navaho Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Ja przesiadłem się z VFR na Aprilię i powiadam wam, że jestem baaardzo zadowolony z tej włoszczyzny (choć początkowo miałem duże wątpliwości).Potwierdzam dużą poręczność tych motocykli, ergonomia jest doskonała, mam wrażnie że aprilka dopasowuje się do mnie każdą krzywizną i wypukłością. W czasie jazdy czyta moje zamiary z wyprzedzeniem, w zakrętach jest jak kobieta w czasie .... sami wiecie czego, po prostu poezja.Przyśpiesza jak marzenie,mruczy jak kocica, hamuje jak wariatka. Jak napisał Izzy-MM potwierdzam, że wadą jest sztywna klamka sprzęgła jazda w korku nadwyręża lewicę, wynagradza to w dwójnasób po wyjeździe za miasto. Da się kochać. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patriko Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Maszyna fajna, zadziorna Aprilia robił bardzo ładne sprzęty ale Benelii TNT rozwala mnie na łopatki :icon_biggrin: Achhhhh to Benelli :icon_idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazer72 Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Jedwabisty sprzęt ;) Zastanawiałem się nad Fz1, R1 i Aprilką Tuono. Po przejechaniu R1 w upale i korkach chciałem ja pier... do najbliższego rowu. Po przejechaniu Fz1 czułem jakiś taki niedosyt, czegoś mu brak chociaż niby wszystko ma. Po przejechaniu Aprilką nie chciałem jej oddać :icon_evil: Fakt, wymaga troszkę siły i przyzwyczajenia, ale która kobieta nie wymaga przyzwyczajenia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izzy-MM Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Jeżeli mówiłeś o nowych motocyklach - roczniki 2007 to w 100% się z Tobą zgadzam. W tym roku testowałem wszystkie 3 w/w pojazdy. Test R1 jest już na stronie, FZ1 czeka w kolejce. R1`na grzeje się niesamowicie i jest niewygodna (np. względem Gixera), ma za to cud miód hamulce i dzikie prowadzenie. FZ1 ogólnie fajny, ale koncepcja mi się nie podoba. Silnik zabiera się do roboty zbyt późno i eksplozja mocy na wysokich obrotach nie rekompensuje mało spektakularnego ciągu na niskich i średnich obrotach. Inna sprawa FZ1S - tu bym się poważnie zastanawiał czy to właśnie nie jest idealny sprzęt uniwersalny. Aprilką w trasę raczej nie pojedziesz :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazer72 Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Pojadę, bo jestem niższy od Ciebie :icon_razz: Owieweczka jest akuracik ale zawsze można dokupić wyższą szybkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milek Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) Aprilie pięknie wyglądają, tylko nie w wersjach Tuono ;p A powie mi ktoś jaki ten pan na zdjęciach ma kask? Edytowane 19 Października 2007 przez Milek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 A powie mi ktoś jaki ten pan na zdjęciach masz kask? pewnie ten :D jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech555 Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Witam. Jestem szczesliwym posiadaczem tuono 2007 rok. Poniewaz to moja pierwsza wloszczyzna mam pytanie do starych wyjadaczy tematu. Jaki plyn do sprzegla . Olej silnikowy i plyn chlodniczy tak by nie sprawiala problemow. Dzieki za kazde info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi