joinery Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 ... przyznam szczerze że współczuję... :banghead: ? tu mam na myśli koszty , na pewno nie były małe , zważywszy że zrobiłeś wymianę rozrządu... tylko czy aby na zbyt pochopnie? te elementy są b. drogie..., patrząc na przebieg (41842 km) mogłeś śmiało jeszcze jeździć i jeździć :crossy: ...producent zaleca wymianę dopiero po 160.000 km (100 tyś mil) !!! , ja w swojej rozrząd zmieniłem (tak na wszelki wypadek trochę wcześniej ) po 120 tyś km, bo akurat miałem luźną kaskę :biggrin: (wymienię teraz będę miał spokój) ... no i jeżdżę...a łożysko koła tylnego też mi się rozleciało i do tego żeby było śmieszniej pod Przemyślem i do Rzeszowa wróciłem jadąc 30 / h ale dałem rady :biggrin: . Jeszcze zastanawia mnie to prostowanie lag... jest to potężne zawieszenie jako pierwsze Ups-down wykorzystane właśnie w Valkyrie !!! czytałem kiedyś opinie że po dzwonie czołowym potrafi urwać główkę ramy a lagi będą nadal proste (? :blink: ?), więc skąd u Ciebie taka przypadłość??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wizun Opublikowano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Wałki już nie napinały pasków, które miały już około 0,5 cm luzu ( szczęście że zdecydowałem się przywieźć, a nie na nim przyjechać do Przemyśla - mechanik kazał mi z tego powodu na msze dać :dry: ). Prawdopodobnie z powodu rocznego postoju nie spełniały swojej funkcji lub ktoś je podmienił wcześniej, był też na nich rdzawy nalot.Lagi to też druga dziwna sprawa, motocykl nie ma śladów uderzenia ( przynajmniej nic takiego nie zauważyłem ). Zdaniem mechanika musiał komuś polecieć mocno na bok. Moim zdaniem zdarzyło się to w transporcie, motocykle zanim zostaną zapakowane w kontener są wiązane razem za przednie koła, pakowane w pudła drewniane, a że miejsce w kontenerze to cenna rzecz, bywa że są nawet układane piętrowo lub do tych samych kontenerów wkładane są inne rzeczy ( słyszałem nawet o pługach lub łyżkach do koparek ). Łatwo sobie wyobrazić co się dzieje kiedy pójdą mocowania prawie 400 kg motocykla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joinery Opublikowano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 ... najważniejsze że wszystko jest już ok :biggrin: ... to teraz tylko szeroki asfalt i w drogę :buttrock: ... może weekend dopisze z pogodą, można by się spotkać gdzieś na trasce po Bieszczadach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wizun Opublikowano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 I tu masz racje, było-minęło. Teraz maszyna sprawna więc się bujam po drogach :crossy: .Co do spotkania w trasie to bardzo chętnie, ale w ten weekend z przyjaciółmi umówiłem się na zwiedzanie fortów Twierdzy Przemyśl ( jeśli pogoda dopisze ).Wstyd przyznać, choć jestem z Przemyśla to widziałem tylko mały fragment :blush:, teraz nadrabiam, skoro mam odpowiedni środek lokomocji :).No jeszcze gdyby drogi były rozmokłe ( bo w większości to polne lub utwardzane kamieniem ) to mogą zdecydować się na co innego.Ciężko powiedzieć, musiałbym mieć wtedy jakiś kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joinery Opublikowano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 heh.... kontakt jest bardzo prosty... 883 991 970 i już :biggrin: najważniejsze zęby nie lało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wizun Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zapisałem :) i odwdzięczam się tym samym: 607 182 566, ale uprzedzam że najczęściej to do samego końca (tzn rozpoczęcia jazdy) nie wiem w którą stronę ruszę.Zawsze można się zmówić konkretnie gdzie i kiedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joinery Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 ... no to kontakt już jest ... a co z resztą ?? żyjecie?? , chyba że jeździcie aż tak intensywnie że nie widać was na FM? a skoro tak to pochwalcie się zwiedzonymi miejscami , może tam uda się gdzieś spotkać na trasie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słoma Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 nima czym się chwalić , Czechy , Słowacja , troche okolic w Sudetach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joinery Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 u mnie też kiszka ...więc czekamy na innych :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozak1965 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Piątego lipca okopujemy się z kumplem i plecaczkami w Białce tatrzańskiej na 4 dni(on też na valcu).Tak że będą okolice Zakopanego i Wysokie Tatry na Słowacji.Trza liczyc tylko na dobrą pogode :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joinery Opublikowano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 ... dobrze wiedzieć bliżej wyjazdu można będzie próbować łapać jakiś kontakt :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słoma Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Bieszczady 2 dni ....... miodzio .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słoma Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 i znowu czechy 2 dni koło pradziada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joinery Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Może zlocik ? i uda się spotkać ... ktoś chętny ? http://www.motozauromusic.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joinery Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 co się dzieje ... co się dzieje ??? czy jeszcze ktoś jeździ tymi sprzętami??? hallo !!! mówi się!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi