zdarecki Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 ja bym jeszcze polatal, ale aku ducha wyzional( raptem pol roku po gwarancji), no a bez sensu kupowac nowy na zime Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poolski Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 (edytowane) ja bym jeszcze polatal, ale aku ducha wyzional( raptem pol roku po gwarancji), no a bez sensu kupowac nowy na zimeCzasami wystarczy go trochę odsiarczyć i dalej śmiga moje mają powyżej 3 lat i kręcą ;) Edytowane 9 Października 2013 przez poolski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_Kolat Opublikowano 12 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Witam was, posiadacze Madzi. Ja jestem szczęśliwym posiadaczem (od środy) Hondy Magny vf750 rok 1995, koloru czarnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirki Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Witam was, posiadacze Madzi. Ja jestem szczęśliwym posiadaczem (od środy) Hondy Magny vf750 rok 1995, koloru czarnego.Powitać! I jak pierwsze wrażenia z jazdy? pewnie będzie nie dosyt, bo straszą śniegiem i z jazdy nici. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mish Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Witam i pozdrawiam z Torunia, od miesiąca jestem właścicielem Hondy Magna VF750C z 1985 r., sprowadzonej z Belgii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_Kolat Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Powitać! I jak pierwsze wrażenia z jazdy? pewnie będzie nie dosyt, bo straszą śniegiem i z jazdy nici.Poprostu mega, jeździ się bardzo fajnie, jak narazie pogoda dopisuje, słoneczko i równa droga :)Mam kilka rzeczy do zrobienia przy niej na gwałt i kilka tak zime.Mam 2 problemy, za miękie zawieszenie z przodu, prawdopodobnie wina poprzedniego właściciela przy wymianie oleju w lagach.I drugi to, że przy wjechaniu w dziure albo jakąś mulde słyszę jakieś uderzenie, mniej jakby zawieszenie dobijało do końca a bardziej jakby coś było nie tak poskręcane przy półkach po wymianie łożyska głowki ramy bo ów naprawę poprzedni właściciel wykonywał.I takie pierdółki na zimę to czujniki, bo jak włącze biega a mam rozłożoną podnózke to nie odcina zapłonu oraz nie odpale na biegu na włączonym sprzęgle.I oczywiście wyciągne zwężki z wydechu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mish Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 I drugi to, że przy wjechaniu w dziure albo jakąś mulde słyszę jakieś uderzenie, mniej jakby zawieszenie dobijało do końca a bardziej jakby coś było nie tak poskręcane przy półkach po wymianie łożyska głowki ramy bo ów naprawę poprzedni właściciel wykonywał. mam taki sam objaw w mojej Magnie z 1985 r... a odnośnie nóżki - mój rocznik miał czujnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_Kolat Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 mam taki sam objaw w mojej Magnie z 1985 r... a odnośnie nóżki - mój rocznik miał czujnik?Z tym zawieszeniem dalej nie rozpracowałem co ale bede grzebał, czujnik od podnóżki już sprawny, kabel był uje**ny, naprawione i działa, jeszcze przy sprzęgle obczaje, i musze jeszcze wymienić olej w lagach na gęstszy po teraz nie idzie jeździć na zakrętach.Jeszcze jedno pytanie, ja regulować tylnie amortyzatory?A twój rocznik niewiem czy ma, zerknij na podnóżkę czy są jakieś kable czy coś w tym stylu, ja mam z 1995 i mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirki Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Do amortyzatorów musisz mieć odpowiedni klucz, co ułatwi sprawę i nie pokiereszuje chromu, na dole amora są nacięcia ząbki, tam wkładasz klucz i przekręcasz o jedną lub dwie pozycje jak ci spasuje i to samo z drugim amorem,potem jazda próbna i ewentualnie korekta ustawienia.Po wymontowaniu zwężek z kominów nie pozbywaj się ich,bo jeszcze możesz do nich powrócić, jazda na pustych wydechach w dłuższe trasy jest męcząca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poolski Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 W mojej wystarczyło napiąć tylne amory tylko o jeden ząb i przestał tył uciekać w górach na zakrętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdarecki Opublikowano 30 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 a odnośnie nóżki - mój rocznik miał czujnik?tak, to ta guma na końcu nozki, ona sluży do automatycznego skladanie gdybys sam zapomnial. Zresztą sam się przekonasz jak zapomnisz zamknąć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?APA Opublikowano 30 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 (edytowane) Oj Poolski zakupiłem sprzęta :) magna jest czerwoniutka Edytowane 30 Października 2013 przez ?APA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poolski Opublikowano 30 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Oj Poolski zakupiłem sprzęta :) magna jest czerwoniutkaA który rocznik ? My się przypadkiem nie znamy z FMYV ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?APA Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 No pewnie że się znamy i popijamy na zlocikach virówek łobuzie , a madzia jest taka jak twoja tylko czerwoniutka :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poolski Opublikowano 1 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 No to wal fote a nie tylko czerwoniutka czerwoniutka - czerwoniutka jest wiśniówka :biggrin: Nie chciałem walnąć jakiegoś faux-pas, że to może jakaś inna Łapa ;) No to cze peni.........Nie zabijesz się na takiej wariatce jak Madzia ? To nie jeździ jak Virka to wymiata :cool:Widziałeś porysowaną gębę w Miałczynku w tamtym roku przed wyj w około PL ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi