markos Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 ' date='16 Lipiec 2006 - 13:05' post='665975']Kumpel jezdzil GS750 z rejestracja od Ogarka i bez prawka. Po 7 latach jazdy bez uprawnien "zmusilem" go do zrobienia prawka. Jak narazie dobrze mu idzie :biggrin: Trzymam kciukiI go nie złapali??? To ja chyba po wakacjach zamiast jakiejs 80ccm kupie GS 500E. HEHEHE Szybko to go nie zmusiłes... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawelmoto2 Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 (edytowane) jak ktos czegos nie umie to niech tego nie robi bo sie zawsze zle to konczy a sprzet trzeba zawsze miec ubezpieczony i zarejestrowany zeby nie bylo klopotow a tablica to inna kwestia a jak sie chce uciekac top trzeba przemyslec czy jest gdzie i czy sie da rade bo jesli nie to sie skonczy jak w tym przypadku ' date='16 Lipiec 2006 - 13:05' post='665975']Kumpel jezdzil GS750 z rejestracja od Ogarka i bez prawka. Po 7 latach jazdy bez uprawnien "zmusilem" go do zrobienia prawka. Jak narazie dobrze mu idzie :biggrin: Trzymam kciuki a co przystawiles mu pistolet do glowy czy opony mu ciagle przebijales Edytowane 16 Lipca 2006 przez pawelmoto2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Ja to nie mogl bym tak. Nie masz komfortu psychicznego jedziesz i się dygasz czy przypadkiem za kazdym zakretem mend nie bedzie a niedajborze jakis wypadek to poracha całkowita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 16 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Znam też takie osoby co jeżdżą już od wielu lat bez prawa jazdy. W końcu jeśli ktoś ma ubezpieczony motor i ma go w sprawnym stanie technicznym i zarejestrowanego to już mniejszy kłopot.Gorsi są tacy co jeżdżą bez wszystkich wyżej wymienionych rzeczy.Tak a propos co grozi komuś, kto ma kat. B, a nie ma kat. A i złapie go policja ? ? ? Płaci mandat za nie posiadane odpowiedniej kategorii prawa jazdy ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta69 Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Prog kat. B nie ma w tym przypadku nic do rzeczy jeśli jedziesz moto bez kat. ATraktują to jak prowadzenie pojazdu bez odpowiednich uprawnień. Cytuj Radosna twórczość ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Prog kat. B nie ma w tym przypadku nic do rzeczy jeśli jedziesz moto bez kat. ATraktują to jak prowadzenie pojazdu bez odpowiednich uprawnień. Zeby cie nie urazic to piszesz pierdoly. Jesli masz kat B prawa jazdy a jedziesz na moto to placisz mandat 300 zl za nieposiadanie odp kategorii a nie za jazde bez uprawnien, bo uprawnienia sa ale nia na ta kategorie a to inna sprawa niz jazda bez uprawnien. W ktoryms numerze swiata motocykli albo motocykla byl wywiad z policjantem i padlo wlasnie takie pytanie i udzielil dokladnie takiej odpowiedzi. Pozdr Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta69 Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 No okey, sama nie byłam do końca pewna, kiedyś mi to kolega tłumaczył.Dzięki za sprostowanie :biggrin: pozdrawiam. Cytuj Radosna twórczość ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pracocholik Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Dokładnie tak jak kolega napisał za brak odpowiedniej kategorii mandat ale dla komfortu psychicznego lepiej to prawko zrobić i jechać bez stresu choć samo prawko to też fantastyczny stres :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Prog kat. B nie ma w tym przypadku nic do rzeczy jeśli jedziesz moto bez kat. ATraktują to jak prowadzenie pojazdu bez odpowiednich uprawnień.W takim przypadku odroczenie od razu i pozamiatane:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 16 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Tak się o to pytam bo jeżdzę sobie po osieglu jeszcze nie mając prawa jazdy kat. A, a Ba już mam ponad rok. Jakby się trafił jakiś natrętny policjant to muszę wiedzieć jak zareagować. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master Opublikowano 17 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 Ciekawa jaka jest kara kiedy mam kat B a złapią mnie na moto i czy moga wstrzymac kat B???Ja jestem w trakcie robienia prawka na kat A ale moto śmigam juz od paru ładnych lat,wiadomo czasem trzeba uciec ale jest to ryzykowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 17 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 (edytowane) Szukaj odpowiedzi w tym temacie ! Edytowane 17 Lipca 2006 przez Prog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IG x] Opublikowano 17 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 Nie nie zlapali, a na zlocikach bawilismy sie przednio!!!:icon_razz: :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 18 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2006 W takim przypadku odroczenie od razu i pozamiatane:/ Z tego co wiem to juz nie stosuja odroczen, a stosowali je w przypadku nieposiadania jakiejkolwiek kategorii. Pozdr Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi