JAKI Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Witam, zrobiłem kapitalny remont silnika, wał po egeneracji, szlif nowe tłoki pierscienie łozyska itd... długo póowalem go odpalac i wszytsko na nic co prawda narazie tylko z kopki bo koła sa jeszcze u lakiernika. Kompresja jest super iskra potezna i niebieska, ale zanic niechce zaskoczyc, jak zejde do neigo kopne to tak jakby zrobic 2-4 cykli i koniec i chocbym nie wiem ile go kopał to juz sie nie odezwie, wykrece swiece przedmucham je przedmucham cylindry wkrece i znowu to samo. Jedni tweirdza ze to normalne ze po remoncie trudno jest odpali silnik. CO radzicie ? czego spróbowac? co sprawdzic? POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Kat wyprzedzenia zaplonu ustawiles zgodnie z zaleceniami dla tego silnika?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAKI Opublikowano 25 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 tak, zapłon jest w pozadku. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aniol Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) a może tak jak u mnie - simeringi nie trzymają: http://forum.motocyklistow.pl/w-sprawie-si...-ow-t52679.html Edytowane 25 Lipca 2006 przez Aniol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniaczek Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Staaaaary, to norma. Jak wymienilem pierscienie to sie mega dlugo za nia si nabiegalismy pchajac ją by sie wstepnie dotarla.Moja rada:wez silnego kumpla lub kilku + kase na bro po robocie i sprobujcie ja odpalic na pych, NIE poddawajcie sie a sukces gwarantowany. Jak juz odpali to posmigaj tak 5 km i juz bedzie jak w zegarkuNaturalnie moja rada jest trafna tylko w przypadku kiedy motocykl jast prawidlowo naprawiony i nie ma przedmuchow miedzy cylndrami ani innych dzwinych akcji.Generalnie to wg mnie po remoncie inaczej niz na pych jej nie odpalisz wiec nie mecz kopki :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter19850207 Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 PRAWDA po kapitalce jeszcze nigdy nie słyszałem żeby ktoś odpalił od kopa, poprostu pchać i pchać aż zaskoczy! :icon_rolleyes: Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 26 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2006 odkrec swiece wlej troszke paliwa do oby dwoch garow wkrec swiece kopnij jesli sie odezwie to wchodz z nia pod jakas gore i na pycha prubujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker6 Opublikowano 26 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2006 sprawdz kable do cewek, ja tak miałem w swojwj, kabel stacyjka-cewka dotykał baku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi