aLLy Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Witam. Jestem raczej zielony w mechanice lecz mysle , iz musze zmienic tlok i pierscionki w moim motocyklu. Objawy jakie zaobserwowalem to : - motocykl nie wkreca sie na maksymalne obroty , jedynie z gorki czasem wejdzie na czerwone pole- czasem jak sie zgrzeje to traci moc ( tlok 'puchnie'?)- troche za duzo pali , jakies 5 litrow na setke ( na trasie 0.o )- slaba kompresja , potrafie reka odpalic moto jakie jest wasze zdanie ? ja jestem pewnien na 94 % ze tlok do wymiany , chcialem sie jeszcze upewnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 no slaba kompresja to nie moze wejsc na obroty z obciazeniem chyba remoncik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 to w sumie dobrze wypadlo bo chcialem przeprowadzic tuning , a teraz i tak bedzie tlok do wymiany... Jeszcze jakby ktos tu napisalem , to bylbym bardziej pewny :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 ja mialem tak samo i sie okazalo ze sie tlok skonczyl czyli ewidentny remocik ;] powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 No, ręką nigdy byś normalnego moto nie odpalił. :crossy: Ewidentnie remoncik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Mialem dokladnie identyczne objawy :] Okazalo sie ze pierscienie poszly i uszkodzily tlok :crossy: POWODZENIA Z REMONTEM!! Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 no troche mnie to dziwilo ze reka potafilem odpalic 0.o w tym stanie idzie sobie 75 km/h , to co bedzie po remoncie / tuningu :O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nemesis Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Skoro odpalasz go ręką, to jest oczywiste że kompresja jest do dupy, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Czy ja wiem???? tzn odpalic to nie ale zakręcić spoko reką mozna w czym problem? To nie jest 600ccm zeby ni emozna było ruszyc tłoka chyba ze skokiem na kopke.... Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roqwor Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 No to juz kupuj nowy tłoczek i pierścionki. Remont jest konieczny :P . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) obajwy przy zrytym tłoku sa takie ze moto jest ciezko odpalic przedewszystkim. to na 90% tłok ale moze zawór wydechowy Ci nie działa albo nagar w wydechu oderwał sie i zatkał przelot spalinom. Pozdro dla motonity z Krk :P tez czasem zagladam na Kryspinów ale jest wieeele ciekawszych miejsc w naszej okolicy na moto bo czesciej tam nad zalew to ja na piwko wpadam :crossy: Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez Gawron Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 gdzie dokladniej? jezdzilem jeszcze na bodzowie '1' i '2' , no i w moich okolicacj. Jakbym mial mocniejszego sprzeta to bysmy mogli razem pojezdzic :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi