hbr Opublikowano 26 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2006 Ile ta Cagiva Mito ma mocy, bo najwieksza seryjna moc z jaka sie spotkalem w 125cc to motocykle enduro/cross: KTM EXC/SX - 42KM Kadziwka mojego kumpla ma wbite 31 KM ;) Aprilia RS 125 nie ma szans ani z Honda NSR 125 i CBR 125 !!! Więc jak ktoś nie ma pojęcia to niech sie nie wymądrza jaka to nie jest super ta Aprilia RS 125 bo to gówno prawda !!! To chyba Ty kolego nie masz pojęcia, bo RS'ka bierze NSRke, a o CBR 125 to juz nie wspomne... CBRa to jest 4 suw, wiec to juz wogole nie ma polotu do tych wysilonych 2-suwow... Jako ciekawostke wspomne, ze oryginalna CBR 125 (bez przerobek) leci 110km/h, a na przyspieche zbiera sie tak jak NS1 :wink: Kumpel mial i sie scigalismy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 26 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2006 (edytowane) HONDA_ NS-1_FREAK Kolego kto nie ma pojecia? <lol2> sam sobie zaprzeczasz honda cbr 125 po dupie by dostala od 125rs bo to 2 suwhonda nsr 125 przeciwko aprili rs 125 ogladalem sam u siebie w miescie jak sie scigali rs wygrala moze wieksza moc? moze nsr dobita? moze dupowaty kierowca wiec HONDA_ NS-1_FREAK nie pisz nic jak nie masz pojecia o tym albo nie widziales tego na oczy mito uhuh poczytalem troszke o tym naprawde niezly sprzet na oczy nie widzialem ani nie wyprubowywalem wiec nie pisze wiecej podoba mi sie bardzo i to wszystko hbr a przypadkiem nie brales jej na przyspieszenie? Edytowane 26 Lipca 2006 przez pikus91 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hbr Opublikowano 26 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2006 hbra przypadkiem nie brales jej na przyspieszenie? Tak do zmiany z 2 na 3 bieg szlismy prawie rowno, pozniej NS zaczela powoli sie pchac do przodu i tak juz zostalo, ale nie wiem jaka byla przewaga bo nie patrzylem w lusterka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRABUS Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 A ja osobiscie mialem przyjemnosc przejechania sie Mito 125cc, mowym modelem, tym ze swiatlami z Ducati. Tak wiec deska, manetki-wszystko skopiowane z Ducati.Charakterystyka pracy silnika-podobnie-chodz Ducati nie produkuje 2-suwów.Sprzęgło szarpie, silnik ciągnie na wyższych obrotach(normalka-to 2-suw), ogolnie bardzo malo trwaly(za bardzo wysilony-15 tyś km-remont). Owszem, RS 125 nie ma startu, lecz patrząc na "za" i "przeciw" jest spory dylemat. Nie biore pod uwage tutaj podrzędnych(NSR, TZR, CBR- to nie dla nich temat pozatym ;]), wiec RS ma duzo nizsza cene zakupu, pali mniej, jest trwalsza. Mito mocniejsza, szybsza, nie trwala, jak dla mnie ladniejsza. P.S CBR 125 4T to kompletna porazka-jej zalety to tylko trwalosc i spalanie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 ahhh te 125-tki ..... podoba mi sie ta Cagiva Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 ahhh te 125-tki ..... podoba mi sie ta CagivaMi też, ale musiałbym mieć kupe kasy, żeby ją kupic, bo trwałosc silnika... :/ trzeba naprawde kupe hajsu na remonty co chwile... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Z setek to najbardziej mi się podoba Yamaha TZR, bo wygląda jakoś solidnie, a nie jak jakaś pierdziawka na oponach rowerowych. :icon_razz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 W sumie Yamaha TZR 50 2003 rok tez jest konkretna do tego cylek Manston Hebo 70cmm i lecimy ponad 130 . Kolega ma to wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 sorki, juz nie aktualne zbieram na R6 :icon_razz:, ale dzieki bardzo za kom. Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Ale zmiana. :icon_razz: W sumie ja bym nie kupywał 125 jak masz już prawko, bo i po co. A co do sporu aprilia czy cagiva to moim zdaniem te motory już walczą o każdy KM tylko po to aby klienta przyciągnąć, a kto chce generalkę robić co 15 tys. km. Jak kupisz to pochwal się r-ką. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HONDA_ NS-1_FREAK Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 HONDA_ NS-1_FREAK Kolego kto nie ma pojecia? <lol2> sam sobie zaprzeczasz honda cbr 125 po dupie by dostala od 125rs bo to 2 suwhonda nsr 125 przeciwko aprili rs 125 ogladalem sam u siebie w miescie jak sie scigali rs wygrala moze wieksza moc? moze nsr dobita? moze dupowaty kierowca wiec HONDA_ NS-1_FREAK nie pisz nic jak nie masz pojecia o tym albo nie widziales tego na oczy mito uhuh poczytalem troszke o tym naprawde niezly sprzet na oczy nie widzialem ani nie wyprubowywalem wiec nie pisze wiecej podoba mi sie bardzo i to wszystko RACJA !!! Sorry pomyliłem sie z tą CBR 125 ale NSR 125 kontra RS 125 to bym sie sprzeczał !!!Pozdro , sorry mój błąd !!!! Kadziwka mojego kumpla ma wbite 31 KM :crossy:To chyba Ty kolego nie masz pojęcia, bo RS'ka bierze NSRke, a o CBR 125 to juz nie wspomne... CBRa to jest 4 suw, wiec to juz wogole nie ma polotu do tych wysilonych 2-suwow... Jako ciekawostke wspomne, ze oryginalna CBR 125 (bez przerobek) leci 110km/h, a na przyspieche zbiera sie tak jak NS1 :clap: Kumpel mial i sie scigalismy :D RACJA !!! Sorry pomyliłem sie z tą CBR 125 ale NSR 125 kontra RS 125 to bym sie sprzeczał !!!Pozdro , sorry mój błąd !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 ahhh te 125-tki ..... podoba mi sie ta Cagiva mito fajnia ale mi jakos nie stykaja te przecinaki. wole coś w stylu usportowionego turystyka :D :crossy: :clap: . no ale eśli chodzi o pytanie z tematu to tak mito "wycina " pozostałe 125-ątki jak kosiarka trawe :cool: no ale zalezy co kto lubi :smile: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Ostatnio jak byłem u mechanika wspominałem o przsyzłym zakupie RSki/Mito ... Odradzał mi, u niego regularnie RSka pojawia się, ciągle się coś chrzani ... Tak mówił :D Jeśli chodzi o Mito to wspominał o drogich częściach i o ich braku :crossy: Polecił mi NSRkę 125, nie jest to serwis Hondy żeby nie było :clap: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toSter Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2006 a szkoda, ze juz mito nie jest produkowana... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2006 a szkoda, ze juz mito nie jest produkowana...pozdrawiamNO... mogli by wprowadzić nowy model... Ale ona nie przeszła przez jakaś norme EURO coś tam i dlatego nie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi