wernerii Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 WitamPoszukuje pierścienie kawasaki Z 1000 LTD 83r w rozsądnej cenie gdyz w serwisie zaproponowano kosmiczna cenę.W tej chwili mam rozebrany motor i czekam tylko na pierscienie a pogoda ucieka.Pozdrawiam nr gg 1943758 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeq Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 a próbowałeś dobrać pierścienie z jakiegoś samochodu ? słyszałem że to się sprawdza , problemem jest tylko czasochłonne wertowanie katalogów ,kolega tak dobrał pierścienie do XS400 pasowały z Clio 1,2 :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wernerii Opublikowano 31 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 heheh dobre nie wiedziałem ze mozna cos takiego zrobic:)Sprawdze tylko pytanie gdzie moge odczytac specyfikację pierscieni skoro nie posiadam serwisówki, bo według jakiej kategorii muszę szukać pierscieni.Dzieki za rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeq Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 najlepiej podleć z tłokiem do jakiegoś zakładu szlifierskiego , oni napewno mają jakieś normy standardy itp , na podstawie tłoka zwymiarują Ci pierścienie,zapewne masz jeszcze stare pierścienie więc także mogą być pomocne. Pozdro seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hz10 Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 ostatecznie poszukaj firmy z Łodzi (powinni mieć stronke) podajesz średnice oraz grubości i za 2 dni masz u siebie w domu nówki sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wernerii Opublikowano 31 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 znasz moze nazwę firmy lub cokolwiek od czego moge zacząć szukanie po necie dotyczoce firmy z łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Pierwsza rzecz - niech cie reka boska broni przed wlozeniem polskich rzemieslniczych pierscieni do tego silnika - w silniku Junaka nie potrafia wytrzymac dluzej niz 2 tys km, co mowic o starej, ale o wiele szybciej krecacej sie japonii. Dodatkowo jezeli w tym rzemieslniczym komplecie jest gorny pierscien chromowany to mozesz sie spodziewac luszczenia sie chromu i zatkania przewodow olejowych drobinkami chromu i zniszczenia silnika.Do tych silnikow wklada sie tylko oryginaly, bo tylko one beda tam pracowac.Niestety stara japonia to nie jest tania zabawa - ceny czesci sa takie same jak nowej.Jezeli wydaje ci sie ze to sie "nie oplaca" bo cena calego motocykla to 3 tys zl to zastanow sie czy oplaca ci sie jezdzic, czy wolisz remontowac silnik co miesiac ? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wernerii Opublikowano 31 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 mam namiary na dobrą firme dorabiającą pierścienie z Zywca o to nr tel506 786 442 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 To mi przypomina dobre stare polskie porzekadlo - "ty mi mow, a ja zdrow "Zycze powodzenia . Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 ale Adamie bedziesz mógł powiedziec " A nie mówiłem " :clap: Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hz10 Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 (edytowane) To mi przypomina dobre stare polskie porzekadlo - "ty mi mow, a ja zdrow "Zycze powodzenia . Adam M.ta firma z Łodzi to nie rzemiosło tylko fabryka pierścieni która wysyła do niemiec tam pakuja w opakowania i wracają do nas ze zdwojoną siłą cenową ja sam wiele razy montowałem pierścienie od nich do samochodów i silniki podejrzewam śmigają do tej poryps jutro skołuje telefon :clap: o ile dobrze pamiętam to koszt 1 sztuki to 20pln albo masz linka i tam jest telefon ;) http://www.fpt-prima.com.pl/index2.php?set_lang=PL Edytowane 31 Lipca 2006 przez hz10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Polskie pierscienie, bardzo dobrze spisujace sie w samochodach, ktorych silniki kreca sie srednio z szybkoscia 4 tys obr/min, nie daja rady w silnikach motocyklowych, ktore kreca sie srednio z szybkoscia 6 tys obr/min - ale ja mysle ze najlepiej doswiadczyc tego na wlasnej skorze - o wiele lepiej dociera. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Wymiana tylko pierścieni w silniku KAWSAKI to poroniony pomysł bo może trochę poprawi kompresję ale zwiększy radykalnie zużycie oleju.W tych silnikach oprócz pierścieni wybijają się rowki w tłokach i założenie nowego pierścienia spowoduje duże nieszczelności na styku tłok i pierścień w miejscu gdzie stary pierścień miał zamek.Duża cena pierścieni nie wynika z okradania klienta lecz z bardzo skomplikowanej technologii produkcji polegającej na prasowaniu go z proszku mieszaniny metali pod b. dużym ciśnieniem. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi