać nic ująć ale cena i tu pojawia sie problem ale jeśli chcesz możesz kupić podróbke =] za 6 tys. jest yuki sport ta sama pojemności ten sam wygląd nieco poprawiony no i mnie w nim podoba sie wyświetlacz biegów taki mały bajerek=]. Oby dwa moto są świetna do jazdy po miueście ale nie w trase v-max = 100 (ybr) spalanie (na kursei) palił 4 -5 l\100. Na miesto idealny. Gorąco polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Lepszy chiński niż włoski :clap: ;) :flesje: ciekawe czemu moto GP bardzo czesto wygrywaja Wloskie motocykle a nie Chinskie :D Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 ciekawe czemu moto GP bardzo czesto wygrywaja Wloskie motocykle a nie Chinskie :clap:Wyniki GP mają wprost niesamowity związek z walorami użytkowymi tanich motocykli ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filon89 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Wyniki GP mają wprost niesamowity związek z walorami użytkowymi tanich motocykli :clap:przecież on nie będzie jeździł w moto GP tylko lans na mieście. Chyba że zapisze sie doklasy 125 ccm ma duże szanse pobić apke rs =] estetycznie rzecz jasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2006 przecież on nie będzie jeździł w moto GP tylko lans na mieście. Naprawdę??? Ja myślałem, że ta YBR to dobra maszyna do startów w GP. Stówę poleci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Paweł Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2006 (edytowane) Gudaj, w tym linku podanym wyżej masz najwięcej informacji o YBR w polskim Internecie (też tam piszę :icon_razz: ); jest tam też link do dużego artykułu z Wikipedii o YBR. Mam YBR prawie rok i jestem zadowolony z tego motocykla (jeżdzę nim użytkowo do pracy itd i relaksacyjnie na krótkie wycieczki). Mam przebieg ponad 10 tys. km. :biggrin: Jest bezawaryjny zupełnie, dobrze wykonany, ma dobry hamulec przedni, niezłe zawieszenie, dobre wyważenie, lichawe światła (w nocy), trochę za wąskie siodlo.Spala mi 2.2-2.5 (nigdy więcej). Jeżdziłem nim i w lutym, i w listopadzie - zero problemów, :biggrin: poręczny (nieco za lekki - wiatr). Nawet traski 50-150 km nim robię - choć na szybkie dwupasmowki średnio się nadaje... :icon_razz: Teraz była promocja - 7900 zł. Myślę, że warto - naprawdę nie zauważyłem żadnych objawów kiepskiej jakości - czyli "chińszczyzny" - nie ma mowy o jakimś rozkręcaniu się, trudności8ach z odpaleniem itd. (oprocz nienajlepszych opon). Zresztą motocykl jest składany we Francji, ma części japońskie, amerykańskie, chińskie i tajwańskie.W polskich sklepach jest przyblokowany - nie można go wkręcić żadnym cudem pod czerwone pole i z trudem w dobrych warunkach przekracza setkę (kolega dobił do 111 z wiatrem) - do 90 km/h w miarę się rozpędza, w "miejskich" prędkościach - czyli 50-80/h całkiem sprawnie sobie radzi. Tłumik gada cicho, ale sympatycznie :) No i choć to mała 125-tka - dobrze wygląda ;) Masz pytania - pisz na priv.Pozdrawiam :P Edytowane 13 Sierpnia 2006 przez Adam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmek Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Wyjątkowo poręczny i ekonomiczny motor. Nie koniecznie dla 16-latka :biggrin:. Nie przyszpanuje się nim, ale do tego to on nie jest mi potrzebny, tylko do codziennej jazdy- a jeżdżę sporo. Przyblokowany jest tylko normą Euro3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktor008 Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Gudaj, w tym linku podanym wyżej masz najwięcej informacji o YBR w polskim Internecie (też tam piszę ); jest tam też link do dużego artykułu z Wikipedii o YBR. Mam YBR prawie rok i jestem zadowolony z tego motocykla (jeżdzę nim użytkowo do pracy itd i relaksacyjnie na krótkie wycieczki). Mam przebieg ponad 10 tys. km. Jest bezawaryjny zupełnie, dobrze wykonany, ma dobry hamulec przedni, niezłe zawieszenie, dobre wyważenie, lichawe światła (w nocy), trochę za wąskie siodlo.Spala mi 2.2-2.5 (nigdy więcej). Jeżdziłem nim i w lutym, i w listopadzie - zero problemów, poręczny (nieco za lekki - wiatr). Nawet traski 50-150 km nim robię - choć na szybkie dwupasmowki średnio się nadaje... Teraz była promocja - 7900 zł. Myślę, że warto - naprawdę nie zauważyłem żadnych objawów kiepskiej jakości - czyli "chińszczyzny" - nie ma mowy o jakimś rozkręcaniu się, trudności8ach z odpaleniem itd. (oprocz nienajlepszych opon). Zresztą motocykl jest składany we Francji, ma części japońskie, amerykańskie, chińskie i tajwańskie.W polskich sklepach jest przyblokowany - nie można go wkręcić żadnym cudem pod czerwone pole i z trudem w dobrych warunkach przekracza setkę (kolega dobił do 111 z wiatrem) - do 90 km/h w miarę się rozpędza, w "miejskich" prędkościach - czyli 50-80/h całkiem sprawnie sobie radzi. Tłumik gada cicho, ale sympatycznie No i choć to mała 125-tka - dobrze wygląda Masz pytania - pisz na priv.Pozdrawiam A jak jest to z wymiarami dla wiekszych ludzi..? tzn wzrost okolo 180cm. Bo tyle wlasnie mam.. Najpierw przymierzalem sie do TW ale wyczytalem ze jest mala i niewygodna szczegolnie dla wysokich ludzi. Nie uwazam sie za wysokiego ale licze sie z opiniami wszystkich a jak jest z ta YBR? troche wyzsza i wygodniejsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Mam 189cm wzrostu i ponad 100kg wagi. Na YBR 125 jest mi wygodnie. Cytuj Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi