karol0545 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 witam załuzmy ze kupił bym sobie suzuki rg 80 na motorower to przegląd musiał bym robic co rok tak?? i jak byłby juz zarejestrowany na motorower i przegląd by tak przeszedł ze jest to motorower to jka skończył by mi sie przegląd to odnowa musze sie martwić o to czy przejdzie na motorower czy nie?? Widze ze jeżdzenie osiemdziesiątką wcale nie jest takie kolorowe bo jak mam sie bac wyjechać gdzieś dalej to dziekuje.... Jaki ma to sens jak osiemdziesiatki są produkowane seryjnie np tzr 80. Przecież wiadomo zę ten kto to kupi to bedzie chciał zeby to było rejestrowane na motorower a jak ktos ma prawko na motor to przecież niekupi osbie takiej masyzny tylko cos większego przynajmniej tak mi sie wydaje. Więc po co sa te ceregiele niech prawo pozwala 80/50 !!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenon165 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 witam załuzmy ze kupił bym sobie suzuki rg 80 na motorower to przegląd musiał bym robic co rok tak?? i jak byłby juz zarejestrowany na motorower i przegląd by tak przeszedł ze jest to motorower to jka skończył by mi sie przegląd to odnowa musze sie martwić o to czy przejdzie na motorower czy nie?? Widze ze jeżdzenie osiemdziesiątką wcale nie jest takie kolorowe bo jak mam sie bac wyjechać gdzieś dalej to dziekuje.... Jaki ma to sens jak osiemdziesiatki są produkowane seryjnie np tzr 80. Przecież wiadomo zę ten kto to kupi to bedzie chciał zeby to było rejestrowane na motorower a jak ktos ma prawko na motor to przecież niekupi osbie takiej masyzny tylko cos większego przynajmniej tak mi sie wydaje. Więc po co sa te ceregiele niech prawo pozwala 80/50 !!!!!!!!!!!!!!! Cześć. Przegląd na motorower robisz tylko raz. Przy większej pojemności, tzn. w wypadku rejestracji na motocykl przegląd jest co roku. Natomiast na motorowery przegląd jest wydawany bezterminowo. Łatwisz przegląd na 49 ccm, potem rejestrujesz na motorower i się już niczym nie martwisz. :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr3di Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 to jak to jest panowie??jak mam prawko i jeżdżę motorowerem to nie obowiązuje mnie nakaz jazdy z prędkością max. 45 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Nie, nie obowiązuje cię. Poprostu na prędkości <50 km/h i pojemności <50ccm jest potrzebne prawo jazdy kategori A1 lub A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 witam załuzmy ze kupił bym sobie suzuki rg 80 na motorower to przegląd musiał bym robic co rok tak?? i jak byłby juz zarejestrowany na motorower i przegląd by tak przeszedł ze jest to motorower to jka skończył by mi sie przegląd to odnowa musze sie martwić o to czy przejdzie na motorower czy nie?? Widze ze jeżdzenie osiemdziesiątką wcale nie jest takie kolorowe bo jak mam sie bac wyjechać gdzieś dalej to dziekuje.... Jaki ma to sens jak osiemdziesiatki są produkowane seryjnie np tzr 80. Przecież wiadomo zę ten kto to kupi to bedzie chciał zeby to było rejestrowane na motorower a jak ktos ma prawko na motor to przecież niekupi osbie takiej masyzny tylko cos większego przynajmniej tak mi sie wydaje. Więc po co sa te ceregiele niech prawo pozwala 80/50 !!!!!!!!!!!!!!! Zgadzam sie 100% ale juz ten swiat jest taki poje*any i nic nie stety nie poradzimy Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Mi sie juz za 3 miechy :cool: skończą te problemy 80/50 wreszcie na prawko teraz jeźdze skuterem 50 bo swoją "suka" troche na rozrabiałem u policji i do zrobienia prawka nie jeżdze co nrozrabiałes?? :lalag: :icon_mrgreen: Popieram, taki cieć nie musi wiedzieć nawet co znaczą te "malowidła" przy drodze. A nawet jeśli jakimś fartem będzie miał blokade do 45km/h, to i tak wystarczy żeby sobie (mała szkoda) lub komuś krzywde zrobić ok. ale jak ktoś ma juz doświadczenie i np wykaże to że np od 14 roku życia jeździ motorowerami to też musi robić te testy?? ( wtedy głupota). |Takie testy powinny być dla ludzi którzy nigdy w życiu ( prawnie) nie jeździli żadnymi jednośladami. :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Osiemdziesiątki to ogólnie takie nieporozumienie jak zarejestrować simsona 60ccm na motor. Po co komu to w ogóle? Chyba tylko tym, którzy nie mogą lub nie chcą wyrobić A1 chcąc jednocześnie szybciej polatać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Nie ma juz seryjnych 80 produkowanych. Kiedys to robili, teraz juz nie. Ogolnie jest tak ze Kupujesz moto 50,rejstrujesz a pozniej wstawiasz 80. A tak po za tym jezdzac 45 km na godzine to jest niebezpieczna jazda. Dlatego ze np na glownej drodze kazdy samochod Cie wyprzedza, tir, autobusy, a wiadomo jakie to jest niebezpieczenstwo sam podmoch wiatru jest niebezpieczny. Ja simsonem jezdzilem troche to ja tir mnie wyprzedzal a z naprzeciwka samochod jechal to jak bym nie wyhamowal to by mnie do rowu zrzucil. Jedziesz 45 miastem i co robisz korek, bo w miescie nie mozna wyprzedzac. Wiec te 45 to jest troche nieciekawe. Dlatego moim zdaniem lepiej miec 80 i jezdzic do setki i sie jezdzi bezpieczniej. Takie moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Tak jeździ się bezpiczniej to wiadomo szczególnie na drogach głównych. Tylko po co to gadanie, że max 45km/h? Przecież i tak te nowe pięćdziesiątki latają szybciej i to o wiele szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) no, jakis portal skuterowy a i nawet w telewizji chyba było że jazda 45km/h jest jazda niebezpieczną. powinni cos z tym zrobić żeby było bezpieczniej bo inaczej dbając o własne życie , jedziemy 60km/h, a jednocześnie łamiemy prawo!!! Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez hefaistos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 tak a jak kazdy by jezdzil 45 to wyobraz sobie ile wypadkow by bylo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 dlatego chyba jednak warto kupic cos mocniejszego i szybszego :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) no wlasnie. Taki motorower 50 jest czasem bardziej niebezpieczny niz motor 80. Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez rzemyk90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) chodzi Ci o 80 tak?? bo troche nie kapuje twojego ostatniego posta. :/ Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez hefaistos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 chodzi Ci o 80 tak?? bo troche nie kapuje twojego ostatniego posta. :/ Juz poprawilem :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi