kuczwelek Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Mam pytanie. Jaką moc VF1100C podaje manual? Serwisówka podaje 111,5KM roczniki 82-85 i 116KM rocznik 86. raczej ogólnie 116, ale widziałem 120 w prasie, a nawet i 136 tylko czy to prawda? może jakiś magik od serwisu potwierdzi takie dane. raczej ogólnie 116, ale widziałem 120 w prasie, a nawet i 136 tylko czy to prawda? może jakiś magik od serwisu potwierdzi takie dane. jeszcze jedno, my tak gadu gadu a może w wakacje jakieś spotkanko samych VF ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iri Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Witam przeszukałem juz chyba pół internetu w poszukiwaniu jakiś opini na temat madzi. Głównie są opinie madzi ale to z lat 80'. I że coś z łańcuszkiem rozrządu mają. O tych nowszych nie umiem nic znaleźć konkretnego. Więc tu prośba dla posiadaczy Vf'ek ale od roku 1994, jak to dokładnie jest, chodzi mi o część mechaniczną. czy serio są one takie awaryjne? czy to tylko w starszych rocznikach było? Z góry dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuczwelek Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Witam przeszukałem juz chyba pół internetu w poszukiwaniu jakiś opini na temat madzi. Głównie są opinie madzi ale to z lat 80'. I że coś z łańcuszkiem rozrządu mają. O tych nowszych nie umiem nic znaleźć konkretnego. Więc tu prośba dla posiadaczy Vf'ek ale od roku 1994, jak to dokładnie jest, chodzi mi o część mechaniczną. czy serio są one takie awaryjne? czy to tylko w starszych rocznikach było? Z góry dzięki za odpowiedzi tylko starsze roczniki. nowe mają dużo ulepszeń i poprawek mechanicznych. super magna 750 to dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenezzz Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 a czy ktoś jest w stanie mi wytłumaczyć czym różni się Magna VF 750C Od Magna vf 750 Custom ?? (rok 84-85) bo chciałbym zakupić kilka elementów od customa i nie wiem czy będą pasować do mojej MADZI :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iri Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 tylko starsze roczniki. nowe mają dużo ulepszeń i poprawek mechanicznych. super magna 750 to dobry pomysł. dzięki za info ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuczwelek Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 a czy ktoś jest w stanie mi wytłumaczyć czym różni się Magna VF 750C Od Magna vf 750 Custom ?? (rok 84-85) bo chciałbym zakupić kilka elementów od customa i nie wiem czy będą pasować do mojej MADZI :) jak wejdziesz na starsze strony gdzieś 15 lub 16 jest tam pare zdań na ten temat, najlepiej zacznij czytać od początku. spec w tych sprawach ADAM.M tylko czy on jest z canady to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arnidude Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 raczej ogólnie 116, ale widziałem 120 w prasie, a nawet i 136 tylko czy to prawda? może jakiś magik od serwisu potwierdzi takie dane. Serwisówka podaje bardzo dokładne parametry wszystkich elementów Magny. Raczej jej wierzę. Znalazłem fajne reklamy handlowe hondy. Zauważcie, że koleś zmienia biegi bez sprzęgła. Wśród opini pojawiają się dysusje na temat wyścigów na 1/4 mili w której w tamtych latach Magna była bezkonkurencyjna. Ponoć Vmax była lepsza na odcinku 1/8 ale później na 3 biegu Magna odrabiała straty i wygrywała 1/4 mili. Do tego w 1 reklamie jest wersja z płaską kierownicą. Ja własnie w swojej taką miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magman Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Biegi bez sprzęgła całkiem ładnie wchodzą.Zdarza mi sie tak czynić.A kierownica musi być przerobiona,bo to co spłodzili nasi japońscy bracia to bezsensowny kulfon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuczwelek Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Serwisówka podaje bardzo dokładne parametry wszystkich elementów Magny. Raczej jej wierzę. Znalazłem fajne reklamy handlowe hondy. Zauważcie, że koleś zmienia biegi bez sprzęgła. Wśród opini pojawiają się dysusje na temat wyścigów na 1/4 mili w której w tamtych latach Magna była bezkonkurencyjna. Ponoć Vmax była lepsza na odcinku 1/8 ale później na 3 biegu Magna odrabiała straty i wygrywała 1/4 mili. Do tego w 1 reklamie jest wersja z płaską kierownicą. Ja własnie w swojej taką miałem. po co wcześniej pytasz o moc, skoro teraz sam sobie odpowiadasz!!!!! to co piszesz wszyscy wiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arnidude Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 po co wcześniej pytasz o moc, skoro teraz sam sobie odpowiadasz!!!!! to co piszesz wszyscy wiemy oj, oj, oj człowieku wyluzuj... . Np. Magman pisał kilkanaście postów wcześniej, iż manual zaleca wyłącznie DOT4 (sprzęgło i hamulce). W serwisówce piszą DOT4 do hamulców a DOT3 do sprzęgła. Więc są pewne różnice, stąd pytałem co jest w manualu, którego w życiu nie miałem w rękach. Spekulacje prasowe o mocy 116, 120, 130 to ja też znam i chodziło mi wyłącznie o skonfrontowanie tego co jest w manualu. Przeczytaj sobie raz jeszcze swoją odpowiedź dotyczącą mocy - sam jesteś pełen wątpliwości to co się czepiasz jak grzecznie pytam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NINDZA Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 jeszcze jedno, my tak gadu gadu a może w wakacje jakieś spotkanko samych VF ?? Jest nas tu kilku z całej polski to może być ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuczwelek Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 oj, oj, oj człowieku wyluzuj... . Np. Magman pisał kilkanaście postów wcześniej, iż manual zaleca wyłącznie DOT4 (sprzęgło i hamulce). W serwisówce piszą DOT4 do hamulców a DOT3 do sprzęgła. Więc są pewne różnice, stąd pytałem co jest w manualu, którego w życiu nie miałem w rękach. Spekulacje prasowe o mocy 116, 120, 130 to ja też znam i chodziło mi wyłącznie o skonfrontowanie tego co jest w manualu. Przeczytaj sobie raz jeszcze swoją odpowiedź dotyczącą mocy - sam jesteś pełen wątpliwości to co się czepiasz jak grzecznie pytam? ja ci odpowiedziałem jakie mam info na ten temat i nie mam wątpliwości bo znam moc swojego agregatu. jeszcze jedno, my tak gadu gadu a może w wakacje jakieś spotkanko samych VF ?? Jest nas tu kilku z całej polski to może być ciężko. masz rację, moim zdaniem centralna polska. tylko aby zgrać coś takiego termin musi być dość odległy. jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NINDZA Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Jak nic się nie zmieni i pogoda będzie w miarę łaskawa to 24lipca jadę na międzyzdroje. Nie musi być centralna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuczwelek Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Jak nic się nie zmieni i pogoda będzie w miarę łaskawa to 24lipca jadę na międzyzdroje. Nie musi być centralna. akurat ja mogę tam wpaść na gadulca i wrócić, tylko kto jeszcze???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arnidude Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 ja ci odpowiedziałem jakie mam info na ten temat i nie mam wątpliwości bo znam moc swojego agregatu. ok, bez urazy. Zobacz na link poniżej. Rocznik 86 po przebiegu 80.000mil na hamowni. 105KM wynik. Też uważam, że nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi