Andon13 Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Zna ktoś moze fachową nazwe tych gumek? Chyba mi sie zużyły bo zębatka mi sie rusza na kole i musze je wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit_1 Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 (edytowane) a mocno ci sie rusza??.. bo w takich sprzętach.. chodzi mi o rocznik to raczej mało prawdopodobne.. Edytowane 20 Lipca 2006 przez pit_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andon13 Opublikowano 20 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Beardzo mocno.... aż stuka. Rocznik 98 CBR 600F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Zna ktoś moze fachową nazwe tych gumek? Tlumiki drgan ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andon13 Opublikowano 20 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Czy na pewno? Słyszałem inną nazwe ale za holere nie moge sobie przypomnieć..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrew Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 To sie nazywa rubber damper czyli po polskiemu bedzie gumowy tlumik drgan albo gumowy amortyzator. Cytuj ******************** Triumph Speed Triple :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 a nie zabierak czy zbierak ?? Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Zabierak i tłumik drgań to właściwe określenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Ten zabierak plus poduszki gumowe łączy w sobie w zasadzie dwie funkcje- sprzęgła podatnego oraz tłumika drgań skrętnych - guma podczas odkształcenia część energii zamienia na ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 zabierak to prawidłowa polska nazwa :biggrin: Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andon13 Opublikowano 21 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Z tego co sie dowiedziałem w serwisie to i jedna i druga nazwa są prawidłowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi