H.D.ek Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Witam, proszę o podpowiedz doswiadczonych turystów:) szukam motocykla na dłuższe wypady - trasy 4-6 tys. km. Kierunek wschodni (Ukraina, Rumunia, Rosja). Ze względu na często spotykane raczej kiepskie nawierzchnie, nie może to być raczej choper - chociaz właśnie one są dla mnie najpiekniejsze.Szukam raczej czegoś dużego (wyjazdy z pasażerką, kufry), niezawodnego w trasie (także na kiepskich drogach typu szutry, trochę błota). jakieś sugestie?Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabaniero Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Wszelkie BMW R GS.... Honda Transalp, Africa Twin , Varadero ... Triumph Tiger , Suzuki V Strom, KTM Adventure, Aprilia ETV Caponord... do wyboru do koloru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 R1150GS / R1200GS :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Jeżeli jesteś słuszny w pionie polecam Yamahę TDM 850. :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H.D.ek Opublikowano 31 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Jeżeli jesteś słuszny w pionie polecam Yamahę TDM 850. :clap: a ile to słuszny w pionie?:( 180 wystarczy czy będę majdał nogami? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuba1 Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 R1150GS / R1200GS ;) Widze , że Cosmo niestrudzenie reklamuje B-my może i racja ale byłbyś bardziej przekonywujący gdybyś sam na niej pomykał :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Widze , że Cosmo niestrudzenie reklamuje B-my może i racja ale byłbyś bardziej przekonywujący gdybyś sam na niej pomykał ;)Reklamuję, bo kilkaset kaemów na boxerkach nawinąłem, plus kilka tysięcy kaemów w towarzystwie beemek :(Gdyby nie to, że R1200GS z wyposażeniem kosztuje więcej, niż 2 moje Vstromy, to na pewno bym latał na GSie. Ale kaska już się odkłada, więc za 3-4 lata... :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Jezeli w gre wchodzi kierunek wschodni to nie polecalbym zadnego nowoczesnego turystycznego enduro.Africa Twin chyba lub cos rownie nieskomplikowanego, gdzie komputer nie jest niezbedny do jakiejkolwiek naprawy.O ile pamietam to moj kolega prowadzacy serwis BMW w Wwie ( Jacek Laudanski ) po wstawieniu motocykla na stanowisko zaczyna wlasnie od podlaczenia kompa. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankes Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Wlasnie wrocilismy z rumunii motocykle ktore jechaly to aprilia caponard spisala sie super choc korkach sie grzala2 stromy 1000 spisaly sie superdominator spisal sie najlepiej:):clap::)szczerze to dupa mnie jeszcze dzis boli, ale powotrze slowa przedmowcy ze najlpepszy bedzie prosty motocykl gaznik cylinder skrzynia biegow bez komputera w tych krajach raczej bedzie trudno o serwis wiec moja prpozycja to africa twin i inne tego typu dziadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H.D.ek Opublikowano 31 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Jezeli w gre wchodzi kierunek wschodni to nie polecalbym zadnego nowoczesnego turystycznego enduro. No właśnie o kierunek wschodni mi chodzi i zależy mi na czymś faktycznie nieskomplikowanym - ale jednak fajnym :clap: i w miarę nowoczesnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabaniero Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 No to tylko Honda Transalp , Africa Twin... Yamaha SuperTenere lub XT600 , i strsze BMW serii R GS...może jeszcze Suzuki DR Big 800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
body Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Moze Suzuki Hayabusa 1300 :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfonso Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 dominator spisal sie najlepiej:):)szczerze to dupa mnie jeszcze dzis boli, ale powotrze slowa przedmowcy ze najlpepszy bedzie prosty motocykl gaznik cylinder skrzynia biegow bez komputera w tych krajach raczej bedzie trudno o serwis wiec moja prpozycja to africa twin i inne tego typu dziadki.Witaj jankes też śmigasz na Dominatorze? Mój NX 650 chodzi też bez zastrzeżeń. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Może TDM 850 albo 900? Albo jakiś v-strom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 H.D.ek180cm wystarczy.Jeszcze raz proponuję TDM.Dlaczego?????:1-wygoda, wygoda, wygoda - dla plecaczka również, komfort ustawienia nóg, wygodna kanapa.2-dość prosty w obsłudze, jeden mankament - brak centralnej podstawki,3-bezawaryjny silnik (twin),4-pakowny,5-dynamiczny,6-układ jezdny bezawaryjny, z możliwością prostej regulacji twardości pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi