Skocz do zawartości

Posiadacze Hondy Magna razem ( Honda VF 750 , VF750 )

Mr.DiPi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do was takie pytanie, mam magne vf750c z 95r. Obecnie wyciągnąłem ostatnie zwężki z wydechu, na początku fajnie, ale jednak apetyt rośnie w miare jedzenia i myśle nad kompletnym wybebeszeniem wydechów, tylko pytanie czy się da i czy ktoś wie jak? A moze jakieś tuningowane wydechy założyć, dedykowane do tego modelu, tylko też niewiem jakie dokładnie. Mam nadzieje że pomożecie, zależy mi na bardziej basowym i głośniejszym dźwięku.

Pozdrawiam.

Do dyspozycji masz albo cobra albo vance&hines,widziałem też gdzieś kominy Kaliński do magny, ja mam vance&hines model classic 2 fajny basowy dzwięk,głośne!!! Na dalekie trasy za głośne i nie ma do nich fabrycznych db killerów,brak w ofercie,sam dorabiałem wkłady do wyciszenia i teraz jest git!

-gratulacje, było troszkę pracy. lusterka moim zdaniem zbyt nowoczesne (bez ducha). ja po kilku latach i kilku prostowaniach kierownicy wymieniłem ją na bardziej płaską tak jak u ciebie. wracając do silnika to rozumiem że był malowany???

raczej wszystko masz zmienione na kierownicy.

widzę odrobinę uszczypliwości w twoim stwierdzeniu że raczej wszystko mam zmienione .... tak nowe przełączniki z okablowaniem , oryginalne , z 750 (nie mogłem dostać od 1100 ) różnicy po za przyciskiem horn i zapłonu nie ma , klamki oryginał , manetek nie zmieniałem , pompy wypiaskowanie i pomalowane , przewody hamulcowe nowe tyle że stalowe linki nowe oprócz throotle B oryginał, plastikowe stare zniszczone szkiełka wymienione na nowe szklane , wszyskie śruby nowe oryginalne , lusterka celowo zmienione dodaja moim zdaniem agresywności tej kierownicy i całemu przodowi motocykiela , którego barwa zmieniona została na bardziej czarną : golenie lag ,felgi, błotnik , wewnętrzne pierścienie tarcz hamulcowych.

Dużo nowych części można kupić jeszcze do magny głównie w Stanach i trochę w Holenderskim CMSNL.

Silnik cały malowany i polerowane tylko to co trzeba.

Do dyspozycji masz albo cobra albo vance&hines,widziałem też gdzieś kominy Kaliński do magny, ja mam vance&hines model classic 2 fajny basowy dzwięk,głośne!!! Na dalekie trasy za głośne i nie ma do nich fabrycznych db killerów,brak w ofercie,sam dorabiałem wkłady do wyciszenia i teraz jest git!

Teraz mam właśnie zrobione identycznie jak na pokazanym filmiku, bede szukał teraz najprawdopodobniej vance&hines do mojej madzi, bo obecnym wydechom sprzydało by się troche odświeżenia. Dzieki wielkie :) Lwg

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Bo znacznie młodszy i dużo większy - pod kątem ładowności... poza tym, moim marzeniem był silnik V2. Owszem, jest dużo słabszy, co jest mankamentem, ale to nie mój "ostateczny" motocykl, a przejściowy.

10538474_795599647159148_949393132393725

Poza tym, moja jednoosobowa Rada Nadzorcza zaaprobowała :)

10590578_792587624127017_734061910464231

Edytowane przez Mish

• 1 miesiąc temu...

Witam,

braciak ma Magnę 750 z 83r. Od jakiegoś czasu ma problemy z odpalaniem po dłuższym postoju. Wczoraj postanowilismy zająć się problemem.

Tu pojawiają się dwa pytania:

1. Czy po włączeniu zapłonu pompa powinna pompowac paliwo? U mnie w FJ pompuje a w Hondzie cisza.

- przy powolnym/delikatnym przełączaniu wyłącznika zapłonu (z pozycji zapłon wył na zapłon wł) pompa czasami odezwie się na sekundę i w tym przełączniku planujemy szukać przyczyny.

2. Po załączeniu zapłonu napięcie w kostce idącej do pompy (kostka w powietrzu) wynosi lekko ponad 6 V - czy to wartość prawidłowa?

- wydaje mi się że napięcie powinno być na poziomie napięcia akumulatora ale wolę zapytać zanim zasilę ją bezpośrednio z aku ;) .

Pytania może dziwne ale dopiero wieczorem/jutro bedę miał możliwość zerknąć na schemat a i tak nie wiem w jakiej jakości ten schemat bedzie i czy coś uda się odczytać (jakiś pdf)

Z góry dzięki

Jerry